Opzeggen / herroepen - Veelgestelde vragen

Vind snel je antwoord op vragen over opzeggen en herroepen bij SportCity. Door op onderstaande vragen te klikken spring je hier direct naar toe.


Staat jouw vraag er niet bij?

Dan staat jouw vraag wellicht bij een ander onderwerp van de veelgestelde vragen. Is dit niet het geval? Onze medewerkers staan telefonisch en/of per mail voor je klaar. Bekijk ons contactformulier hoe je ons het beste kunt bereiken.

Antwoord op je vraag

Wat is de tevredenheidsgarantie?
Je mag binnen 28 dagen het lidmaatschap beëindigen als je vindt dat het niet overeen komt met de verwachting van dit lidmaatschap. Je moet wel minimaal 5x een geregistreerd bezoek hebben gebracht aan SportCity. Er vindt geen restitutie plaats van het inschrijfgeld en de contributie over de eerste periode.

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen. Hoe doe ik dat?
Wat jammer dat je er over nadenkt om je abonnement bij SportCity op te zeggen. Indien je een abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar hebt, dan kan het contract na afloop van de eerste 12 maanden op ieder moment worden opgezegd met een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat als je onmiddellijk na 12 maanden opzegt, jouw contract na de 13e maand eindigt. Het opzeggen van jouw lidmaatschap kan zowel schriftelijk als online.

Schriftelijk:
Stuur jouw opzegbrief met persoonlijke info (naam, adres, geboortedatum en eventueel SportCity-pasnummer) en reden van opzeggen naar Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp of lever deze in aan de balie van jouw SportCity-vestiging.

Online:
We bieden tevens de mogelijkheid om gemakkelijk via onze website op te zeggen. Klik hier om dit opzegformulier online in te vullen en te verzenden naar onze ledenadministratie

Kan ik mijn 2-jarige contract eerder beëindigen?
Het is mogelijk om je 2-jarige contract ná het eerste jaar maandelijks op te zeggen. Bij een 2-jarig contract ontvang je iets meer korting dan bij een 1-jarig contract. We veranderen dan de korting van je 2-jarige contract naar de korting van een 1-jarig contract. Dit verschil brengen we achteraf bij je in rekening.

Kan ik mijn inschrijving herroepen?
Ingeschreven op de club:
Als je je hebt ingeschreven op de club, dan kun je binnen 7 dagen je lidmaatschap herroepen. 

Ingeschreven op de website:
Als je je hebt ingeschreven op de website, dan kun je binnen 14 dagen je lidmaatschap herroepen. 

Hoe maak ik gebruik van het herroepingsrecht?
Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kan je dit per post (Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp), e-mail [email protected] of het (online) opzeg-/herroepingsformulier kenbaar maken aan SportCity onder vermelding van: (i) de dienst (Hoofdovereenkomst en/of de Aanvulling(en) en/of het loyaliteitsprogramma) die je wenst te herroepen (ii) jouw NAW-gegevens (iii) en jouw lidmaatschapsnummer en/of pasnummer.

Moet ik na het beëindigen van mijn abonnement mijn ledenpas inleveren?
Je hoeft je pas niet in te leveren.

Moet ik na het beëindigen van mijn abonnement mijn Technogym-sleutel inleveren?
Ja. Ben je je sleutel kwijt? Dan vragen we je een bedrag te betalen van €15,-.

Hoe snel kan ik gebruikmaken van een actieperiode na opzegging van mijn abonnement?
Nadat je je abonnement hebt opgezegd, kun je direct gebruikmaken van een actie. Als je je abonnement herroept, dan geldt een rustperiode van 3 maanden. In deze periode kun je geen gebruikmaken van een nieuwe actie.