Header Zumba groepsles

Zumba in Sittard

Zumba lessen in Sittard of Geleen volg je natuurlijk bij SportCity. Wil je op een vrolijke manier lekker veel calorieën verbranden? Kies dan voor Zumba. Deze work-out doe je in een groep en het is lekker afwisselend. In Sittard vind je onze club aan de Rijksweg Zuid, aan de zuidkant van Sittard Centrum en  niet ver van de wijken Ophoven, Sanderbout en het Stadspark van Sittard. Kom gerust een keertje langs om de sfeer te proeven. Of doe een keer mee met een Zumba groepsles.

Wat is Zumba?

Lekker swingen op de beats van salsa, flamenco en merengue-muziek? Dat voelt meer als een dansfeestje dan een work-out. En dat is precies waarom Zumba zo populair is. Niet voor niets is deze op Latin-geïnspireerde dans work-out een van de meest populaire groepslessen ter wereld.

Zumba werd in 2001 officieel geïntroduceerd in de Verenigde Staten door Alberto Perez. Dit was een Colombiaanse danser die in de jaren 90 in zijn thuisland met fitnesslessen begon. Nadat hij een aerobic les met Latin muziek had gegeven, ontstond Zumba en sindsdien is het razend populair.

Dansen en fitnessen

Bij Zumba doe je fitnessoefeningen op vrolijke muziek, waarbij je flink beweegt. De oefeningen bestaan vooral uit danspasjes die onze gecertificeerde instructeur voordoet. Je kunt ze makkelijk nadoen. Hoe vaker je aan Zumba doet, hoe makkelijker je de pasjes nadoet. Met Zumba verbrand je lekker veel calorieën en het is een uitstekende manier om je conditie en lenigheid te verbeteren.

Iedereen kan meedoen

Tijdens een Zumba les bij SportCity maak je dansbewegingen op vrolijke dansmuziek. En je hoeft echt geen geweldige danser te zijn om goed mee te kunnen doen met een Zumba les. Lekker bewegen op de muziek en plezier hebben zijn het belangrijkst. En ondertussen werk je mooi aan je conditie.

Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

Als je regelmatig meedoet met de Zumba lessen van SportCity, dan zul je merken dat je op een leuke manier steeds fitter wordt. Door regelmatig te sporten blijf je gezond en fit. Maar wist je dat Zumba ook nog andere voordelen heeft?

Omhoog met die vetverbranding

Zumba is eigenlijk een soort intervaltraining waarbij je snellere en langzamere dansbewegingen afwisselt. Hoeveel calorieën je per les ongeveer verbrandt, is afhankelijk van je eigen conditie, de intensiteit van de les en in hoeverre je mee kunt doen met de dansbewegingen. Als je op je voeding let en regelmatig aan Zumba doet, dan kun je zeker gewicht verliezen.

Je spieren worden sterker

Tijdens de Zumba les train je tegelijkertijd je buik-, rug- en beenspieren. Door de sterkere rug- en buikspieren krijg je een betere houding. Ook je onderlichaam krijgt een totale work-out. Zo worden je bil- en  beenspieren steviger. Je benen en billen komen beter in vorm. Bij Zumba beweeg je ook je armen mee, waardoor die ook meteen wat steviger worden.

Je wordt lekker lenig

Door de dansbewegingen die horen bij een les Zumba, swing je flink. Door de bewegingen die je met je heupen, armen en benen maakt, zul je merken dat je daar soepeler van wordt. Wil je dus ook wat leniger worden? Dan is Zumba echt wat voor jou.

Meer uithoudingsvermogen

Als je regelmatig een Zumba les in Sittard volgt, dan zul je merken dat je een betere conditie krijgt. Je bloedsomloop verbetert en omdat je de hele tijd lekker in beweging bent, wordt je hart ook sterker. Zo krijg je meer uithoudingsvermogen.

Inspanning & ontspanning

Naast inspanning biedt Zumba ook ontspanning. Dans en muziek zijn goed voor je geestelijke balans. De combinatie van fitness, dans en muziek werkt uitstekend tegen stress en spanning. Na een lesje Zumba kun je er dus lichamelijk weer tegenaan en is je hoofd lekker leeg.

Hoe ziet een Zumba les in Sittard eruit?

Een Zumba les bij SportCity duurt ongeveer een uur. We beginnen met een warming-up van ongeveer 5 minuten. Daarna beginnen we met verschillende makkelijke aerobic pasjes, gevolgd door de danspasjes. Hoe lang we elk dansje doen ligt aan de instructeur. Aan het einde van de les sluiten we af met een cooling down van ongeveer 5 minuten.

Bij elke Zumba les proberen we steeds zoveel mogelijk calorieën in een uur te verbranden. En met Zumba lukt dat zonder dat je het in de gaten hebt! Dat komt omdat het plezier voorop staat. In iedere les wisselen we low impact bewegingen af met high impact bewegingen. Zo is iedere Zumba les een interval dansfeestje! 

Iedereen kan meedoen!

De Zumba lessen bij SportCity hebben een laag instapniveau. De lessen zijn dus voor iedereen geschikt. Wil jij een betere conditie, leniger worden en ook nog veel plezier hebben? Dan is Zumba iets voor jou. Samen met de enthousiaste en gecertificeerde groepslesinstructeur word je super fit.

Waarom Zumba bij SportCity Sittard?

In en rond Sittard zitten vijf SportCity clubs. In Sittard kun je komen trainen aan de Rijksweg Zuid, maar je kunt ook terecht in Maastricht, Geleen, Heerlen of Roermond. 

Bij onze clubs kun je elke dag komen sporten. Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds of ’s ochtends vroeg terecht. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Kies gewoon een club die het dichtst bij jou in de buurt zit.

Zumba groepsles in Sittard

Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met Strong by Zumba of Pilates. Met de gratis SportCity app boek je makkelijk een tijdslot voor een vrije training of een groepsles.

Veelgestelde vragen over Zumba in Sittard

Kan ik het hele jaar door beginnen met Zumba bij SportCity Sittard? Ja. De Zumba lessen in Sittard worden het hele jaar door aangeboden. Dat geldt ook voor de Zumba groepslessen in Roermond, Geleen, Heerlen en Maastricht. Je kunt dus op elk moment van het jaar instromen.

Ik heb nog nooit aan Zumba gedaan. Is het geschikt voor beginners? Ja, Zumba is heel geschikt voor beginners. De nadruk ligt bij Zumba op de muziek, bewegen en plezier hebben. Het maakt daarbij niet uit of je net begint of al wat ervaring hebt. Iedereen kan gewoon meedoen.

Wat draag je tijdens een Zumba les in Sittard? Je kunt gewone sportkleding dragen tijdens de Zumba les. Let er wel op dat je je goed kunt bewegen en dat je kleding dus lekker comfortabel zit. Aan je voeten draag je jazzsneakers, zaalsportschoenen of dans mee op je aerobic schoenen. Hardloopschoenen zijn helaas niet geschikt. Het profiel van deze schoenen is niet geschikt voor de zijwaartse bewegingen die horen bij Zumba. Vergeet tenslotte ook niet om een handdoek en een flesje water mee te nemen! 

Kan ik ook buiten SIttard Zumba lessen volgen? Jazeker. Onze SportCity clubs zitten naast Sittard ook in Geleen, Heerlen, Maastricht en Roermond. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je ook toegang tot deze clubs.

Kun je Zumba gebruiken om af te vallen?  Met een half uur Zumba verbrand je ongeveer evenveel calorieën als met een half uurtje joggen! Het kan dus zeker helpen bij het afvallen. Daarnaast train je allemaal verschillende spiergroepen tegelijk, waardoor je vetverbranding omhoog gaat.

SportCity-app

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Reserveer je clubbezoek, plan een groepstraining, bouw je persoonlijke trainingsschema en nog veel meer met de SportCity App. Download de App via de bovenstaande knop voor iOS of Android.

Download de app