3 redenen waarom je nog niet afvalt

Geplaatst op: 
22 mei 2019

Heb jij al zomerkriebels? Het lekkere weer, die fijne vakantie, de lange dagen; we kijken ernaar uit! Maar zomerkriebels krijg je misschien ook op een minder fijne manier, omdat je weer in badkleding het strand op gaat. Wil je nog een kilo (of twee) kwijt, maar lukt het maar niet? Wij hebben 3 redenen waarom je nog niet afvalt voor je uitgeschreven.

Waarom je nog niet afvalt, lichten we toe aan de hand van de drie meest gehoorde uitspraken van mensen die graag willen afvallen.
 

"Ik eet ontzettend gezond, maar ik ben nog geen gram afgevallen"

Allereerst: supergoed dat je zo op je voeding let en bewust kiest voor verantwoorde producten. Dat is voor iedereen beter, of je nu wilt afvallen of niet. Tegelijkertijd moeten we je uit een droom halen; gezond eten zorgt er niet per definitie voor dat je afvalt. Als je wilt afvallen, moet je minder energie binnenkrijgen dan je verbruikt. Je moet dus letten op je calorie-inname. Bepaalde gezonde producten bevatten veel calorieën. Als je er (onbewust) voor kiest om gezonde producten, maar calorierijke, toe te voegen aan je dieet, kan het zomaar zijn dat je niet afvalt. Denk hierbij aan noten, avocado, olijfolie en bijvoorbeeld extra pure chocolade. Dit zijn allemaal producten waar goede voedingsstoffen inzitten, maar ook hoog zijn in calorieën. Blijf deze producten dus vooral eten, maar let op de mate waarop je dat doet. En dat geldt eigenlijk voor alles in het leven!
 

"Ik eet nooit een tussendoortje"

Soms denk je dat je geen tussendoortjes eet, maar een tussendoortje eten ‘zit in een klein hoekje’. Even een stukje chocolade tijdens het werk, een koekje onder het eten klaarmaken of tóch dat snackje halen als je op de trein staat te wachten: het  telt allemaal mee voor het totaal aantal calorieën van de dag. Heb je dit weleens gedaan? Je bent niet de enige! Tegelijkertijd weet je ook dat je je er vaak niet eens bewust van bent. Door met aandacht te eten, word je je bewust van wat je allemaal in je mond stopt. Mealpreppen of apps om je calorieën te tellen kunnen je hierbij helpen.
 

"Ik sport heel hard, maar ik zie geen resultaat"

Wil je afvallen? Dan is het van belang dat je let op je voeding, maar ook dat je voldoende beweegt. Als je beweegt verbrand je calorieën. Hoe intensiever en langer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Zowel met krachttraining als met cardio work-outs verbrand je veel calorieën. Met cardiotraining verbrand je nog net iets meer calorieën. Dat kun je doen door flink te wandelen of door op onze cardio-apparatuur te trainen. Als een work-out ervoor zorgt dat je onder je calorieëndoel zit, helpt dit je op langere termijn met kilo’s kwijtraken.

Tip: pin je niet vast op het aantal verbruikte calorieën op het display. Dit hangt af van persoonlijke factoren.

Ook krachttraining helpt op lange termijn om af te vallen. Met meer spiermassa verbrand je meer calorieën. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in het dagelijks leven. Wees niet bang als je in gewicht iets aankomt van krachttraining. Als het goed is bouw je namelijk spiermassa op, wat meer weegt dan vetmassa. Op termijn heb je hier profijt van.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt, maar bovenal dat je deze zomer lekker in je vel zit.

Gerelateerde berichten

3 tips om weer op gang te komen na vakantie

25 februari 2020 - Inspiratie

Wij kennen het gevoel. Je hebt heerlijk genoten van je welverdiende wintersportvakantie. Met een lekkere Wienerschnitzel en voldoende alcoholische versnaperingen. Nu wil je weer je normale leefstijl oppakken, maar je hebt geen idee hoe dat je moet aanpakken. In deze blog 3 tips hoe jij weer helemaal op gang komt en zo weer snel je sportritme herpakt.

Lees verder
Hoe leef je gezond?

Gezond leven, hoe doe je dat?

20 juni 2019 - Inspiratie

Hoe zorg je ervoor dat je iedere dag lekker in je vel zit? Hoe leef je een gezond leven? Het is goed om hier zo nu en dan bewust bij stil te staan en te reflecteren op hoe je leeft. Want wie wil nou niet gezond oud worden? Daarvoor zijn een paar ingrediënten onmisbaar. Die moeten mooi in balans zijn om een ideaal gezond ritme te hebben. In deze blog laten we je zien hoe je gezond kunt leven.

Lees verder
5 fabels over afvallen

5 fabels over afvallen

1 mei 2019 - Inspiratie

Wil je met het oog op de zomer nog wat kilo’s afvallen? Laat je dan niet leiden door crashdiëten of goedbedoelde adviezen die gebaseerd zijn op fabels. We hebben vijf fabels over afvallen voor je op een rij gezet.

Lees verder