Abonnementen header - FAQ

Veelgestelde vragen

Abonnementen

Staat jouw vraag er niet bij?

Dan staat jouw vraag wellicht bij een ander onderwerp van de veelgestelde vragen. Is dit niet het geval? Onze medewerkers staan telefonisch en/of per mail voor je klaar. Bekijk ons contactformulier hoe je ons het beste kunt bereiken.

Antwoord op je vraag

Welke abonnementen hebben jullie? - Bekijk hier onze abonnementen. Bij enkele clubs hebben we andere prijzen. - Bekijk hier de prijzen voor Amsterdam Cornelis Schuyt.

Wat is de duur van een lidmaatschap bij SportCity? Je kan kiezen voor een lidmaatschap met een looptijd van 6 maanden of 1 jaar. Ook hebben we een City Fit Flex lidmaatschap dat per periode (4 weken) opzegbaar is. Hoe langer het lidmaatschap duurt, hoe goedkoper het is.

Moet ik inschrijfgeld betalen? Ja, bij SportCity hanteren we inschrijfgeld. Dit is eenmalig € 39,99. Hiervoor krijg je een ledenpas en een Technogym-sleutel waarmee je al je sportresultaten bij kunt houden in de MyWellness-cloud. Zo haal je het maximale uit je training!

Vanaf welke leeftijd kan ik een abonnement afsluiten en vanaf welke leeftijd kan ik sporten? Vanaf 18 jaar mag je bij SportCity een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kun je alleen een abonnement afsluiten wanneer je ouder of voogd mee tekent. Sporten kan dan alleen onder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder. Meld je daarom altijd samen aan de balie om binnen te komen. Ben je tussen de 16 en 18 jaar, dan moet een van je ouders/voogd ook mee tekenen. Je mag daarna wel zelfstandig komen sporten. Hebben jullie ook een Jeugd abonnement? Ja! Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar die onder begeleiding van hun ouder willen sporten hebben we het City Fit Jeugd abonnement. Dit is een maandelijks opzegbaar abonnement van € 29,99 per 4 weken. Uiteraard staan onze instructeurs ook voor jullie klaar. Je kunt je voor dit abonnement alleen aan de balie van de club inschrijven, indien je ouder/voogd erbij is om akkoord te geven.

Ik heb een City Fit Jeugd abonnement. Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik 16 word? Als je de leeftijdsgrens van 16 jaar overschrijdt dan wordt je abonnement automatische omgezet naar een maandelijks opzegbaar abonnement tegen een tarief van € 39,99 per 4 weken.

Wat zijn de voorwaarden voor een City Fit Student abonnement? Voor dit abonnement moet je minimaal 16 jaar zijn. Daarnaast vragen we bij het afsluiten van je abonnement om je studenten- of leerlingennummer in te vullen. Bij je eerste bezoek aan de club checkt een medewerker of dat nummer overeen komt met je pas.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren? Op medische gronden of in geval van zwangerschap is het mogelijk je abonnement te bevriezen voor een periode van minimaal 1 en maximaal 6 periodes (1 periode is 4 weken). Je lidmaatschapsgeld wordt gedurende de bevriesperiode niet geïncasseerd. Na de bevriesperiode worden deze periodes niet in rekening gebracht. Indien je abonnement nog een minimale looptijd heeft, wordt de minimale looptijd verlengd met het aantal verrekende perioden. Neem contact op met de club waar je sport om dit te regelen.

Kan ik mijn abonnement overdragen aan iemand anders? Een lidmaatschap kan eenmalig worden overgedragen aan een ander nieuw lid, mits er geen sprake is van een contributieachterstand. Een overdracht is alleen mogelijk wanneer je contracttermijn nog niet verstreken is. Het nieuwe lid neemt het bestaande abonnement tegen dezelfde voorwaarden over en betaalt eenmalig €19,99 inschrijfgeld i.p.v. €39,99. Deze persoon heeft geen recht op de geldende acties noch op resterend bartegoed. De overdracht vindt plaats op de 1e dag van de volgende betalingsperiode.

Wordt mijn abonnement stilzwijgend verlengd? Na je contractperiode van 1 maand, 6 maanden of 1 jaar kun je je lidmaatschap opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je je lidmaatschap niet op, dan loopt je abonnement maandelijks door conform Wet van Dam.

Hoeveel faciliteiten kan ik reserveren? Natuurlijk wil je graag jouw favoriete groepsles volgen. Daarom kun je maximaal 2 weken van tevoren een reservering doen met je eigen gegevens. Je kunt per dag in de toekomst 1 faciliteit reserveren. Op de huidige dag kun je onbeperkt faciliteiten reserveren.

Kan ik een keer komen proefsporten? Wat leuk dat je bij ons langs wilt komen. Je kunt een Dagpas kopen waarmee je een dag lang onbeperkt toegang hebt tot al onze faciliteiten. Je Dagpas is vanaf het moment van aankoop 2 dagen geldig. Kom all-in ontspannen en inspannen voor €19,99. Onze medewerkers staan voor je klaar. Hopelijk tot snel.