3 redenen waarom een sauna goed voor je is

Geplaatst op: 
3 oktober 2019

Bijna iedereen heeft wel is van die dagen dat je niet goed in je vel zit. Herken jij dit ook? Dit kan namelijk veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig slaap, voeding of ontspanning. Naar de sauna gaan is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. Maar is de sauna nou echt zo ontspannend? En is het wel goed voor je lichaam? In deze blog leggen we je uit wat het effect van een sauna is op je lichaam.  

 

Dit zijn 3 redenen waarom een sauna goed voor je is

 

Goed voor je gezondheid

De sauna kan je helpen je gezondheid te verbeteren. Uit een onderzoek van de universiteitskliniek Charité in Berlijn is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.

 

Relaxend

Wetenschappers aan de Oklahoma State University hebben een onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het gehalte Serontine, een stof in je lichaam die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt, in je bloed toeneemt als je regelmatig een saunabezoek doet. Het heeft dus daadwerkelijk een ontspannend effect! Daarnaast is ook uit het onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig een saunabezoeken doen, zijn stressbestendiger, voelen zich relaxter en meer voldaan.

 

Goed voor je huid

Je lichaam reageert flink op de warmte in de sauna. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Uit een onderzoek van Dr. Doreen Kowatzki aan de Universiteit van Jena is gebleken dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van.  

 

 

Kortom, regelmatig naar de sauna gaan is erg goed voor je lichaam en gezondheid. Klik hier om te kijken bij welke clubs je gebruik kunt maken van de wellnessfaciliteiten.  

Gerelateerde berichten

Tips om beter te slapen

7 tips om beter te slapen

15 augustus 2019 - Body & Mind

Weet jij ook maar al te goed hoe je slaapkamerplafond eruitziet? Lig je uren te woelen in bed en kun je maar niet in slaap komen, terwijl je wel hartstikke moe bent? Springen je gedachten alle kanten op, juist op het moment dat je moet gaan slapen? Niet kunnen slapen is enorm frustrerend. De volgende dag kom je met moeite uit bed en voel je je moe en chagrijnig. Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit vermijdt, dus lekker in slaap valt en beter kunt slapen? In deze blog geven we je 7 tips. 

Lees verder
Voordelen van sporten

Wat sporten met je lichaam en geest doet

8 augustus 2019 - Body & Mind

De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid. In deze blog leggen we uit wat sporten met je lichaam en geest doet. Wedden dat je na het lezen zeker zin hebt om een training te doen?

Lees verder

Waarom is genoeg slapen zo belangrijk?

29 mei 2019 - Body & Mind

De een slaapt meer dan de ander. Over het algemeen slapen we zo’n derde van ons leven. Dat klinkt als veel slapen, maar je hebt het ook echt nodig. Als je slaapt, herstelt je lichaam en geest. Toch schiet genoeg slapen er nog al eens bij in. Dat compenseren we door de volgende avond extra vroeg in bed te duiken, maar daar compenseer je het helaas niet mee. In deze blog lees je waarom voldoende slaap zo belangrijk voor je is.

Lees verder