Header Zumba groepsles

Zumba in Enschede

  In de gezellige studentenstad Enschede kom je volop aan je trekken als je van uitgaan houdt. Talloze leuke kroegjes, hippe bars, gezellige restaurants en toffe clubs om te dansen tot de zon opkomt. Zou jij elke dag van de week wel willen swingen? Dat kan, bij de Zumba groepsles bij SportCity. Werk je ongemerkt nog aan je conditie ook!

  Over de Zumba Groepsles in Enschede

  Ben je gek op dansen en wil je daarnaast ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Enschede echt wat voor jou. Het woord ‘Zumba’ betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is precies wat je doet tijdens de groepsles Zumba. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar dan uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek.

  Zumba is razend populair

  Als je aan Zumba gaat doen, dan ben je in goed gezelschap. Overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen Zumba-lessen georganiseerd. De oefeningen zijn vergelijkbaar met aerobics, maar dan net een beetje anders. De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba groepsles gaat.

  Hoe is Zumba ontstaan?

  Zumba is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ergens in de jaren ’90 kwam de Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez erachter dat zijn cassettebandje met fitness muziek thuis had laten liggen. Gelukkig zat er wel een tape in zijn walkman, dus zette hij die maar op. Zijn klas ging vervolgens dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. Zumba was geboren!

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Zijn de apparaten in de fitness niet aan jou besteed en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de roeimachine of loopband? Maar wil je wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier? Dan is een Zumba groepsles bij SportCity de perfecte optie voor jou. Je wordt er vrolijk van en krijgt bijna ongemerkt een topconditie. Beter kan niet. 

  Het lage instapniveau maakt de Zumba groepslessen geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Van Zumba zul je niet enorm gespierd worden. Daarvoor is de fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Wel zul je merken dat je buik- en rugspieren strakker worden. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Train je lichaam met Zumba

  Ook al word je dan niet gespierd van een Zumba groepsles, je spieren worden wel degelijk aan het werk gezet. Bij het dansen maak je uiteraard veel gebruik van je onderlichaam. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Daarnaast verbetert Zumba je houding en laat het je armen en benen er strakker uitzien.

  Bij Zumba ben je niet bezig met het trainen van een paar specifieke spiergroepen, je zet verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk. Als je de dansbewegingen maakt, span je je rug- en corespieren ondertussen flink aan. Doordat je armen flink meebewegen, train je die ook in een moeite door. 

  Hoe ziet een Zumba les in Enschede eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur. Na een uitgebreide warming up ga je samen met de groep helemaal los met verschillende pasjes op energieke muziek. Tijdens een les verbrand je al gauw tot wel 900 calorieën! De lessen zullen niet snel gaan vervelen: je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Doe mee met Zumba

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor de eerste keer een sportschool binnenstapt of al jaren fanatiek traint. De lessen hebben een laag instapniveau, dus je kunt meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  Waarom Zumba bij SportCity Enschede?

  De clubs van SportCity zijn comfortabel en laagdrempelig. Door de ruime openingstijden is er altijd wel een moment te vinden waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als een keer niet thuis bent of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, hoef je je Zumba groepsles niet te missen.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met Bootcamp of BBB. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Enschede volgen? Kom dan gewoon eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daarin vind je allerlei tips, maar ook verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  0 clubs gevonden

  Zoek je een sportschool in Enschede? Met de SportCity ledenpas kun je in Enschede in wel 2 verschillende clubs sporten! Bekijk hieronder welke clubs we in Enschede hebben. 

   Veelgestelde vragen over Zumba in Enschede

   Wat moet je meenemen voor een Zumba groepsles?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Het is belangrijk dat je kleding lekker comfortabel zit. Neem je zaalsport- of aerobic schoenen mee, of kom dansen op jazzsneakers. Vergeet niet om ook een handdoek en een flesje water mee te nemen, je gaat namelijk flink zweten! 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Je mag ook aan alle andere groepslessen meedoen die SportCity aanbiedt.

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Maakt niet uit hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. En als een pasje of beweging echt niet lukt, dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En je zult zien: hoe meer je meedoet, hoe makkelijker het gaat.