Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen aan SportCity. Staat jouw vraag er niet bij? Neem direct contact op met ons Servicekantoor, wij helpen je graag!

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren?

Op medische gronden of in geval van zwangerschap is het mogelijk jouw abonnement te bevriezen voor een periode van minimaal 1 en maximaal 6 periodes (1 periode is 4 weken). Jouw lidmaatschapsgeld wordt gedurende de bevriesperiode geïncasseerd door SportCity. Na de bevriesperiode worden deze periodes niet in rekening gebracht. Indien jouw abonnement nog een minimale looptijd heeft, wordt de minimale looptijd verlengd met het aantal verrekende perioden. Neem contact op met de club waar je sport om dit te regelen.

Ik ben jonger dan 16 jaar, mag ik sporten?

Ja, bij SportCity mag je sporten als je 12 jaar of ouder bent. Meld je bij inschrijving aan de balie altijd met een ouder/verzorger om het contract te laten tekenen. Ben je echter jonger dan 16 jaar en heb je een geldig lidmaatschap, dan kun je alleen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een lid van 16 jaar of ouder naar binnen. Meld je daarom bij de balie om binnen te komen. 

Prijsindexatie en btw-verhoging voor onze leden

SportCity biedt al jaren een betaalbare manier van sport onder professionele begeleiding. Tegelijkertijd zien we dat kosten stijgen, het btw-tarief voor onze branche verhoogd is en alles steeds duurder wordt. Daarom hebben ook wij ook onze prijzen aanepast.

Het btw-tarief is gestegen van 6% naar 9% en het advies met betrekking tot de indexering was +2,8%. Wij hebben ervoor gekozen om niet de volledige verhoging in rekening te brengen bij onze leden, maar hebben het vorige tarief per 1 januari 2019 aangepast met +3,9%.

Heb je nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen hier. Staat je vraag er niet bij, stel deze dan gerust op de club of bel met onze klantenservice via (0900) 77 67 837 (De kosten hiervoor bedragen jouw gebruikelijke belkosten). De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur.

Wat is de duur van een lidmaatschap bij SportCity?

Je kan kiezen voor een lidmaatschap met een looptijd van 1 of 2 jaar. Ook hebben wij een lidmaatschap dat per periode (4 weken) opzegbaar is. Hoe langer het lidmaatschap duurt, hoe goedkoper het is.

Hoe betaal ik mijn lidmaatschap?

Je voldoet jouw lidmaatschap per periode (4 weken) vooruit via automatische incasso.

Wat is een Get Started Program?

Het Get Started Program is een begeleidingsprogramma van 13 weken waarin je wekelijks minimaal 1 keer dient te sporten. Je doorloopt een stappenplan, welke precies aangeeft welke trainingsactiviteiten je gaat doen om een sportritme op te bouwen en vast te houden. Je hebt diverse contactmomenten met sportinstructeurs waarin jouw voortgang en geboekte resultaten worden besproken. Zo krijg je bijvoorbeeld een meting waarbij wij jouw lengte, gewicht, BMI, buikomvang, vetpercentage en conditie meten. Je krijgt advies om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Daarnaast train je regelmatig zelfstandig.  Dit alles  houd je zelf bij aan de hand van een stempelkaart, maar houden wij tegelijkertijd ook voor je bij. Succes verzekerd, niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

Meer informatie

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen. Hoe doe ik dat?

Het opzeggen van jouw lidmaatschap kan zowel schriftelijk als online. Houd je rekening met een opzegtermijn van een maand, je dient de looptijd van jouw lidmaatschap vol te maken. Opzeggen kan ook binnen 28 dagen indien de geboden accommodatie/apparatuur niet aan de wensen voldoet, wel dient men dan minimaal vijf keer zijn geweest. Eerste periode en administratiekosten worden niet gerestitueerd.

Schriftelijk:
Stuur jouw opzegbrief met persoonlijke info (naam, adres, geboortedatum en eventueel SportCity-pasnummer) en reden van opzeggen naar Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp of lever deze in aan de balie van jouw SportCity-vestiging.

Online:
Wij bieden tevens de mogelijkheid om gemakkelijk via onze website op te zeggen. Klik hier om dit opzegformulier online in te vullen en te verzenden naar onze ledenadministratie

Hoeveel faciliteiten kan ik reserveren?

Natuurlijk wil je graag jouw favoriete groepsles volgen. Daarom kan je maximaal 2 weken van tevoren een reservering doen met jouw eigen gegevens. Je kan per dag in de toekomst 1 faciliteit reserveren. Op de huidige dag kan je onbeperkt faciliteiten reserveren.

Ik heb een vraag over mijn privacy

Heb je een vraag over jouw persoonsgegevens en de privacy daarvan? Je vindt alle informatie hierover op onze speciale Algemene Verordering Gegevensbescherming meestgestelde vragen pagina.

Alles over AVG

Staat uw vraag er niet bij?

Onze medewerkers zijn telefonisch en/of per mail bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.30 uur op het telefoonnummer: 0900-7767837 (de kosten hiervoor bedragen jouw gebruikelijke belkosten) en/of via ons contactformulier.