Abonnementen - Veelgestelde vragen

Vind snel je antwoord op vragen over abonnementen bij SportCity. Door op onderstaande vragen te klikken spring je hier direct naar toe.


Staat jouw vraag er niet bij?

Dan staat jouw vraag wellicht bij een ander onderwerp van de veelgestelde vragen. Is dit niet het geval? Onze medewerkers staan telefonisch en/of per mail voor je klaar. Bekijk ons contactformulier hoe je ons het beste kunt bereiken.

Antwoord op je vraag

Welke abonnementen hebben jullie?
Bekijk hier onze abonnementen.

Bij enkele clubs hebben we andere prijzen.
- Bekijk hier de prijzen voor Amsterdam Weteringdwarsstraat.
- Bekijk hier de prijzen voor Amsterdam Shape All-in.
- Bekijk hier de prijzen voor Gorinchem.

Wat is de duur van een lidmaatschap bij SportCity?
Je kan kiezen voor een lidmaatschap met een looptijd van 1 of 2 jaar. Ook hebben we een lidmaatschap dat per periode (4 weken) opzegbaar is. Hoe langer het lidmaatschap duurt, hoe goedkoper het is.

Moet ik inschrijfgeld betalen?
Ja, bij SportCity hanteren we inschrijfgeld. Dit is eenmalig € 39,99. Hiervoor krijg je een ledenpas en een Technogym-sleutel waarmee je al je sportresultaten bij kunt houden in de MyWellness-cloud. Zo haal je het maximale uit je training!

Vanaf welke leeftijd kan ik een abonnement afsluiten en vanaf welke leeftijd kan ik sporten?
Vanaf 18 jaar mag je bij SportCity een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten.

Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kun je alleen een abonnement afsluiten wanneer je ouders of voogd meetekenen. Sporten kan dan alleen onder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder. Meld je daarom altijd samen aan de balie om binnen te komen.

Ben je tussen de 16 en 18 jaar, dan moet een van je ouders/voogd ook mee tekenen. Je mag daarna wel zelfstandig komen sporten.

Ik heb een City Jeugd abonnement. Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik 16 word?
Als je de leeftijdgrens van 16 jaar overschrijdt dan wordt je abonnement automatische omgezet naar een maandelijks opzegbaar abonnement tegen een tarief van € 39,99 per 4 weken.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren?
Op medische gronden of in geval van zwangerschap is het mogelijk je abonnement te bevriezen voor een periode van minimaal 1 en maximaal 6 periodes (1 periode is 4 weken). Je lidmaatschapsgeld wordt gedurende de bevriesperiode gewoon geïncasseerd. Na de bevriesperiode worden deze periodes niet in rekening gebracht. Indien je abonnement nog een minimale looptijd heeft, wordt de minimale looptijd verlengd met het aantal verrekende perioden. Neem contact op met de club waar je sport om dit te regelen.

Kan ik mijn abonnement overdragen aan iemand anders?
Een lidmaatschap kan eenmalig worden overgedragen aan een ander nieuw lid, mits er geen sprake is van een contributieachterstand. Het nieuwe lid neemt het bestaande abonnement tegen dezelfde voorwaarden over en krijgt meer dan 50% korting op het inschrijfgeld en betaalt eenmalig €19,99 inschrijfgeld. Deze persoon heeft geen recht op de geldende acties noch op resterend bartegoed. De overdracht vindt plaats op de 1e dag van de volgende periode.

Wordt mijn abonnement stilzwijgend verlengd?
Na je contractperiode van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar kun je je lidmaatschap opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je je lidmaatschap niet op, dan loopt je abonnement gewoon maandelijks door conform Wet van Dam. 

Hoeveel faciliteiten kan ik reserveren?
Natuurlijk wil je graag jouw favoriete groepsles volgen. Daarom kan je maximaal 2 weken van tevoren een reservering doen met je eigen gegevens. Je kan per dag in de toekomst 1 faciliteit reserveren. Op de huidige dag kan je onbeperkt faciliteiten reserveren.