Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Hoorn

  Hoorn is een prachtige havenstad in de kop van Noord-Holland. Er is meer dan genoeg te doen! Er zijn volop gezellige authentieke straatjes met leuke winkeltjes, terrassen en restaurants. Maar je vindt er ook een historische haven, pakhuizen, herenhuizen en zelfs een stoomtrein die van Hoorn naar Medemblik en terug rijdt. Nog niet genoeg actie? Kom dan meedoen met een groepsles Bootcamp bij SportCity in Hoorn.

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Tijdens een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt vrijwel alle spiergroepen.

  Bootcamp is ooit bedacht voor militairen op buitenlandse missie, die met weinig middelen toch in korte tijd fit en sterk moesten worden. Ze gebruikten daarbij materialen die in de buurt waren in combinatie met hun eigen lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat dat een pittige training was. De Bootcamp training bij SportCity is gebaseerd op dit intensieve trainingsprogramma. Maar dan zo aangepast dat iedereen het vol kan houden. 

  Voor wie is Bootcamp geschikt?

  Bij SportCity vinden we dat iedereen samen moet kunnen sporten, of je nu man of vrouw, jong of oud, beginner of fanatiek sporter bent. Je doet wat je kunt en traint dus altijd op je eigen niveau. Heb jij ook wat te lang op de bank gezeten en wordt het weer tijd om fitter te worden? Kom dan een keertje Bootcampen bij SportCity in Hoorn. 

  Full body workout 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining. Tijdens een Bootcamp groepsles werk je aan je uithoudingsvermogen en versterk je je spieren. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp ook fitness doen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness en eventueel andere groepslessen, voor een complete training.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau, leeftijd of geslacht

  • Elke Bootcamp groepsles is weer anders

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Hoorn eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity duurt ongeveer een uur. Na een uitgebreide warming up ga je tijdens een Bootcamp les onder andere hardlopen, oefeningen doen om je kracht te vergroten, afgewisseld door intervaltrainingen. Zo doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtjespringen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Afhankelijk van het weer kunnen de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven worden. Neem dus altijd passende kleding mee. 

  Bootcamp is altijd anders

  Bij Bootcamp heb je veel mogelijkheden en dat maakt het leuk. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. Tijdens een outdoor Bootcamp zijn ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-Bootcampers geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur leidt je door de oefeningen heen. 

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Wat merk je na een poosje Bootcamp les?

  Je zult heel snel resultaat merken als je regelmatig aan bootcamp doet. Al na een aantal lessen zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige fysieke klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 keer Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Hoorn?

  Bij SportCity volg je Bootcamp groepslessen van ongeveer 1 uur in groepen van zo’n 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. 

  We hebben ruime openingstijden, dus er is altijd wel een moment te vinden dat voor jou uitkomt. Lekker na je werk of school even je hoofd leegmaken met een pittige Bootcamp sessie, waarna je er weer helemaal tegenaan kunt. Al je spieren krijgen een boost en je vetverbranding ook. 

  Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keertje langs bij SportCity Hoorn en doe vrijblijvend een groepsles Bootcamp mee. Daarna wil je nooit meer wat anders. En als dat toch zo is, dan kun je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap meedoen met elke groepsles die je maar wilt.

  Bootcampen op jouw manier

  Bij SportCity Hoorn train je op jouw manier, met lidmaatschappen voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschapvolg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook alle andere groepslessen volgen die we bij SportCity aanbieden. 

  Onbeperkt toegang tot de SportCity clubs

  Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je altijd toegang tot alle 93 clubs in Nederland. Ook daar volg je onbeperkt groepslessen met dit lidmaatschap. Je hoeft je groepsles Bootcamp dus niet over te slaan als je een weekje op vakantie gaat. 

  Nog meer in de gratis SportCity app

  Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity in Hoorn. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen. In de app vind je ook talloze oefeningen en trainingsvideo’s, waarmee je thuis aan de slag kunt. Voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Hoorn

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten? Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training? Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten? Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  clubs.club-list.title.plural