Extra ontspannen op vakantie met yoga

Geplaatst op: 
1 augustus 2019

Het is vakantie! Eindelijk tijd om lekker te ontspannen op je vakantiebestemming. Dat kun je natuurlijk doen door op een laken op het strand lekker te genieten van de zon of te dobberen in het zwembad. Heb je ook al eens gedacht aan yoga-oefeningen op je vakantie? Yoga vermindert stress: precies wat je in je vakantie wilt bereiken. In deze blog geven we tips voor extra ontspanning op je vakantiebestemming door middel van yoga.

 

Yoga op het strand, in het vliegtuig of waar je ook wilt

Voor je yoga-oefeningen op vakantie hoef je echt je zware yogamat niet mee te nemen. Het leuke aan yoga is dat je het overal kunt doen. Heb je een lange vliegreis voor de boeg? Die wordt een stuk relaxter als je af en toe je schouders laat rollen en je nek strekt. Ben je aan het uitrusten op het strand? Op je strandlaken kun je makkelijk een paar oefeningen doen. Ben je na een lange dag shoppen weer terug in je hotelkamer en ben je uitgeput? Een paar rustige Yin Yoga-oefeningen helpen je aan een goede nachtrust zodat je lekker kunt ontspannen.

 

Yoga-oefeningen voor op reis

Welke oefeningen kun je dan doen op je vakantie? We geven hier een paar voorbeelden van oefeningen die je gemakkelijk kunt doen op je vakantiebestemming:

1. De yoga-ademhaling
Doordat je met de yoga-ademhaling optimaal gebruikmaakt van je longcapaciteit, raak je ontspannen en word je rustiger. Je ademt in en zorgt dat je je ademhaling naar je bekken stuurt. Vanuit daar laat je de adem naar boven gaan tot in je sleutelbeenderen. Wanneer je uitademt span je je buikspieren en de spieren van je bekken aan, zodat je de volgende inademing weer vanuit je bekken kunt laten komen. Wil je extra ontspannen? Richt je dan op de uitademing. Adem in, tel hoe lang je hier over doet en maak de uitademing twee keer zo lang. Het is misschien even oefenen, maar als je deze ademhaling onder de knie hebt voel je de heerlijke ontspanning.

 

2. Oefeningen voor je nek en schouders
Na een lange reis of zelfs na een middag luieren kunnen je nek en schouders gespannen aanvoelen. Geef deze daarom ook aandacht, zodat je optimaal tot rust kunt komen op je vakantie. Draai met je hoofd halve rondjes van je ene schouder via je borst naar je andere schouder om je nek te ontspannen. Om je schouders los te maken draai je je schouders rustig naar achteren en naar voren.  

 

3. De staande vooroverbuiging
Deze oefening voer je staand uit, waardoor je deze zelfs gemakkelijk in een caravan kunt doen. Veel ruimte heb je er niet voor nodig. Het is een fijne stretch voor je hamstrings na bijvoorbeeld een lange dag reizen. Ga stevig rechtop staan, met je voeten vlak naast elkaar op de grond en adem diep in. Reik daarna met je borst en armen naar boven en kijk omhoog. Buig met een rechte rug naar voren terwijl je uitademt, waarna je je buik op je benen legt en je benen buigt zover dat nodig is om dat te bereiken. Adem tot 7 keer diep in en uit, kom daarna weer rustig omhoog.

 

yoga op vakantie

4. De hurkzithouding
Ben je op je vakantie toe om alle werk- of schoolstress en drukte uit je dagelijkse leven los te laten? De hurkzit helpt je lichaam en geest hierbij. Begin door wijd te staan met je voeten op schouderbreedte. Daarna buig je je knieën, breng je je billen naar achteren en kom je in de hurkzit. Je handen vouw je tegen elkaar voor je borst. Stretch de binnenkant van je benen en liezen door je ellebogen licht tegen de binnenkant van je knieën te drukken. Adem tot 7 keer diep uit en in en kom daarna rustig weer om hoog.

 

yoga op vakantie

 

Wil je je yoga-kwaliteiten oefenen voordat je op vakantie gaat? SportCity heeft het grootste yoga-aanbod van Nederland. Door middel van live groepslessen leer je van de professionele groepslesinstructeur hoe je de houdingen uitvoert. Met je ledenpas ben je in al onze 22 vestigingen welkom om te sporten, dus kijk vooral in het groepslesrooster wanneer er yoga wordt gegeven in je favoriete SportCity-club!

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder
7 voordelen van krachttraining

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder
7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 - Sport

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder