Fitness & Health Blog

Categorieën

Bart

Ondernemen is topsport: maak je hoofd leeg met sporten

10 januari 2019 -

Ondernemen brengt de nodige hectiek en drukke weekenden met zich mee. Ondernemen is topsport, omdat je er continu mee bezig bent. Voor Bart Peute is de nodige rust pakken en weer even opladen belangrijk. Zo kan hij zijn hoofd leegmaken en is hij weer klaar voor de dag, wat de dag ook brengt. Vraag je je af wat Bart zijn ondernemersverhaal is en bijvoorbeeld waarom hij het belangrijk vindt dat ook zijn medewerkers fit zijn? Bekijk dan hier de video.  

Lees verder

Dit is wat 1 uur beweging met je doet

25 oktober 2018 -

Als fanatieke sporter heb je altijd zin om te bewegen, maar zijn we allemaal wel zo fanatiek? Toch is bewegen voor iedereen noodzakelijk. Of je het nu rustig aan wilt doen of jezelf tot het uiterste wilt pushen: één uur lopen is voor iedereen haalbaar. We vertellen je graag hoeveel calorieën je verbrandt bij verschillende manieren van lopen. En we delen nog 5 andere manieren om jezelf in beweging te brengen.

Lees verder

Sporten in de herfst: wat verandert er?

20 september 2018 -

Dat het weer ons regelmatig op het verkeerde been zet, weten we inmiddels. Als je kijkt naar de lekkere, warme dagen van de afgelopen week zou je bijna vergeten dat de herfst in aantocht is. Daarom kun jij nu extra makkelijk maatregelen nemen om de herfstdip te voorkomen. Zo’n rotseizoen is de herfst namelijk niet!

Lees verder

Spieropbouw

Spieropbouw: zo werkt het

13 september 2018 -

De twee meest genoemde sportdoelen zijn afvallen en spieropbouw. Voor beide doelen moet je hard werken, maar ze zijn zeker haalbaar. In deze blog focussen we op het tweede doel: spieropbouw. Spieropbouw bij mannen is bekender, maar ook steeds meer vrouwen zijn geïnteresseerd in spieropbouw. Hier moet je rekening mee houden als je aan spieropbouw doet.

Lees verder

Meer energie door een groepsles te volgen

Meer energie krijgen? Clubmanager Rianne vertelt hoe.

9 augustus 2018 -

Rianne van der Woning is clubmanager van SportCity Amsterdam Weteringdwarsstraat. Bij het bespreken van de sportdoelen komt vaak naar voren dat leden vermoeid en gestrest zijn. Om dit op te lossen is bewegen volgens haar dé oplossing. Meer energie krijgen is makkelijker dan je denkt! Met haar tips heb je binnen mum van tijd weer genoeg energie om bijvoorbeeld lekker met je kids naar buiten gaan.

Lees verder

Buikspieren trainen? Dat doe je zo

2 augustus 2018 -

Misschien is het wel het meest genoemde doel op fitnessgebied: een strakke buik met zichtbare buikspieren. Helaas bereik je met een paar simpele sit-ups niet dat begeerde wasbordje. Buikspieren trainen is een vak apart. Maar hoe doe je dat dan wel? We leggen je uit hoe je dit doel nu wél bereikt.

Lees verder

Sporten met warm weer doe je zo

25 juli 2018 -

Sporten met warm weer; waarschijnlijk niet wat je voor ogen hebt voor jouw wekelijkse work-out. Het warme weer houdt voorlopig nog wel even aan, dus wij geven jou graag een tip waarmee jij kunt sporten met warm weer!

Lees verder

Krachttraining ondersteunt hardlopen

Hoe krachttraining hardlopen ondersteunt

19 juli 2018 -

In de zomer zetten veel mensen de stap om te starten met hardlopen. Lekker in beweging en genieten van de temperatuur. Toch is het juist dan goed om je spieren een handje te helpen door aan krachttraining te doen. Waarom dat zo is lees je in deze blog. 

Lees verder

Bootcamp: de trend deze zomer

5 juli 2018 -

Bootcamp is populairder dan ooit. En dat is niet voor niets! Deze manier van trainen is heel anders dan fitnessen of een andere groepsles. Bootcamp is geschikt voor beginners en gevorderden en vraagt inzet van het hele lichaam. Wat kun je verwachten?

Lees verder

Get Started Program

Clubmanager Hassan legt uit hoe je sporten volhoudt

24 april 2018 -

Al jaren weet SportCity veel leden te motiveren met een op maat gemaakt beweegprogramma om persoonlijke sportdoelen te behalen. Met de inzichten van nu hebben we een nóg beter sportprogramma ontwikkeld: Get Started Program. Clubmanager Hassan geeft uitleg.

Lees verder

Pagina's