SportCity Yoga

Body & Mind

Bij SportCity kan je effectieve en ontspannende groepslessen volgen die onder het concept Body & Mind vallen. De balans tussen lichaam en geest staat in deze groepslessen centraal. Het diverse groepslesaanbod binnen Body & Mind zorgt ervoor dat er ook voor jou een les tussen zit die aansluit bij jouw persoonlijke doelstelling. De groepslessen die hierbij horen zijn diverse soorten yoga, pilates en meditatie. In bijna alle clubs kan je kennismaken met Body & Mind. Kijk op het groepslesrooster van jouw club welke lessen er worden gegeven.Ontspanning en inspanning wisselen elkaar continu af, wat bijdraagt aan de balans tussen lichaam en geest. Daarnaast bouwen wij bij steeds meer clubs aparte ruimtes voor de Body & Mind-lessen, waardoor je niet afgeleid wordt door anderen en daardoor de lessen nog intensiever beleeft. Een goede balans tussen lichaam en geest werpt juist dan zijn vruchten af!

Body & Mind zegt het eigenlijk al. We leggen de focus op lichaam en geest, waarbij de een niet onder doet voor de ander. We creëren een balans tussen lichaam en geest. Lees hieronder meer over de groepslessen die je bij SportCity kan in het Body & Mind-thema. Een les reserveren? Dat kan via het boekingssysteem

Hatha yoga

Een klassieke vorm van yoga, toegankelijk voor iedereen. Tijdens deze les wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Hatha Yoga helpt stress verminderen, het geeft energie en brengt innerlijke rust en ontspanning.

Flow yoga

Een zachte en dynamische yogales, waarbij de houdingen elkaar met vloeiende bewegingen opvolgen. Afwisselend inspannende en ontspannende houdingen in een iets hoger tempo dan een reguliere Hatha yogales. 

Vinyasa yoga

Een vloeiende en dynamische vorm van yoga waar verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de ademhaling. Vinyasa Yoga helpt tegen onrust en het heeft een positief effect op het zelfvertrouwen.

Power yoga

Een fysiek krachtige en uitdagende yogavariant. Verschillende houdingen wisselen elkaar af en het hele lichaam is betrokken. De nadruk ligt bij Yoga Power iets meer op de ontwikkeling van spieren.

Ashtanga yoga

Deze intensieve vorm van yoga volgt iedere keer dezelfde serie houdingen wat het makkelijker maakt om gedachteloos in de flow mee te gaan.

Yin yoga

Bij deze zachte yogavorm oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Yin Yoga bevordert de beweeglijkheid in de spieren en brengt de geest tot rust. 

Mindful yoga

Bij Mindful yoga ligt de techniek van meditatie op de voorgrond, wat tot stand komt door actieve vormen, de uitvoering van verfijnde bewegingsoefeningen en opmerkzaamheid.

Kundalini yoga

Een hogere staat van bewustzijn bereiken, praktische oefeningen, ademhalingsoefeningen en jaren jonger voelen, vallen allemaal onder deze yogavariant.

Overige lessen

Yoga Afvallen Yoga Restorative Yoga Balance Yoga Basic Yoga Stretch