Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Amersfoort

  In dit artikel

  In Amersfoort vind je een schat aan historische gebouwen en kunst. Zo noem je in één adem de beroemde oude stadspoort over het water en het Mondriaanhuis. Amersfoort is ook een heerlijke plek om actief te zijn. Loop je graag door de Soesterduinen en kennen de van trappen van de Onze Lieve Vrouwetoren voor jou geen geheimen meer, kom dan eens iets nieuws proberen bij SportCity Amersfoort!

  Kom bij de Bootcamp club

  Je hebt ze vast wel eens gezien; clubjes sporters aangemoedigd door een trainer. Al hardlopend, squattend en opdrukkend bewegen ze door een veld of zaaltje. Vaak bezweet, na afloop altijd stralend. Niet gek, want bootcampen is een heerlijke manier om te bewegen. En het is de afgelopen tijd razend populair geworden in Amersfoort en omstreken. Heel Nederland lijkt wel aan het bootcampen geslagen!

  Die populariteit is makkelijk te verklaren, want van een groepsles bootcamp wordt je niet alleen fitter, het is ook nog eens heel gezellig. Deze afwisselende training in groepsverband combineert cardio met krachttraining. Het is er echt eentje om zelf te proberen. Kom langs bij SportCity Amersfoort en schrijf je in voor een groepsles bootcamp. 

  Wat is een groepsles Bootcamp?

  Wel eens een film gezien over het leger? Dan herinner je je misschien een scène waarin de nieuwe soldaten trainen, aangemoedigd door hun drill sergeant. Laat dat nou de inspiratie zijn voor bootcampen! Natuurlijk wordt je bij een groepsles bootcamp bij SportCity Amersfoort niet zo hard gedrild. Wij hebben juist fijne trainers die jou en je medesporters motiveren. Dan kun je alles lekker op je eigen tempo doen. 

  Bootcampen is elke keer anders

  Er zijn allerlei verschillende soorten bootcamplessen. Bootcamp voor kinderen, indoor bootcamp, outdoor bootcamp zelfs speciale zwangerschap bootcamp. Bij SportCity vinden we het leuk als er een mix van mensen met verschillende sportniveaus meedoen. Zo kan iedereen aansluiten bij een groepsles bootcamp. Of je beginner bent of wanneer je al jaren traint. Jong of ouder, het maakt allemaal niet uit.  

  Vind je het leuk om te sporten in groepsverband? Om elke les weer nieuwe dingen uit te proberen? Om steeds weer uitgedaagd te worden? Bij een groepsles bootcamp in doen we allerlei verschillende oefeningen. Uithoudingsvermogen, lichaamsgewicht oefeningen, behendigheid, alles komt aan bod. Klinkt dat als muziek in de oren? Kom dan meedoen bij SportCity Amersfoort. 

  Wanneer is een groepsles bootcamp geschikt voor mij? 

  Zoals gezegd kijken we bij SportCity groepslessen niet naar hoe goed je bent. Daarom vind je bij ons geen groepjes op basis van ervaring. Het allerleukste is juist wanneer er sporters van verschillende niveaus meedoen. Kom je voor de eerste keer meedoen, dan houden onze trainers daar zeker rekening mee. Maar ook voor ervaren bootcampers maken we van elke les een feestje. 

  Sporten met plezier als doel 

  Wat zijn jou sportdoelen? Wil je fitter worden? Leniger? Sterker? Dat zal allemaal wel lukken wanneer je regelmatig een groepsles bootcamp volgt. Nog belangrijker is dat je het trainen leuk vindt. Want hoe leuker je het vindt, hoe groter de kans dat je regelmatig naar de les komt. We zien meer en meer dat er een relatie is tussen bewegen en je blij voelen. En bij een bootcamp training komen er zoveel endorfinen (gelukshormonen) vrij dat je na de les straalt van oor tot oor.

  Naast een flinke dosis geluk kan een groepsles bootcamp je helpen allerlei andere sportdoelen te behalen. Er wordt een combinatie van cardio en krachttraining gebruikt waardoor je als snel zult merken dat je meer uithoudingsvermogen hebt. Omdat je je spieren traint zul je ook verbetering merken in je houding. Bootcampen kan daarnaast ook helpen bij vetverbranding en spiergroei. 

  Hoe ziet een Bootcamp training in Amersfoort eruit?

  Bij een groepsles bootcamp ga je in een groepje van zo’n 10-15 medesporters aan de slag met allerlei oefeningen. Dat kan verschillen van oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt (lunges, squats,sit ups) tot cardio (hardlopen, touwtje springen, fietsen). En je kunt denken aan oefeningen met hulpmiddelen zoals gewichten, zandzakken en ballen. De variaties zijn eindeloos! Er zijn geen twee bootcamplessen hetzelfde dus het blijft elke keer weer een verrassing. 

  Een groepsles duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten. We beginnen met een warming-up, dan volgt de daadwerkelijke training en aan het einde een cooling-down. Zo houden we de kans op blessures minimaal en kun je regelmatig een training volgen. 

  Bootcamp iets voor mij? Probeer het gratis! 

  De beste manier om een bootcamp uit te leggen is om gewoon een keertje mee te doen. Ben je al lid bij SportCity en heb je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan boek je de groepsles in de SportCity app. Ben je nog geen lid? Vraag het dan bij de club in Amersfoort aan om een keertje mee te trainen. 

  Waarom een groepsles bootcamp bij SportCity Amersfoort? 

  Bij SportCity Amersfoort vind je alles wat je nodig hebt om fitter en gezonder te worden. Naast een breed aanbod aan groepslessen heeft deze ruime locatie nog veel meer te bieden. Zo is er een groot aanbod aan hypermoderne fitnessapparatuur, een spinning hoek en krachthoek. 

  Haal alles uit de SportCity app

  Heb je de superhandige SportCity app al gedownload? Hierin boek je je groepslessen. Daarnaast is de app jouw personal trainer op zak, want je vindt er eindeloos veel oefeningen die je in de club kunt doen. En de app heeft diverse work-outs die je thuis kunt doen wanneer het jou uitkomt.

  Veelgestelde vragen over bootcamp in Amersfoort

  Mijn conditie is nog niet zo goed, kan ik meedoen aan een groepsles bootcamp? 

  Ja, je hoeft geen fitnessniveau te hebben om mee te doen aan een groepsles bootcamp. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat de oefeningen leuk zijn voor iedereen. Hoe ervaren je ook bent. Kom dus gezellig een keertje meetrainen. 

  Sporten tijdens een bootcamples alle niveaus samen of is er een speciale les voor gevorderden? 

  Bij SportCity sport iedereen samen in een training. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en ervaring, zo blijft het voor iedereen leuk en uitdagend. 

  Wat moet ik meenemen naar een Bootcamp groepsles?

  Je hoeft zelf niks mee te nemen naar de training. Wel raden we je aan fijne sportkleding te dragen, bijvoorbeeld een legging of korte broek met een T-shirt of hemd. Binnen draag je zaalschoenen, buiten draag je gympen die vies mogen worden. 

  0 clubs gevonden