Fitness & Health Blog

Categorieën

SportCity-app: dit is hoe je ‘m gebruikt in jouw voordeel.

16 december 2020 -

Verdwaald in de jungle aan apparaten en materialen; geen idee waar je moet wezen? Geen zorgen, je bent niet alleen. We snappen hoe lastig het kan zijn om te beginnen aan iets nieuws. Daarom hebben we de SportCity-app ontwikkeld. Kom erachter hoe je onze app in jouw voordeel gebruikt en haal altijd het maximale uit je sportsessie. 

 

App jij ‘m al?!

Voordat je verder leest: download de SportCity-app eerst via de AppStore (voor Apple) of Google Play (voor Android), of werk de app bij zodat je de laatste versie hebt. 

 

Lees verder

Herfstdip? Ga bewegen!

10 november 2020 -

Het is grijs, grauw en als je naar buiten kijkt vraag je jezelf maar een ding af: hoe voelt de zomer ook alweer? Een herfstdip in volle glorie! Je bent snel moe, eet meer dan normaal en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Sterker nog, bewegen überhaupt kost je al veel moeite. Terwijl sporten júist zo belangrijk is. 

 

Van zomer naar herfst

Zo’n herfstdip komt eigenlijk vooral door het gebrek aan daglicht. Want door voldoende daglicht maakt je lichaam cortisol aan - het hormoon dat nodig is om je wakker, stressbestendig en gefocust te houden. 

Lees verder

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 -

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 -

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 -

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder

Zo voorkom je blessures

Zo voorkom je blessures

24 oktober 2019 -

Welke sport je ook doet, het gevaar om blessures op te lopen zal altijd aanwezig zijn. Dit is ook het geval met fitness, voor zowel mensen die veel sporten als mensen die een paar keer per week sporten. Een blessure kan heel vervelend zijn, want daardoor moet je trainingsprogramma aangepast worden of kun je zelfs helemaal niet meer trainen. Hoe kun je blessures dan het beste vermijden? In deze blog leggen we je uit wat je kunt doen om blessures te voorkómen.

Lees verder

zo haal je het maximale uit je training

5 tips om het maximale uit je training te halen

17 oktober 2019 -

Je bent hard aan het trainen voor je sportdoel(en). Er is langzaam resultaat te zien, maar je hebt je doel (nog) niet bereikt. Wat kun je eigenlijk doen om het maximale uit je training te halen?

Op internet zijn er veel ideeën en opvattingen te vinden over fitness en hoe je dit het beste kan doen. Dit verschilt uiteraard per persoon, want ieder traint op zijn/haar eigen manier. In deze blog geven we je 5 tips die je kunnen helpen om het maximale uit je training te halen met betrekking tot krachttraining.

Lees verder

De voordelen van samen sporten

De voordelen van samen sporten met een vriend(in)

10 oktober 2019 -

Als je niet gemotiveerd bent om je sporttas te pakken en je sportschoenen aan te trekken, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg voldoening uit het sporten haalt, is het lastig om het sporten vol te houden. Het kan zijn dat je op den duur je motivatie kwijt raakt als je alleen sport. Misschien is het dan een idee om samen te gaan sporten met een vriend(in). Dit kan houvast aan jullie beiden geven. In deze blog geven we je vijf voordelen van samen sporten.

Lees verder

Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

26 september 2019 -

Je ziet vaak dat mensen willen afvallen en veel tijd doorbrengen op de loopband of crosstrainer in de sportschool. Eigenlijk zie je overal wel mensen die bezig zijn met cardio. Grote kans dat jij dit zelf ook wel is regelmatig doet of juist helemaal niet. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan of cardiotraining wel de beste manier is om jouw doel te bereiken? In deze blog nemen we je mee wat de voordelen zijn van cardiotraining.

Lees verder

Personal coach sportcity

Is een personal trainer noodzakelijk bij het behalen van je sportdoelen?

19 september 2019 -

Terwijl de één van zichzelf supergemotiveerd bezig kan zijn met een sportdoel en weet welke trainingen moeten gebeuren, kan de ander juist moeite hebben met het opbouwen van een sportritme en het uitvoeren van oefeningen. Geen sportdoel is hetzelfde, net als dat ieder mens uniek is. Een trainingsschema is in ieder geval een goede basis voor het behalen van je sportdoel, hiermee voer je zelfstandig de oefeningen uit. Maar ben je iemand die behoefte heeft aan meer gezelligheid, motivatie en begeleiding? Wij staan voor je klaar. Bij SportCity krijg je persoonlijke begeleiding. Ook hebben we personal trainers, iemand die samen met je traint voor je sportdoel(en) en je voortgang nauwlettend in de gaten houdt. Maar waar helpt een personal trainer precies bij? En is het noodzakelijk om er een te hebben als je je sportdoel wilt halen? Lees er alles over in deze blog. 

Lees verder

Pagina's