Fitness & Health Blog

Categorieën

3 redenen waarom de sauna goed voor je is

3 redenen waarom een sauna goed voor je is

3 oktober 2019 -

Bijna iedereen heeft wel is van die dagen dat je niet goed in je vel zit. Herken jij dit ook? Dit kan namelijk veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig slaap, voeding of ontspanning. Naar de sauna gaan is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. Maar is de sauna nou echt zo ontspannend? En is het wel goed voor je lichaam? In deze blog leggen we je uit wat het effect van een sauna is op je lichaam.  

Lees verder

Tips om beter te slapen

7 tips om beter te slapen

15 augustus 2019 -

Weet jij ook maar al te goed hoe je slaapkamerplafond eruitziet? Lig je uren te woelen in bed en kun je maar niet in slaap komen, terwijl je wel hartstikke moe bent? Springen je gedachten alle kanten op, juist op het moment dat je moet gaan slapen? Niet kunnen slapen is enorm frustrerend. De volgende dag kom je met moeite uit bed en voel je je moe en chagrijnig. Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit vermijdt, dus lekker in slaap valt en beter kunt slapen? In deze blog geven we je 7 tips. 

Lees verder

Voordelen van sporten

Wat sporten met je lichaam en geest doet

8 augustus 2019 -

De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid. In deze blog leggen we uit wat sporten met je lichaam en geest doet. Wedden dat je na het lezen zeker zin hebt om een training te doen?

Lees verder

Waarom is genoeg slapen zo belangrijk?

29 mei 2019 -

De een slaapt meer dan de ander. Over het algemeen slapen we zo’n derde van ons leven. Dat klinkt als veel slapen, maar je hebt het ook echt nodig. Als je slaapt, herstelt je lichaam en geest. Toch schiet genoeg slapen er nog al eens bij in. Dat compenseren we door de volgende avond extra vroeg in bed te duiken, maar daar compenseer je het helaas niet mee. In deze blog lees je waarom voldoende slaap zo belangrijk voor je is.

Lees verder

Sport met werk combineren

Hoe combineer je een drukke baan, je privéleven en sporten?

15 november 2018 -

Liesbeth Hassing (40) is een powervrouw die niet snel stilzit. Deze bezige bij is labelmanager bij een mooi kledingmerk en daarnaast is ze ondernemer. Een behoorlijk drukke werksituatie dus, maar toch is ze ook al jaren lid bij SportCity. In dit interview lees je hoe zij de balans houdt tussen haar privéleven, sporten en haar werk. Want is dat überhaupt wel haalbaar, als je de hele dag in de weer bent?

Lees verder

5 x minder stress

5 x minder stress

17 oktober 2018 -

Sta jij weleens stil? Letterlijk en figuurlijk? We rennen en vliegen van hot naar her: dit gaat steeds meer op de automatische piloot. In je drukke leven is een moment van rust ontzettend belangrijk. Als je je hersenen regelmatig rust geeft, ga je er mentaal en fysiek op vooruit. We hebben vijf tips waardoor je minder stress ervaart en ruimte in je hoofd creëert.

Lees verder

Start nu met jouw goede voornemens

De vakantie is voorbij, start nu met jouw goede voornemens

24 augustus 2018 -

Voor bijna heel Nederland is de zomervakantie inmiddels afgelopen. De kinderen zijn weer naar school en jij begint met frisse moed aan een nieuwe werkweek. Kortom: het ‘gewone’ leven begint weer. In deze blog lees je dé redenen waarom je juist in september kunt starten met jouw voornemens.

Lees verder

'Yoga je mee?'

9 oktober 2017 -

Nu de zomervakantie al een tweetal maanden achter mij ligt, de dagen korter worden en dit toch ook wel van invloed is op mijn energielevel, kan ik er niet meer onderuit: ik moet weer in mijn sportritme komen. Tips over hoe je na blessures of een korte stop, de draad weer kunt oppakken lees je de komende maanden in mijn blogs! 

Lees verder

3 x ontspanning voor jouw "Body & Mind"

7 augustus 2017 -

De zomer is een perfecte periode om even helemaal tot rust te komen. Het is de periode waarin we onszelf opladen om het najaar met veel energie tegemoet te gaan. Of je nu naar het buitenland gaat of in eigen land blijft, met deze tips kom je helemaal tot rust!

Lees verder

Dag winterdip | SportCity

Dag winterdip!

26 januari 2017 -

De dagen worden weer wat langer en wat zijn wij daar blij mee! Een winterdip ligt echter nog steeds op de loer. Het is dus tijd om te focussen op Body & Mind! Wij hebben een simpele remedie.

Lees verder

Pagina's