Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen aan SportCity. Staat uw vraag er niet bij? Neem direct contact op met ons Servicekantoor, wij helpen u graag!

Ik ben jonger dan 16 jaar, mag ik sporten?

Ja, bij SportCity mag je sporten als je 12 jaar of ouder bent. Meld je bij inschrijving aan de balie altijd met een ouder/verzorger om het contract te laten tekenen. Ben je echter jonger dan 16 jaar en heb je een geldig lidmaatschap, dan kun je alleen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een lid van 16 jaar of ouder naar binnen. Meld je daarom bij de balie om binnen te komen. 

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk bevriezen?

Het is mogelijk om op medische gronden of in geval van zwangerschap uw abonnement te bevriezen voor een periode van minimaal 1 en maximaal 6 periodes (1 periode is 4 weken). Uw lidmaatschapsgeld wordt gedurende de bevriesperiode geïncasseerd door SportCity. Na de bevriesperiode worden deze periodes niet in rekening gebracht. Indien uw abonnement nog een minimale looptijd heeft, wordt de minimale looptijd verlengd met het aantal verrekende perioden. Neem contact op met de club waar u sport om dit te regelen.

Wat is de duur van een lidmaatschap bij SportCity?

U kunt kiezen voor een lidmaatschap met een looptijd van 1 of 2 jaar. Ook hebben wij een lidmaatschap dat per periode (4 weken) opzegbaar is. Hoe langer het lidmaatschap duurt, hoe goedkoper het is.

Hoe betaal ik mijn lidmaatschap?

U voldoet uw lidmaatschap per periode (4 weken) vooruit via automatische incasso.

Wat is een Get Started Program?

Het Get Started Program is een begeleidingsprogramma van 13 weken waarin u wekelijks minimaal 1 keer dient te sporten. U doorloopt een stappenplan, welke precies aangeeft welke trainingsactiviteiten u gaat doen om een sportritme op te bouwen en vast te houden. U heeft diverse contactmomenten met sportinstructeurs waarin uw voortgang en geboekte resultaten worden besproken. Zo krijgt u bijvoorbeeld een meting waarbij wij uw lengte, gewicht, BMI, buikomvang, vetpercentage en conditie meten. U krijgt advies om uw persoonlijke doelstellingen te behalen. Daarnaast traint u regelmatig zelfstandig.  Dit alles  houdt u zelf bij aan de hand van een stempelkaart, maar houden wij tegelijkertijd ook voor u bij. Succes verzekerd, niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

Meer informatie

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen. Hoe doe ik dat?

Het opzeggen van uw lidmaatschap kan zowel schriftelijk als online. Houdt u rekening met een opzegtermijn van een maand, u dient de looptijd van uw lidmaatschap vol te maken. Opzeggen kan ook binnen 28 dagen indien de geboden accommodatie/apparatuur niet aan de wensen voldoet, wel dient men dan minimaal vijf keer zijn geweest. Eerste periode en administratiekosten worden niet gerestitueerd.

Schriftelijk:
Stuur uw opzegbrief met persoonlijke info (naam, adres, geboortedatum en eventueel SportCity-pasnummer) en reden van opzeggen naar Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp of lever deze in aan de balie van uw SportCity-vestiging.

Online:
Wij bieden tevens de mogelijkheid om gemakkelijk via onze website op te zeggen. Klik hier om dit opzegformulier online in te vullen en te verzenden naar onze ledenadministratie

Hoeveel faciliteiten kan ik reserveren?

Natuurlijk wilt u graag uw favoriete groepsles volgen. Daarom kunt u maximaal 2 weken van tevoren een reservering doen met uw eigen gegevens. U kunt per dag in de toekomst 1 faciliteit reserveren. Op de huidige dag kunt u onbeperkt faciliteiten reserveren.

Ik heb een vraag over mijn privacy

Heeft u een vraag over uw persoonsgegevens en de privacy daarvan? U vindt alle informatie hierover op onze speciale Algemene Verordering Gegevensbescherming meestgestelde vragen pagina.

Alles over AVG

Staat uw vraag er niet bij?

Onze medewerkers zijn telefonisch en/of per mail bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.30 uur op het telefoonnummer: 0900-7767837 (de kosten hiervoor bedragen uw gebruikelijke belkosten) en/of via ons contactformulier.