De voordelen van samen sporten met een vriend(in)

Geplaatst op: 
10 oktober 2019

Als je niet gemotiveerd bent om je sporttas te pakken en je sportschoenen aan te trekken, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg voldoening uit het sporten haalt, is het lastig om het sporten vol te houden. Het kan zijn dat je op den duur je motivatie kwijt raakt als je alleen sport. Misschien is het dan een idee om samen te gaan sporten met een vriend(in). Dit kan houvast aan jullie beiden geven. In deze blog geven we je vijf voordelen van samen sporten.
 

Dit zijn 5 voordelen van samen sporten 

 

Motivatie

Soms is jezelf motiveren lastig. Er gaat dan snel door je hoofd dat je geen zin meer hebt. Soms heb je meer nodig. Een vriend(in) kan je over de streep trekken om gewoon mee te gaan en je excuus zoals ‘geen zin’ te vergeten. Tijdens het trainen kunnen jullie elkaar ook helpen om tot het uiterste te gaan. Zo motiveren jullie elkaar en bouwen jullie samen een goede sportritme op.

 

Houvast

Je spreekt altijd met je vriend(in) af om samen te gaan sporten. Hierdoor hebt je houvast, want je wilt natuurlijk je afspraken nakomen. Het is veel makkelijker om jezelf af te zeggen dan een afspraak die je hebt staan met je vriend(in).

 

Gezelligheid

Het is gezelliger om samen te sporten met een vriend(in), omdat jullie samen werken aan een gezondere leefstijl en tegelijkertijd ook samen tijd doorbrengen. Na een intensieve workout, kunnen jullie lekker gezellig samen even bijpraten over de laatste ontwikkelingen in jullie leven.

 

Veiliger

Door samen te sporten, wordt het trainen ook veiliger voor jullie beiden. Als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet, is het handig om altijd iemand te hebben die erbij staat voor als je een stapje hoger wilt proberen. Deze kan bijspringen wanneer het nodig is.

 

Uitdagen

Je kan elkaar ook uitdagen tijdens het trainen. Denk dan bijvoorbeeld aan: ‘’ik kan sneller 5 kilometer halen op de loopband’’ of ‘’ik zit sneller op 30kg dumbells dan jij’’. Zo worden jullie beiden uitgedaagd om het beste uit je training te halen en gemotiveerd te blijven sporten.

 

Kortom, samen sporten kan dus een houvast zijn voor jezelf en ook voor je vriend(in) om te blijven sporten. Een win-win situatie dus!

Gerelateerde berichten

zo haal je het maximale uit je training

5 tips om het maximale uit je training te halen

17 oktober 2019 - Sport

Je bent hard aan het trainen voor je sportdoel(en). Er is langzaam resultaat te zien, maar je hebt je doel (nog) niet bereikt. Wat kun je eigenlijk doen om het maximale uit je training te halen?

Op internet zijn er veel ideeën en opvattingen te vinden over fitness en hoe je dit het beste kan doen. Dit verschilt uiteraard per persoon, want ieder traint op zijn/haar eigen manier. In deze blog geven we je 5 tips die je kunnen helpen om het maximale uit je training te halen met betrekking tot krachttraining.

Lees verder
Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

26 september 2019 - Sport

Je ziet vaak dat mensen willen afvallen en veel tijd doorbrengen op de loopband of crosstrainer in de sportschool. Eigenlijk zie je overal wel mensen die bezig zijn met cardio. Grote kans dat jij dit zelf ook wel is regelmatig doet of juist helemaal niet. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan of cardiotraining wel de beste manier is om jouw doel te bereiken? In deze blog nemen we je mee wat de voordelen zijn van cardiotraining.

Lees verder
Personal coach sportcity

Is een personal trainer noodzakelijk bij het behalen van je sportdoelen?

19 september 2019 - Sport

Terwijl de één van zichzelf supergemotiveerd bezig kan zijn met een sportdoel en weet welke trainingen moeten gebeuren, kan de ander juist moeite hebben met het opbouwen van een sportritme en het uitvoeren van oefeningen. Geen sportdoel is hetzelfde, net als dat ieder mens uniek is. Een trainingsschema is in ieder geval een goede basis voor het behalen van je sportdoel, hiermee voer je zelfstandig de oefeningen uit. Maar ben je iemand die behoefte heeft aan meer gezelligheid, motivatie en begeleiding? Wij staan voor je klaar. Bij SportCity krijg je persoonlijke begeleiding. Ook hebben we personal trainers, iemand die samen met je traint voor je sportdoel(en) en je voortgang nauwlettend in de gaten houdt. Maar waar helpt een personal trainer precies bij? En is het noodzakelijk om er een te hebben als je je sportdoel wilt halen? Lees er alles over in deze blog. 

Lees verder