Dit zijn de voordelen van sportdoelen stellen

Geplaatst op: 
4 september 2019

Het gewone werkleven is weer begonnen. Dagenlang uren op kantoor zitten zonder beweging. We weten allemaal dat beweging heel belangrijk is voor je gezondheid, maar toch wordt het door de meeste mensen niet genoeg of weinig gedaan. Hoe komt dat? Voor veel mensen zal dit bekend klinken: je vindt de motivatie niet (meer) om te sporten. Om toch aan je gezonde, sportieve leefstijl te kunnen werken met plezier kun je sportdoelen opstellen. Dit voordeel en nog vele andere voordelen van het sporten met een sportdoel bespreken we in deze blog.

 

Sporten heeft veel voordelen. Je wordt er gezonder van. Wie voldoende beweegt, merkt dat sporten een positieve invloed heeft op het lichaam. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal zul je je beter voelen. Maar hoe kan je dit gevoel bereiken en wanneer haal je hier voldoening uit? Het stellen van sportdoelen is hierbij erg aan te raden. Het sporten met doelen telt namelijk veel voordelen, zodat je het sterke gevoel ook zelf kunt ervaren.

 

De 3 voordelen van sportdoelen stellen

Voordeel 1: sportdoelen werken motiverend

Het stellen van (sub)doelen werkt motiverend. Zodra je een doel hebt gesteld, weet je waar je naartoe moet gaan werken, omdat je dit doel wilt bereiken. Je hebt dus het doel duidelijk vormgegeven en hebt je koers bepaald. Je gaat jezelf automatisch uitdagen om dit doel te behalen. Zodra je je doel bereikt hebt, zal het je een geweldige gevoel van voldoening geven. Geef jezelf ook een beloning voor het halen van je doel. Dit werkt ook motiverend voor jezelf en je krijgt er energie door.

 

Voordeel 2: je kunt je resultaten bijhouden

Je kunt je voortgang ook meten bij de weg naar het behalen van je doel, omdat je er bewust mee bezig bent. Hoe lekker is het als je het gewicht op den duur wat zwaarder kunt zetten? Het bereiken van je doel is een moment om trots te zijn op jezelf. Je kunt dan ook terugblikken op de prestaties die je zelf geleverd hebt om dit doel te bereiken. Deze prestaties kun je meten en gebruiken voor de volgende keer om je doel wat hoger te stellen, zodat je je prestaties kunt verbeteren.

Voordeel 3: een sportdoel zorgt voor focus

Je kan je focus volledig leggen op het bereiken van je sportdoel. Je doet dus geen andere dingen die niet belangrijk zijn voor het behalen van je doel. Je verspilt dus minder energie aan zaken die niet relevant zijn. Als je doelen stelt, werk je sneller en efficiënter.

 

SportCity geeft je graag advies over het behalen van je sportdoel
Als je een doel voor jezelf gesteld hebt, maar je geen idee hebt wat je moet doen om dit doel te bereiken, kun je altijd advies vragen aan de instructeurs in je SportCity-club. Het is belangrijk voor jezelf om te weten waarom je dit doel wilt bereiken, wij helpen je met de stappen die je moet nemen om dit doel te bereiken. No goals, no glory! 

 

Kortom, het stellen van sportdoelen helpt je bij het trainen zodat je gemotiveerd, gefocust en gericht aan de slag kunt gaan.

 

Wil je graag aan de slag met een sportdoel, maar weet je niet zo goed hoe je er een stelt? Lees er alles over in onze blog "Hoe stel je je sportdoelen?"

Gerelateerde berichten

Hoe groepslessen helpen bij het behalen van je sportdoel

Hoe helpen live groepslessen bij het behalen van je sportdoel?

12 september 2019 - Sport

Zelfstandig trainen is niet voor iedereen weggegeld. Ga je zelfstandig aan de slag met een trainingsschema, dan kan het zijn dat je op den duur je motivatie of plezier kwijtraakt. Herken jij dit gevoel? Dan is het een idee om samen met iemand te gaan trainen of in een groep. Of ben jij een gezelschapsdier die nu al weet dat je het fijner vindt om het sporten in een groep te doen? SportCity heeft de perfecte oplossing voor je, namelijk een breed aanbod aan live groepslessen. In deze blog leggen we je uit hoe groepslessen kunnen helpen bij het behalen van je sportdoel.

Lees verder
Hoe stel je realistische doelen?

Hoe stel je je sportdoelen?

22 augustus 2019 - Sport

De zomervakantie is (bijna) voorbij. Hopelijk heb je genoten van je vrije tijd en is je energielevel weer helemaal opgeladen. Je bent weer helemaal klaar voor je werk- of studieleven. Na je vakantie is het de ideale tijd om na te denken over je sportdoel. Je gedachten zijn gereset en je zit weer vol motivatie om aan je sportieve leefstijl te werken. Misschien heb je er tijdens je vakantie al over nagedacht, of vind je het moeilijk om er een te formuleren. Hoe stel je een sportdoel? We leggen je er alles over uit in deze blog.  

Lees verder
yoga op vakantie

Extra ontspannen op vakantie met yoga

1 augustus 2019 - Sport

Het is vakantie! Eindelijk tijd om lekker te ontspannen op je vakantiebestemming. Dat kun je natuurlijk doen door op een laken op het strand lekker te genieten van de zon of te dobberen in het zwembad. Heb je ook al eens gedacht aan yoga-oefeningen op je vakantie? Yoga vermindert stress: precies wat je in je vakantie wilt bereiken. In deze blog geven we tips voor extra ontspanning op je vakantiebestemming door middel van yoga.

Lees verder