Fitness & Health Blog

Categorieën

Brainfood

Brainfood: 3 ingrediënten voor gezonde hersenen

17 januari 2019 -

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, is in zicht. Het is wellicht een fabel, maar veel mensen ervaren in de winter een korte of langdurige winterdip. In deze blog geven we je tips waar je blij van wordt. Er is namelijk genoeg voedsel dat een positief effect heeft op je brein. Dat helpt niet alleen om je dip te verhelpen en te voorkomen, maar ook om je hersenen op een lekkere manier gezond te houden.

Lees verder

Gourtmet

Zó kom je de kerstdagen door zonder schuldgevoel

19 december 2018 -

Waarschijnlijk heb je al helemaal uitgedacht wat je gaat eten met het kerstdiner, heb je je uitnodiging voor het eten al binnen of is het restaurant al gereserveerd. De lekkerste dagen van het jaar zijn er om van te genieten en dat moet je natuurlijk ook vooral doen. Toch zijn er wat kleine dingen waar je rekening mee kunt houden om de kerstdagen iets verantwoorder door te komen. Zo heb je op 27 december in ieder geval geen schuldgevoel en zit je een stuk beter in je vel. Lees je mee?

Lees verder

Bananenbrood

Bananenbrood zonder suiker

13 december 2018 -

Op koude winterdagen is een warm tussendoortje extra lekker. Dit bananenbrood is ideaal als je op zoek bent naar een verantwoord tussendoortje. Dit recept is zonder toegevoegde suiker, maar is toch heerlijk zoet door de dadels en de bananen. Trakteer jezelf en anderen op dit lekkere, warme en verantwoorde tussendoortje . Zo kom je de koude wintermaanden wel door.

Lees verder

Gezonde chips

3 x lekker en verantwoord snacken

1 november 2018 -

Zakken patat, chocoladerepen en snoepjes als snack? Hartstikke lekker, maar geen goede keuze als je bezig bent met een gezonde leefstijl. Gelukkig zijn er heel veel snacks die lekker én verantwoord zijn. Aan onze drie favorieten denk je misschien niet direct, maar stuk voor stuk dragen ze bij aan jouw persoonlijke doel.

Lees verder

Verantwoord recept: nasi binnen 10 minuten op tafel

4 oktober 2018 -

Voor de een is koken het ultieme relaxmomentje, voor de ander is het bittere noodzaak. Nu we weer kampen met volle agenda’s, heb je soms gewoon even geen zin om in de keuken te staan. Daarom hebben we vandaag een supersnel recept voor je. Snel, lekker én verantwoord: alles wat jij nodig hebt na een drukke werk- of schooldag.

Lees verder

Koolhydraatarm eten om af te vallen: doen of niet doen?

30 augustus 2018 -

Van je vakantie kun je nooit te veel genieten. Maar nu de vakantieperiode voorbij is, is het tijd om de balans op te maken. Wil je wat kilo’s kwijt? Het eerste dat veel mensen doen is koolhydraten vermijden. Maar helpt koolhydraatarm eten om af te vallen? Lees het in deze blog.

Lees verder

Contentheader eiwit

Eiwit: hoeveel heb je nodig en waar zit het in?

17 augustus 2018 -

Eiwit is een voedingsstof, net als koolhydraten en vet. We hebben ze allemaal nodig, maar tegenwoordig lijken eiwitten belangrijker dan ooit. Vooral onder sporters. Er zijn ontzettend veel eiwitshakes en eiwitrepen op de markt; moet je dit nou écht gebruiken als je veel sport? Wij leggen je uit hoeveel eiwit je nodig hebt en welke producten veel eiwit bevatten.

Lees verder

Verantwoorde barbecue recepten: ze bestaan!

12 juli 2018 -

We hoeven het je eigenlijk niet te vertellen: barbecueën is hot! Zowel letterlijk als figuurlijk. Hoe houd je de calorie-inname tijdens een zomerse barbecue beperkt? Door verantwoorde barbecue recepten aan te houden. In deze blog vind je een compleet menu met gezondere keuzes voor op de barbecue.

Lees verder

Drie verantwoorde keuzes voor het ontbijt

21 juni 2018 -

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”. Het is een uitspraak die je vast vaak gehoord hebt. Als je ontbijt, wil je in ieder geval een verzadigd gevoel hebben, het moet lekker zijn én aansluiten bij jouw leefstijl. Of jouw doel nu afvallen, spieropbouw of gewoon verantwoord eten is; wij geven je ontbijttips die snel, lekker én verantwoord zijn. Zo begin je deze dag goed!

Lees verder

Het belang van genoeg drinken

3 mei 2018 -

We mogen de komende dagen weer proeven aan de zomer, maar de bezoekjes aan de sportschool gaan ook gewoon door. In de club kan het op zulke lekkere dagen iets warmer zijn dan normaal. Daarom is het ontzettend belangrijk om jouw vochtbalans tijdens jouw training voldoende aan te vullen. Denk je dat je genoeg drinkt? Lees het in de blog.

Lees verder

Pagina's