Cardio training - SportCity

Afvallen of je conditie verbeteren door

Cardiotraining bij SportCity

Wat is cardiotraining?

In je dagelijks leven ontkom je er bijna niet aan: cardio training. Of je nu een stevige wandeling maakt in het bos, een paar keer per dag de trap op en neer moet lopen of een pittige workout doet op de crosstrainer bij SportCity, het is allemaal cardio. Cardio is een vorm van trainen die geschikt is voor elk type sporter. Ben jij een echte kilometerkiller, of wil je gewoon wat kilootjes kwijt? Cardio training biedt je de uitkomst.

Waarom cardio? 

Nu zal je je misschien afvragen waarom je aan cardio training moet doen. Het antwoord is simpel. Door langdurig een cardio oefening uit te voeren, zet je je vetverbranding aan het werk. Na verloop van tijd zal je hier in positieve zin de resultaten van gaan zien op de weegschaal. Daarnaast ontwikkel je ook een beter uithoudingsvermogen en zal je je conditie opbouwen. Cardio training kun je op twee manieren uitvoeren: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining sport je op een vast tempo en houd je dit een bepaalde periode vast. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Bij intervaltraining wissel je intensieve periodes af met rustperiodes. Iemand met een goede conditie zal langer een intensief tempo vast kunnen houden en heeft ook minder rustperiodes nodig. 

Voordelen van cardiotraining

Cardio training is een hulpmiddel bij het afvallen én een manier om een beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Naast deze twee pluspunten heeft cardio training ook nog andere voordelen voor zowel lichaam als geest!​

  • Het verbetert je hart, bloed- en vaatstelsel;

  • Je algehele gezondheid verbetert;

  • Het werkt stressverlagend;

  • Je maakt meer endorfine aan, waardoor je je gelukkig voelt.

Cardio training bij SportCity

SportCity heeft een breed aanbod aan faciliteiten op het gebied van cardio training. Door dit brede aanbod zit er altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt.

  • Gebruiksvriendelijke cardio apparatuur: Maak tijdens je training gebruik van de cardio apparatuur van de topmerken Precor en Technogym, zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • Live groepslessen: Volg één van de conditionele onder begeleiding van een goed opgeleide instructeur, zoals BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. 

  • Switching Circuit en FunXtion Zone: Doe je trainingen in circuitvorm of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

SportCity-app

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Reserveer je clubbezoek, plan een groepstraining, bouw je persoonlijke trainingsschema en nog veel meer met de SportCity App. Download de App via de bovenstaande knop voor iOS of Android.

Download de app