Fit For Free Fitness

Fitness in Hoorn

  Als je nog nooit in Hoorn bent geweest, heb je echt wat gemist. In de historische binnenstad van Hoorn vind je namelijk meer dan 300 rijksmonumenten, waarvan een groot deel al stamt uit de Gouden Eeuw. Hoorn ligt aan het Markermeer en heeft verschillende historische havens. Op het Markermeer kun je je natuurlijk helemaal uitleven met watersportactiviteiten. Maar ook als je indoor aan je conditie wilt werken, kun je in Hoorn je hart ophalen. Met fitness bij SportCity in Hoorn.  Kom naar SportCity en probeer zelf uit of fitness wat voor jou is.

  Over fitness in Hoorn

  Onder fitness vallen alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen. Perfect als je graag letterlijk en figuurlijk lekker in je vel wilt zitten. Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. 

  Fitness is onder te verdelen in twee soorten trainingen: cardio en krachttraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardio wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een stevige wandeling, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. 

  Je kunt op verschillende manieren aan cardiotraining doen: door middel van duur- en/of intervaltraining. Duurtraining houdt in dat je je oefeningen voor een bepaalde tijd (duur) uitvoert op een vast tempo. Zo werk je aan je basisconditie. Intervaltraining is een afwisseling van intensieve oefening en rustigere periodes. Als je conditie verbetert, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  Waar is cardio goed voor?

  Met cardio kun je verschillende doelen bereiken:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Als je een tijdje regelmatig aan cardio doet, zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Een sprintje de trap op kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio training bij SportCity Hoorn

  Bij SportCity kun je terecht voor een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Gebruik onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Nijmegen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining en waar is het goed voor?

  Het doel van krachttraining is het vergroten van je spierkracht en van de spiermassa in je hele lichaam. Om dat te bereiken voer je spierversterkende oefeningen uit. Dit kun je doen op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag natuurlijk ook. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. 

  Bij SportCity vinden we dat iedereen aan krachttraining zou moeten doen. Met de jaren lever je steeds een beetje spiermassa in, dus het is zaak om je lichaam goed te onderhouden. Krachttraining is daarnaast ook goed voor je botten en je pezen, reden te meer dus om het op te nemen in je trainingsschema.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Hoorn

  Bij onze club in Hoorn kun je aan je spieropbouw werken met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je langzamerhand op. Zo blijf je steeds vooruitgang boeken.

  Wissel de krachtapparatuur ook eens af met de losse gewichten in de Free Weight Zone. Daar train je spieren die bij de fitnessapparaten niet aan bod komen. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat: je spieren moeten zelf iedere kleine beweging corrigeren. 

  Waarom fitness bij SportCity Hoorn?

  In onze club in Hoorn staat de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur voor je klaar. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog zo vaak als je wilt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Handig voor als je een keer van huis bent, of als je gewoon eens zin hebt om ergens anders te trainen.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Hoorn

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Ik heb nog nooit een sportschool van binnen gezien, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

  Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, is een groepsles dan wat voor mij? Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. En als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes. 

  0 clubs gevonden