Fitness & Health Blog

Categorieën

Fitness en teamsport combineren

Zo word je beter in je (team)sport

18 maart 2019 -

Doe je aan (team)sport? Dan wil je natuurlijk kunnen knallen tijdens je wedstrijden. Op de trainingen werk je voornamelijk aan je techniek, maar aan conditietraining en spieropbouw wordt weinig aandacht besteed. Om alles uit jezelf te halen kun je hier zelfstandig op trainen. Met een betere conditie, meer snelheid en kracht zal je snel merken dat je kwaliteit omhoog gaat en je wedstrijden langer op je topniveau kunt spelen. In deze blog lees je hoe je dit aanpakt.

Lees verder

Cardiotraining of krachttraining

Werkt cardiotraining of krachttraining beter bij afvallen?

28 februari 2019 -

Wil je voor de zomer lekker in je vel zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen in de sportschool? Met alle apparaten die beschikbaar zijn zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Je kunt natuurlijk altijd terecht bij de trainer in je club, maar in deze blog leggen we je het eerste onderscheid al uit: werkt cardiotraining of krachttraining nou beter werkt om wat kilootjes kwijt te raken?

Lees verder

squat

Trainen voor sterke en strakke billen

31 januari 2019 -

Billen trainen is populair, zeker in de zomer en vooral bij vrouwen. Maar ook in de winter is het een spiergroep die je wil trainen. Bij het billen trainen neem je ook vaak de beenspieren mee. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je binnenkort weer op de latten van de berg skiet. Denk maar eens aan hoe vaak je kracht vanuit je billen en benen vraagt op wintersportvakantie. De voordelen en vier oefeningen om mee te beginnen vind je in deze blog.

Lees verder

Fit op kantoor

4 keer fit blijven op kantoor

24 januari 2019 -

Kantoor. Dit is de plek waar je de meeste uren zittend doorbrengt. Taart als traktatie is lekker en de vrijdagmiddagborrel gezellig, maar al met al geen gezonde, actieve werkomgeving. Toch kun je juist in deze omgeving zelf veel aanpassingen doen, waardoor je fit blijft op kantoor. Ook handig als je met deze lage temperatuur af en toe niet zo’n zin hebt om na je werk nog naar de sportschool te gaan. Met onze tips blijf je fit!

Lees verder

Bart

Ondernemen is topsport: maak je hoofd leeg met sporten

10 januari 2019 -

Ondernemen brengt de nodige hectiek en drukke weekenden met zich mee. Ondernemen is topsport, omdat je er continu mee bezig bent. Voor Bart Peute is de nodige rust pakken en weer even opladen belangrijk. Zo kan hij zijn hoofd leegmaken en is hij weer klaar voor de dag, wat de dag ook brengt. Vraag je je af wat Bart zijn ondernemersverhaal is en bijvoorbeeld waarom hij het belangrijk vindt dat ook zijn medewerkers fit zijn? Bekijk dan hier de video.  

Lees verder

Dit is wat 1 uur beweging met je doet

25 oktober 2018 -

Als fanatieke sporter heb je altijd zin om te bewegen, maar zijn we allemaal wel zo fanatiek? Toch is bewegen voor iedereen noodzakelijk. Of je het nu rustig aan wilt doen of jezelf tot het uiterste wilt pushen: één uur lopen is voor iedereen haalbaar. We vertellen je graag hoeveel calorieën je verbrandt bij verschillende manieren van lopen. En we delen nog 5 andere manieren om jezelf in beweging te brengen.

Lees verder

Sporten in de herfst: wat verandert er?

20 september 2018 -

Dat het weer ons regelmatig op het verkeerde been zet, weten we inmiddels. Als je kijkt naar de lekkere, warme dagen van de afgelopen week zou je bijna vergeten dat de herfst in aantocht is. Daarom kun jij nu extra makkelijk maatregelen nemen om de herfstdip te voorkomen. Zo’n rotseizoen is de herfst namelijk niet!

Lees verder

Spieropbouw

Spieropbouw: zo werkt het

13 september 2018 -

De twee meest genoemde sportdoelen zijn afvallen en spieropbouw. Voor beide doelen moet je hard werken, maar ze zijn zeker haalbaar. In deze blog focussen we op het tweede doel: spieropbouw. Spieropbouw bij mannen is bekender, maar ook steeds meer vrouwen zijn geïnteresseerd in spieropbouw. Hier moet je rekening mee houden als je aan spieropbouw doet.

Lees verder

Meer energie door een groepsles te volgen

Meer energie krijgen? Clubmanager Rianne vertelt hoe.

9 augustus 2018 -

Rianne van der Woning is clubmanager van SportCity Amsterdam Weteringdwarsstraat. Bij het bespreken van de sportdoelen komt vaak naar voren dat leden vermoeid en gestrest zijn. Om dit op te lossen is bewegen volgens haar dé oplossing. Meer energie krijgen is makkelijker dan je denkt! Met haar tips heb je binnen mum van tijd weer genoeg energie om bijvoorbeeld lekker met je kids naar buiten gaan.

Lees verder

Buikspieren trainen? Dat doe je zo

2 augustus 2018 -

Misschien is het wel het meest genoemde doel op fitnessgebied: een strakke buik met zichtbare buikspieren. Helaas bereik je met een paar simpele sit-ups niet dat begeerde wasbordje. Buikspieren trainen is een vak apart. Maar hoe doe je dat dan wel? We leggen je uit hoe je dit doel nu wél bereikt.

Lees verder

Pagina's