Fitness & Health Blog

Categorieën

Waarom yoga goed is voor je lichaam

Wat doet yoga met je lichaam?

28 november 2019 -

Zo'n half miljoen Nederlanders staan regelmatig op een yogamatje. Yoga is de laatste tijd steeds populairder geworden,  omdat het je soepeler en sterker maakt, maar ook vanwege het weldadige, rustgevende gevoel erna. Ook de wetenschap toont steeds meer interesse. Dat yoga goed is voor je lichaam en geest is algemeen bekend. Maar wat doet het nou allemaal precies met je lichaam? In deze blog leggen we je het uit.

Lees verder

De sauna in na het sporten: doen of niet?

De sauna in na het sporten: doen of niet?

21 november 2019 -

Eerst fanatiek trainen in een groepsles of met de fitnessattributen en daarna de sauna in: het klinkt als een fijne beloning na je harde sportieve werk. Maar is dit ook zo? Of is het beter om de sauna na het sporten te vermijden? Misschien vraag je je wel af wat de sauna nou eigenlijk met je lichaam doet na het sporten. Of is het juist verstandiger om de sauna in te gaan vóórdat je gaat trainen? Allemaal vragen die we in deze blog voor je beantwoorden. Lees snel verder! 

Lees verder

Is het verstandig om te sporten als je ziek bent?

Is sporten als je ziek bent verstandig?

31 oktober 2019 -

Een droge keel, een volle neus, hoofdpijn of verkoudheid: genoeg redenen om thuis te blijven om uit te rusten in plaats van naar de sportschool te gaan om weer hard voor je sportdoel te trainen. Je wilt immers je lichaam de tijd geven om beter te worden en je wilt je ziekte niet erger maken. Of kun je toch beter al je moed verzamelen en wel gaan sporten? Is sporten, als je ziek bent, goed voor je weerstand? Of kun je beter uitzieken? In deze blog leggen we je uit wat verstandiger is om te doen als je ziek bent.

Lees verder

3 redenen waarom de sauna goed voor je is

3 redenen waarom een sauna goed voor je is

3 oktober 2019 -

Bijna iedereen heeft wel is van die dagen dat je niet goed in je vel zit. Herken jij dit ook? Dit kan namelijk veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig slaap, voeding of ontspanning. Naar de sauna gaan is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. Maar is de sauna nou echt zo ontspannend? En is het wel goed voor je lichaam? In deze blog leggen we je uit wat het effect van een sauna is op je lichaam.  

Lees verder

Tips om beter te slapen

7 tips om beter te slapen

15 augustus 2019 -

Weet jij ook maar al te goed hoe je slaapkamerplafond eruitziet? Lig je uren te woelen in bed en kun je maar niet in slaap komen, terwijl je wel hartstikke moe bent? Springen je gedachten alle kanten op, juist op het moment dat je moet gaan slapen? Niet kunnen slapen is enorm frustrerend. De volgende dag kom je met moeite uit bed en voel je je moe en chagrijnig. Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit vermijdt, dus lekker in slaap valt en beter kunt slapen? In deze blog geven we je 7 tips. 

Lees verder

Voordelen van sporten

Wat sporten met je lichaam en geest doet

8 augustus 2019 -

De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid. In deze blog leggen we uit wat sporten met je lichaam en geest doet. Wedden dat je na het lezen zeker zin hebt om een training te doen?

Lees verder

Waarom is genoeg slapen zo belangrijk?

29 mei 2019 -

De een slaapt meer dan de ander. Over het algemeen slapen we zo’n derde van ons leven. Dat klinkt als veel slapen, maar je hebt het ook echt nodig. Als je slaapt, herstelt je lichaam en geest. Toch schiet genoeg slapen er nog al eens bij in. Dat compenseren we door de volgende avond extra vroeg in bed te duiken, maar daar compenseer je het helaas niet mee. In deze blog lees je waarom voldoende slaap zo belangrijk voor je is.

Lees verder

Sport met werk combineren

Hoe combineer je een drukke baan, je privéleven en sporten?

15 november 2018 -

Liesbeth Hassing (40) is een powervrouw die niet snel stilzit. Deze bezige bij is labelmanager bij een mooi kledingmerk en daarnaast is ze ondernemer. Een behoorlijk drukke werksituatie dus, maar toch is ze ook al jaren lid bij SportCity. In dit interview lees je hoe zij de balans houdt tussen haar privéleven, sporten en haar werk. Want is dat überhaupt wel haalbaar, als je de hele dag in de weer bent?

Lees verder

5 x minder stress

5 x minder stress

17 oktober 2018 -

Sta jij weleens stil? Letterlijk en figuurlijk? We rennen en vliegen van hot naar her: dit gaat steeds meer op de automatische piloot. In je drukke leven is een moment van rust ontzettend belangrijk. Als je je hersenen regelmatig rust geeft, ga je er mentaal en fysiek op vooruit. We hebben vijf tips waardoor je minder stress ervaart en ruimte in je hoofd creëert.

Lees verder

Start nu met jouw goede voornemens

De vakantie is voorbij, start nu met jouw goede voornemens

24 augustus 2018 -

Voor bijna heel Nederland is de zomervakantie inmiddels afgelopen. De kinderen zijn weer naar school en jij begint met frisse moed aan een nieuwe werkweek. Kortom: het ‘gewone’ leven begint weer. In deze blog lees je dé redenen waarom je juist in september kunt starten met jouw voornemens.

Lees verder

Pagina's