Header yoga groepsles

Yoga in Roermond

  Bij Roermond denken veel mensen tegenwoordig meteen aan de designer outlet. Heel leuk natuurlijk, mooie kleren scoren voor weinig geld, maar Roermond heeft nog veel meer te bieden. Zo staat de stad bekend om haar historische centrum, met de prachtige Munsterkerk en de Sint Christoffelkathedraal. Je kunt er trouwens ook prima shoppen en lekker eten en drinken. Bezoek ook eens het Cuypershuis. In dit museum is aandacht voor de Roermondse architect Pierre Cuypers, die daadwerkelijk in dat huis gewoond heeft!

  Wil je na alle kunst en cultuur even helemaal tot jezelf komen en lekker ontspannen, maar liefst wel op een actieve manier? Dan kun je in Roermond terecht bij de groepsles yoga van SportCity!

  Over yoga in Roermond

  Als je weleens eens (online) krant of tijdschrift openslaat of af en toe tv kijkt zou je het kunnen weten: yoga is zo ongeveer de populairste manier van lichaamsbeweging van dit moment. In elke winkelstraat vind je wel een speciaalzaak met yoga-artikelen en steeds meer mensen hoor je over de voordelen van yoga. En dat is niet zomaar. Het is bewezen dat yoga heel erg goed voor je is. Je krijgt er niet alleen een sterk en lenig lijf en een flinke dosis energie van, maar je maakt er ook je hoofd helemaal mee leeg, waardoor het een geweldige manier is om stress de baas te worden. 

  SportCity in Roermond heeft groepslessen yoga op het programma staan. Maar als je liever in een andere plaats je oefeningen doet, kan dat ook. Als je bijvoorbeeld in Sittard op school zit of in Heerlen werkt, kun je daar ook terecht bij SportCity. Maar met een lidmaatschap ben je ook welkom bij verschillende sportscholen van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus waar je ook bent, je hoeft je yoga groepsles nooit te missen. 

  Yoga groepslessen bij SportCity

  Wil jij ook aan de slag met een sterk en lenig lijf, een mooiere lichaamshouding en niet te vergeten een betere ademhaling? Doe dan eens mee met de groepsles yoga bij SportCity in Roermond. Onder begeleiding van onze gecertificeerde groepsles instructeur voer je alle verschillende houdingen en oefeningen uit die bij yoga horen en na een tijdje ga je het verschil voelen.

  Bij SportCity ben je altijd welkom om mee te doen met de yoga groepsles in Roermond. Wat je niveau, leeftijd of geslacht ook is, doe gewoon lekker mee. Instromen kan het hele jaar door en je doet mee op je eigen niveau. Neem een Fitness & Groepslessen lidmaatschap en kom naar yoga (of een andere training) zo vaak en wanneer je maar wilt. 

  Waarom een groepsles yoga?

  Mensen die al wat langer aan yoga doen, raken niet uitgepraat over alle voordelen die zij ervaren. Stress wordt minder, ontspannen lukt beter en je lijf wordt er sterk en lenig van. Je lichaamshouding verbetert, net als de kwaliteit van je ademhaling. Die wordt namelijk dieper en dat is weer goed voor je hele lichaam. Het mooie van yoga is, dat iedereen het kan doen. Je leeftijd, geslacht, gewicht of ervaring doen er allemaal niet toe. Vaak kun je zelfs wel aan yoga doen als je door een blessure niet kunt sporten. Doordat de oefeningen een lage impact hebben, kun je op een verantwoorde manier toch je spieren blijven trainen.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Lijkt het jou ook wel wat om op een actieve manier te ontspannen, doe dan gewoon eens mee met de groepsles yoga bij SportCity. Tijdens de les neem je uiteenlopende yoga posities aan en je doet gevarieerde oefeningen. Je zult zien dat hoe vaker je aan yoga doet, hoe meer je resultaat gaat merken. Niet alleen wordt je lichaam er sterker en flexibeler van, ook je concentratievermogen verbetert en je bent beter in balans. Bij SportCity kun je kiezen uit verschillende soorten yoga. Per vestiging is het aanbod anders, dus check even bij jouw sportschool welke les daar op het programma staat.  

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Wil je graag aan yoga wilt doen, maar heb je geen zin om thuis in je eentje op een matje te gaan liggen? Dan is de groepsles yoga echt wat voor jou! Bij SportCity doen zo’n 25 mensen mee aan de groepsles yoga, dus het is altijd gezellig. Samen sporten is bovendien extra motiverend. Je kunt het hele jaar door instromen in onze bestaande yogalessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen, ook met andere groepslessen. Gebruik van alle fitness- en cardio apparatuur is trouwens ook inbegrepen.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Roermond eruit?

  Je kunt groepslessen volgen bij verschillende sportscholen van SportCity in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Speciaal voor de groepslessen zijn aparte zalen ingericht, waar je ongestoord je oefeningen kunt doen. Tijdens de groepsles yoga neem je verschillende houdingen aan en je doet diverse oefeningen. Dit doe je staand, zittend of liggend op een yogamat. 

  De groepsles yoga duurt ongeveer een uur. We beginnen natuurlijk met een goede warming up, om je spieren voor te bereiden op de oefeningen. Tijdens de les word je begeleid door een gecertificeerde instructeur, die ervoor zorgt dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Jij houdt ondertussen ook goed je ademhaling in de gaten. Na afloop van de les ben je weer helemaal opgeladen, maar ook totaal ontspannen.

  Doe gewoon mee!

  De sportscholen van SportCity zijn zeven dagen per week geopend, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. 

  Waarom yoga bij SportCity Roermond?

  Bij alle sportscholen van SportCity kun je live groepslessen volgen. Je bent van harte welkom bij SportCity in Roermond, of in een van de andere sportscholen van SportCity in Nederland. Met je lidmaatschap mag je namelijk trainen wanneer je wilt. We zitten altijd bij jou in de buurt.  Kom gewoon eens langs om te sporten. 

  Je kunt bij SportCity het hele jaar door beginnen met trainen. Je traint altijd op je eigen niveau, als het nodig is krijg je aangepaste oefeningen. Onze gediplomeerde medewerkers houden in de gaten of je op de juiste manier traint.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Roermond

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning en spierversterking. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Is yoga goed tegen stress?  Ja. Bij yoga besteed je veel aandacht aan je ademhaling. Een diepe en kalme ademhaling helpt je lichaam om rustig te worden. Als je vaker aan yoga doet, dan ga je automatisch dieper ademhalen via je buik. Deze buikademhaling helpt je lichaam om tot rust te komen. Je ervaart op deze manier minder stress in je dagelijks leven.

  Wat voor kleding moet ik aan bij een groepsles yoga? Je hoeft voor yoga geen speciale outfit aan te schaffen. Zolang je kleding maar lekker zit en niet te los of te strak zit is het prima. Een legging en een t-shirt zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Schoenen zijn niet nodig.

  0 clubs gevonden