Sporten in de herfst: wat verandert er?

Geplaatst op: 
20 september 2018

Dat het weer ons regelmatig op het verkeerde been zet, weten we inmiddels. Als je kijkt naar de lekkere, warme dagen van de afgelopen week zou je bijna vergeten dat de herfst in aantocht is. Daarom kun jij nu extra makkelijk maatregelen nemen om de herfstdip te voorkomen. Zo’n rotseizoen is de herfst namelijk niet!

Waarom blijven bewegen in de herfst?

Met de herfst in aantocht ligt de welbekende herfstdip op de loer. Gelukkig helpt sporten om dit te voorkomen. In je drukke leven vraag je veel van jezelf: het loont om dan goed voor je lichaam en geest te zorgen. Sporten zorgt er namelijk voor dat een aantal typische herfstdip-symptomen helemaal niet aan de orde zijn. Sporten heeft eigenlijk alleen maar positieve effecten op je brein. Het zorgt voor afleiding bij negatieve gedachten, afname van piekergedrag en toename van energie. Kortom: precies wat je nodig hebt in de gure herfstperiode. Psychiater Bram Bakker vertelt in zijn blog nog veel meer over wat bewegen voor je brein doet. Dus trek die sportschoenen aan en blijf, vooral in de herfst, in beweging!

Positieve aspecten van de herfst

Kortere en donkere dagen? Lagere temperaturen? Dat klinkt misschien negatief, maar hoeft het helemaal niet te zijn. Dit is juist extra leuk om te doen op donkere dagen: dineravonden met vrienden met kaarslicht, warmte opzoeken thuis of in de club. Neem bijvoorbeeld eens lekker de tijd om te genieten in de wellness. Ontspanning en inspanning gaan bij SportCity hand in hand. Na je work-out kun je lekker relaxen in de sauna of het stoombad. Zo zorg je ervoor dat je de herfst ontspannen door komt.

Van buiten naar binnen

Dankzij de zomer van 2018 hebben we heel wat uren buiten kunnen doorbrengen. Tijdens de herfst kan dat natuurlijk nog steeds. Maak een lekkere boswandeling en geniet van de verandering van de natuur. Toch blijven de meeste mensen tijdens dit seizoen liever binnen. Je bent vaak minder actief en hebt minder sociale verplichtingen. De perfecte periode om aan jezelf te werken. Bewegen maakt je hoofd leeg en maakt je fysiek fitter. Als je die verandering bij jezelf eenmaal merkt, heeft dat een positief effect op je mentale gesteldheid. Zo blijft die herfstdip nog wel even op afstand!

Thuis fitness

Vind je het moeilijk om een sportritme te vinden nu je de draad van het werk- of schoolleven weer moet oppakken? Soms is niets lekkerder dan tijdens een gure herfstdag lekker op de bank voor de tv te kruipen. Begint het gebrek aan beweging toch aan je te knagen, maar heb je niet altijd zin om naar SportCity te komen? Je kunt natuurlijk in je eigen knusse omgeving werken aan een gezondere en sportievere leefstijl. Voor elk sportniveau bieden wij trainingsschema’s aan die je gemakkelijk thuis kunt volgen. Zo kom je toch aan jouw portie beweging.

Laat die herfst maar komen, wij hebben er zin in!


Deel uw mening

Gerelateerde berichten

squat

Trainen voor sterke en strakke billen

31 januari 2019 - Sport

Billen trainen is populair, zeker in de zomer en vooral bij vrouwen. Maar ook in de winter is het een spiergroep die je wil trainen. Bij het billen trainen neem je ook vaak de beenspieren mee. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je binnenkort weer op de latten van de berg skiet. Denk maar eens aan hoe vaak je kracht vanuit je billen en benen vraagt op wintersportvakantie. De voordelen en vier oefeningen om mee te beginnen vind je in deze blog.

Lees verder
Fit op kantoor

4 keer fit blijven op kantoor

24 januari 2019 - Sport

Kantoor. Dit is de plek waar je de meeste uren zittend doorbrengt. Taart als traktatie is lekker en de vrijdagmiddagborrel gezellig, maar al met al geen gezonde, actieve werkomgeving. Toch kun je juist in deze omgeving zelf veel aanpassingen doen, waardoor je fit blijft op kantoor. Ook handig als je met deze lage temperatuur af en toe niet zo’n zin hebt om na je werk nog naar de sportschool te gaan. Met onze tips blijf je fit!

Lees verder
Bart

Ondernemen is topsport: maak je hoofd leeg met sporten

10 januari 2019 - Sport

Ondernemen brengt de nodige hectiek en drukke weekenden met zich mee. Ondernemen is topsport, omdat je er continu mee bezig bent. Voor Bart Peute is de nodige rust pakken en weer even opladen belangrijk. Zo kan hij zijn hoofd leegmaken en is hij weer klaar voor de dag, wat de dag ook brengt. Vraag je je af wat Bart zijn ondernemersverhaal is en bijvoorbeeld waarom hij het belangrijk vindt dat ook zijn medewerkers fit zijn? Bekijk dan hier de video.  

Lees verder