SportCity-app: dit is hoe je ‘m gebruikt in jouw voordeel.

Geplaatst op: 
16 december 2020

Verdwaald in de jungle aan apparaten en materialen; geen idee waar je moet wezen? Geen zorgen, je bent niet alleen. We snappen hoe lastig het kan zijn om te beginnen aan iets nieuws. Daarom hebben we de SportCity-app ontwikkeld. Kom erachter hoe je onze app in jouw voordeel gebruikt en haal altijd het maximale uit je sportsessie. 

 

App jij ‘m al?!

Voordat je verder leest: download de SportCity-app eerst via de AppStore (voor Apple) of Google Play (voor Android), of werk de app bij zodat je de laatste versie hebt. 

 

In de app vind je een uitgebreide selectie aan workouts zodat je altijd op jouw manier traint, waar en wanneer je wilt. Je hebt onder andere…

 • toegang tot meer dan 150 workouts;
 • trainingen die aansluiten bij jouw voorkeuren en fitnessniveau;
 • trainingen gebaseerd op jouw fitnessdoelen;
 • video’s en begeleiding die je helpen bij het uitvoeren van elke oefening;
 • een voortgang-pagina waarin je bijhoudt welke spieren je traint en hoe vaak! 

 

Train

We zijn er om jou te helpen met het behalen van je sportdoelen en je te supporten in je healthy lifestyle. Dat is ook de belangrijkste reden waarom we deze app hebben ontwikkeld. 

 

1. Ontdek & Train

Op de beginpagina van de app vind je het ‘Ontdek & Train’ stuk. Hier vind je lessen die aansluiten bij jouw persoonlijke sportdoelen, gebaseerd op jouw voorkeuren en fitnessniveau. Kijk wat er voor jou tussen staat en probeer vast wat dingen uit. En onthoud: take it easy, alles op jouw tempo. 

 

2. De trainingen 

In het ‘Trainingen’ gedeelte van de app vind je een ruime selectie met meer dan 70 oefeningen die je in de club, thuis of buiten kunt doen, mét of zónder apparaten en materialen. Bovenaan de pagina vind je een filter, hiermee kun je selecteren wat voor oefening je wilt doen. Je filtert op… 

 • Locatie - kies hier of je de training in de club, thuis of buiten wilt doen;
 • Type training - kies hier of je wilt focussen op conditie, kracht, shape of body & mind;
 • Niveau - kies hier of je beginner, gemiddeld of gevorderd bent;
 • Tijdsduur - kies hier de lengte van je workout, variërend van 15 tot 45+ minuten;
 • Materiaal - kies hier of je wel/geen materialen en apparaten gebruiken. 

 

Het prettige aan deze trainingen is dat je bij elk deel van elke oefening een duidelijke instructie krijgt. Zo weet je precies wat je moet doen; waar je ook bent. Je ziet een korte video van iemand die de oefening voordoet, maar kunt ook kiezen voor een uitgeschreven uitleg via de ‘Techniek uitvoering’-button. 

 

3. De videolessen 

Volg jij liever een volledige les? Ook dat kan in de app! In het gedeelte ‘Video lessen’ vind je meer dan 175 lessen die je - natuurlijk - kunt doen waar en wanneer je wilt. Bovenaan vind je wederom een filter waarmee je selecteert op… 

 • Type training - kies hier of je wilt focussen op conditie, kracht, shape of body & mind;
 • Niveau - kies hier of je beginner, gemiddeld of gevorderd bent;
 • Tijdsduur - kies hier de lengte van je workout, variërend van 15 tot 45+ minuten;
 • Taal - kies hier of je de training in het Engels of Nederlands wilt volgen. 

 

Net als een Live Groepstraining in de club, neemt de instructeur je mee in zijn of haar les. Werk gericht aan je persoonlijke doel(en) zonder na te denken - ga op in het ritme van de muziek en het enthousiasme van de trainer. 

 

Boeken

Het ‘Boeken’ gedeelte van de app gebruik je om jouw sportmoment in de club vast te leggen. Gebruik de ‘Boeken’-button en selecteer de club waar jij wilt trainen om vervolgens een een ‘Groepsles’ of ‘Vrij trainen’ tijdslot te boeken. 

 

Is er even geen plek bij jouw thuisclub? Check dan of er een andere club in de buurt is waar je terechtkunt. Met jouw SportCity abonnement kun je namelijk sporten bij al onze 24 clubs in heel Nederland. 

 

Voortgang 

Een goede fitness-app kan niet zonder: persoonlijke ‘Voortgang’. Je wilt wel weten wat voor effect al die nieuwe oefeningen hebben op je lijf, conditie en gezondheid. Per dag van de week zie je wat voor oefeningen je al hebt gedaan en welke spiergroepen je hebt getraind. Ook kun je zien of je al een ‘routine’ bent gestart, dat betekent dat je minimaal 1 keer per week gesport hebt voor een x aantal weken op rij. 

 

Profiel 

Het laatste gedeelte van de app: jouw ‘Profiel’. Hier vind je jouw persoonlijke Sport-gegevens, zoals je lidnummer, je thuisclub en onze contactgegevens voor als je een vraag hebt of ons iets wilt laten weten. 

 

Succes met je volgende training en we zien je snel in de club. 


PS Jouw ervaring helpt ons! We zijn continu in ontwikkeling en jouw ervaring kan ons helpen met het verbeteren van onze app. Heb jij een fantastisch idee waardoor onze app nog beter aansluit op jouw wensen - en die van andere Sport-fans? Laat het ons weten via [email protected].
 

Gerelateerde berichten

Herfstdip? Ga bewegen!

10 november 2020 - Sport

Het is grijs, grauw en als je naar buiten kijkt vraag je jezelf maar een ding af: hoe voelt de zomer ook alweer? Een herfstdip in volle glorie! Je bent snel moe, eet meer dan normaal en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Sterker nog, bewegen überhaupt kost je al veel moeite.

Lees verder

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder