Is een personal trainer noodzakelijk bij het behalen van je sportdoelen?

Geplaatst op: 
19 september 2019

Terwijl de één van zichzelf supergemotiveerd bezig kan zijn met een sportdoel en weet welke trainingen moeten gebeuren, kan de ander juist moeite hebben met het opbouwen van een sportritme en het uitvoeren van oefeningen. Geen sportdoel is hetzelfde, net als dat ieder mens uniek is. Een trainingsschema is in ieder geval een goede basis voor het behalen van je sportdoel, hiermee voer je zelfstandig de oefeningen uit. Maar ben je iemand die behoefte heeft aan meer gezelligheid, motivatie en begeleiding? Wij staan voor je klaar. Bij SportCity krijg je persoonlijke begeleiding. Ook hebben we personal trainers, deze zogenoemde Personal Coach traint samen met je voor je sportdoel(en) en houdt je voortgang nauwlettend in de gaten. Maar waar helpt zo'n Personal Coach precies bij? En is het noodzakelijk om er een te hebben als je je sportdoel wilt halen? Lees er alles over in deze blog.

 

Dit zijn de redenen waarom een personal trainer jou goed kan helpen met het behalen van je sportdoelen:

 

Persoonlijk trainings- en voedingsschema

Een Personal Coach maakt samen met jou een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsschema. Dit zal uiteraard helemaal op jouw lichaam en sportdoelen afgestemd worden. Zaken als hoe vaak je wilt sporten en hoe snel je resultaat wilt krijgen neemt de Personal Coach allemaal mee. Als je wilt, kan een personal trainer ook een voedingsschema voor je opstellen, die ook afgestemd is op je sportdoelen.

 

 

Optimaal resultaat

Je behaalt met een Personal Coach een optimaal resultaat. Je bespaart bijvoorbeeld tijd, omdat je geen oefeningen uitvoert die toch niet bijdragen aan het bereiken van jouw doel. Je Personal Coach zal je adviseren hoe je het beste kan trainen om je sportdoelen te behalen. Personal training is ook voor iedereen geschikt, ongeacht je doelstelling of niveau. Ben je een doorgewinterde sporter, maar lukt het je niet om die sixpack zichtbaar te krijgen? Of wil je graag meedoen aan wedstrijden en wil je daar goed voor trainen? Zelfs daar kan een Personal Coach je bij helpen. Of misschien ben je wel iemand die net start met fitnessen en goed kennis wilt maken met de mogelijkheden van de sport? Of wil je afvallen, maar heb je een steuntje in de rug nodig? Alles is mogelijk! 

 

Motivatie en houvast

Iedereen weet dat trainen zwaar is en dat het veel energie kost. Je moet er natuurlijk hard voor werken als je resultaten wilt zien. Een Personal Coach motiveert en inspireert je om met iedere oefening tot het uiterste te gaan. Wat ook super fijn is aan een Personal Coach: hij/zij beloont je iedere keer of geeft je telkens een complimentje nadat je je grens hebt verlegd. Dat maakt dat je alleen maar meer je best wilt doen. Daarnaast maak je ook elke keer een afspraak met je Personal Coach. Hierdoor krijg je houvast en ritme in je sportieve leefstijl. Bovendien kun je kiezen voor één-op-éénbegeleiding en individuele aandacht, waardoor alle focus op jou ligt.

 

 

Professionele begeleiding

Personal Coaches weten veel af van het menselijk lichaam, sporten, blessures enzovoorts. Als je hulp inschakelt van een Personal Coach, zul je minder snel blessures oplopen. Zodra je een oefening niet goed uitvoert, zal hij/zij je direct corrigeren. Als een oefening te moeilijk is of te zwaar, zal hij een alternatieve oefening bedenken die beter bij je past. Zo zal het makkelijker worden voor jezelf om je sportdoelen te behalen. Daarnaast zal een Personal Coach bij de intake kijken naar je doelstelling(en), gezondheid en eventuele blessures.

 

Kortom: een Personal Coach kan je dus goed helpen bij het behalen van je sportdoelen en helpt jou graag bij het verbeteren van je gezondheid en het behalen van je persoonlijke sportdoelen. SportCity biedt standaard persoonlijke begeleiding in je abonnement, maar zoek je nét dat stukje extra motivatie en controle op het behalen van je resultaten, is trainen met een Personal Coach wellicht wel iets voor jou! 

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder
7 voordelen van krachttraining

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder
7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 - Sport

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder