Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Enschede

  Actievelingen hoeven zich in Enschede geen seconde te vervelen. Je kunt er indoor skiën en duiken, klauteren in het klimbos en in de prachtige omgeving wandelen tot je erbij neervalt. Nog niet genoeg actie? Kom dan eens trainen bij SportCity in Enschede. Onze Bootcamp lessen zijn precies wat je zoekt.

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een training waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Met een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt bijna al je spieren. Bootcamp is afgeleid van een zware trainingsmethode uit het Amerikaanse leger. Deze methode is aangepast voor fitnessclubs, maar het is nog steeds een behoorlijk intensieve training. Een bootcamp training is een combinatie van intervaltraining, hardlopen en bepaalde fitnessoefeningen. Zoals bijvoorbeeld  squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees.

  Wat zijn de effecten van Bootcamp les?

  Onze Bootcamp training is best pittig, maar plezier en samenwerken staan bij ons centraal. Elke training verbeter je jezelf en samen met de andere deelnemers ga je er helemaal voor. Met spierversterkende oefeningen en cardio werk je elke training opnieuw aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat.

  Full body workout 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining. Tijdens een pittige work out werk je aan je uithoudingsvermogen en versterk je je spieren. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp ook fitness doen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness, voor een complete training.

  Bootcamp is voor iedereen

  Bootcamp is voor iedereen. Of je nu man of vrouw, beginner of fanatiek sporter bent. Onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Waar wacht je nog op?

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp training is afwisselend. Door de variatie blijf je je lichaam steeds weer aan het werk zetten.

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp groepsles.

  • Je verlegt je grenzen waardoor je mentaal sterker wordt.

  • Trainingen kunnen zowel indoor als outdoor gegevens worden.

  • Je conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid worden verbeterd

  Wil je samen met anderen werken aan je conditie en kracht? Dan is Bootcamp bij SportCity zeker geschikt voor jou. 

  Bootcamp maakt je fysiek en mentaal sterker

  Tijdens een Bootcamp groepsles doe je oefeningen zoals planken, het trekken van sprintjes, squats, opdrukken, tijgeren en high knees. Bootcamp is een intensieve training die zorgt voor het afterburn effect. Daardoor blijft je lichaam nog uren na afloop van de training vet verbranden. Ook geestelijk knap je er van op. Je lichaam maakt tijdens de training namelijk stofjes aan waar je een gelukkig gevoel van krijgt.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Enschede eruit?

  De Bootcamp lessen van SportCity duren ongeveer een uur. De lessen kunnen zowel in de buitenlucht als binnen in de club worden gegeven. Zorg dus dat je altijd passende kleding bij je hebt. Een Bootcamp les bestaat onder andere uit fitness oefeningen, hardlopen en intervaltrainingen. Zet je spieren aan het werk met push ups en squats die je in een hoog tempo uitvoert. Touwtje springen kan ook onderdeel zijn van de training. 

  Veel variatie met Bootcamp

  Met een Bootcamp training verbeter je je algemene conditie en kracht en je verbrandt veel calorieën.Het is dus ook geschikt als je wilt afvallen. De lessen zijn leuk en afwisselend. De ene keer doe je alleen oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. De andere keer gebruik je gewichten of andere voorwerpen om je spieren te versterken. En bij een outdoor Bootcamp les gebruiken we alles wat we onderweg tegenkomen als trainingsmateriaal. Lekker buitenspelen!

  Geen zin? Bestaat niet!

  Vind het lastig om jezelf te motiveren? Dan is Bootcamp iets voor jou. Tijdens de oefeningen word je begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Je sport in een groep, dus je motiveert elkaar. Het sporten in groepsverband en de enthousiaste instructeur zorgen dat je niet opgeeft als het even wat pittiger wordt. Je traint altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Enschede?

  Kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Enschede! Onze gediplomeerde instructeurs motiveren je om net dat stapje verder te zetten. Zo verbeter je jezelf steeds weer en zul je snel merken dat je spierkracht en conditie toenemen.

  Ruime openingstijden 

  Door de ruime openingstijden kun je altijd een moment vinden dat jou uitkomt. Of je nu voor of na je werk of midden in de dag wilt trainen: je bent van harte welkom! En met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je trainen bij andere clubs van SportCity door heel Nederland!

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Drukke agenda? Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity Enschede. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Enschede

  Hoe vaak kan ik Bootcamp groepslessen doen bij SportCity in Enschede?

  Zo vaak als je maar wilt! Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen bij onze clubs. Met dit lidmaatschap kun je ook verschillende soorten groepslessen combineren. Doe niet alleen Bootcamp, maar wissel bijvoorbeeld af met een HIIT training of een groepsles Kickboksen.

  Welke kleding raden jullie aan voor een Bootcamp training?

  In ieder geval een paar goed dempende schoenen zodat je goed kunt lopen, rennen en springen. Daarnaast kun je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Voor de buitentrainingen kan een sweater of een vest ook nog handig zijn.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Het kan, maar het hoeft niet. Meestal maak je tijdens de trainingen gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De instructeur kan ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Als je buiten gaat bootcampen, dan gebruik je tijdens de oefeningen dingen als picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Kan ik ook bij andere SportCity clubs Bootcamp groepslessen volgen?

  Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kan je groepslessen bij andere clubs van SportCity volgen. Kijk goed naar je lidmaatschap bij welke clubs het mogelijk is. Bovendien mag je met dit lidmaatschap gratis gebruik maken van onze fitness toestellen. Maak bijvoorbeeld je armspieren sterker, zodat je push ups bij Bootcamp nog makkelijker gaan. Zo train je bij SportCity helemaal op jouw manier.

  Ik heb een sportblessure. Is het nu verstandig om Bootcamp te doen?

  Nee. Bij Bootcamp trainen we op een intensieve manier. Daardoor raden we af om met een blessure deel te nemen aan de groepslessen. Als je wilt sporten met een blessure, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een tijdje Pilates of Yoga te doen.

  0 clubs gevonden