Dit zijn de voordelen van sportdoelen stellen

Geplaatst op: 
4 september 2019

Het gewone werkleven is weer begonnen. Dagenlang uren op kantoor zitten zonder beweging. We weten allemaal dat beweging heel belangrijk is voor je gezondheid, maar toch wordt het door de meeste mensen niet genoeg of weinig gedaan. Hoe komt dat? Voor veel mensen zal dit bekend klinken: je vindt de motivatie niet (meer) om te sporten. Om toch aan je gezonde, sportieve leefstijl te kunnen werken met plezier kun je sportdoelen opstellen. Dit voordeel en nog vele andere voordelen van het sporten met een sportdoel bespreken we in deze blog.

 

Sporten heeft veel voordelen. Je wordt er gezonder van. Wie voldoende beweegt, merkt dat sporten een positieve invloed heeft op het lichaam. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal zul je je beter voelen. Maar hoe kan je dit gevoel bereiken en wanneer haal je hier voldoening uit? Het stellen van sportdoelen is hierbij erg aan te raden. Het sporten met doelen telt namelijk veel voordelen, zodat je het sterke gevoel ook zelf kunt ervaren.

 

De 3 voordelen van sportdoelen stellen

Voordeel 1: sportdoelen werken motiverend

Het stellen van (sub)doelen werkt motiverend. Zodra je een doel hebt gesteld, weet je waar je naartoe moet gaan werken, omdat je dit doel wilt bereiken. Je hebt dus het doel duidelijk vormgegeven en hebt je koers bepaald. Je gaat jezelf automatisch uitdagen om dit doel te behalen. Zodra je je doel bereikt hebt, zal het je een geweldige gevoel van voldoening geven. Geef jezelf ook een beloning voor het halen van je doel. Dit werkt ook motiverend voor jezelf en je krijgt er energie door.

 

Voordeel 2: je kunt je resultaten bijhouden

Je kunt je voortgang ook meten bij de weg naar het behalen van je doel, omdat je er bewust mee bezig bent. Hoe lekker is het als je het gewicht op den duur wat zwaarder kunt zetten? Het bereiken van je doel is een moment om trots te zijn op jezelf. Je kunt dan ook terugblikken op de prestaties die je zelf geleverd hebt om dit doel te bereiken. Deze prestaties kun je meten en gebruiken voor de volgende keer om je doel wat hoger te stellen, zodat je je prestaties kunt verbeteren.

Voordeel 3: een sportdoel zorgt voor focus

Je kan je focus volledig leggen op het bereiken van je sportdoel. Je doet dus geen andere dingen die niet belangrijk zijn voor het behalen van je doel. Je verspilt dus minder energie aan zaken die niet relevant zijn. Als je doelen stelt, werk je sneller en efficiënter.

 

SportCity geeft je graag advies over het behalen van je sportdoel
Als je een doel voor jezelf gesteld hebt, maar je geen idee hebt wat je moet doen om dit doel te bereiken, kun je altijd advies vragen aan de instructeurs in je SportCity-club. Het is belangrijk voor jezelf om te weten waarom je dit doel wilt bereiken, wij helpen je met de stappen die je moet nemen om dit doel te bereiken. No goals, no glory! 

 

Kortom, het stellen van sportdoelen helpt je bij het trainen zodat je gemotiveerd, gefocust en gericht aan de slag kunt gaan.

 

Wil je graag aan de slag met een sportdoel, maar weet je niet zo goed hoe je er een stelt? Lees er alles over in onze blog "Hoe stel je je sportdoelen?"

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder
7 voordelen van krachttraining

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder
7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 - Sport

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder