De voordelen van samen sporten met een vriend(in)

Geplaatst op: 
10 oktober 2019

Als je niet gemotiveerd bent om je sporttas te pakken en je sportschoenen aan te trekken, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg voldoening uit het sporten haalt, is het lastig om het sporten vol te houden. Het kan zijn dat je op den duur je motivatie kwijt raakt als je alleen sport. Misschien is het dan een idee om samen te gaan sporten met een vriend(in). Dit kan houvast aan jullie beiden geven. In deze blog geven we je vijf voordelen van samen sporten.
 

Dit zijn 5 voordelen van samen sporten 

 

Motivatie

Soms is jezelf motiveren lastig. Er gaat dan snel door je hoofd dat je geen zin meer hebt. Soms heb je meer nodig. Een vriend(in) kan je over de streep trekken om gewoon mee te gaan en je excuus zoals ‘geen zin’ te vergeten. Tijdens het trainen kunnen jullie elkaar ook helpen om tot het uiterste te gaan. Zo motiveren jullie elkaar en bouwen jullie samen een goede sportritme op.

 

Houvast

Je spreekt altijd met je vriend(in) af om samen te gaan sporten. Hierdoor hebt je houvast, want je wilt natuurlijk je afspraken nakomen. Het is veel makkelijker om jezelf af te zeggen dan een afspraak die je hebt staan met je vriend(in).

 

Gezelligheid

Het is gezelliger om samen te sporten met een vriend(in), omdat jullie samen werken aan een gezondere leefstijl en tegelijkertijd ook samen tijd doorbrengen. Na een intensieve workout, kunnen jullie lekker gezellig samen even bijpraten over de laatste ontwikkelingen in jullie leven.

 

Veiliger

Door samen te sporten, wordt het trainen ook veiliger voor jullie beiden. Als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet, is het handig om altijd iemand te hebben die erbij staat voor als je een stapje hoger wilt proberen. Deze kan bijspringen wanneer het nodig is.

 

Uitdagen

Je kan elkaar ook uitdagen tijdens het trainen. Denk dan bijvoorbeeld aan: ‘’ik kan sneller 5 kilometer halen op de loopband’’ of ‘’ik zit sneller op 30kg dumbells dan jij’’. Zo worden jullie beiden uitgedaagd om het beste uit je training te halen en gemotiveerd te blijven sporten.

 

Kortom, samen sporten kan dus een houvast zijn voor jezelf en ook voor je vriend(in) om te blijven sporten. Een win-win situatie dus!

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder
7 voordelen van krachttraining

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder
7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 - Sport

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder