Header yoga groepsles

Yoga in Enschede

  Zoek je een sport waarbij inspanning en ontspanning goed samen gaan? Denk dan eens aan yoga in Enschede bij SportCity. We hebben twee clubs in de stad, eentje aan het Meubelplein en eentje in het centrum. Daarnaast kun je yogales volgen in onze clubs in Hengelo, Deventer en Apeldoorn.

  Heb je al lang niet gesport? Bij SportCity in Enschede kun je weer fit worden en fit blijven. In onze clubs vind je alles wat je nodig hebt in helemaal in shape te blijven. En dat kan perfect met yoga. Zoek je goedkope yoga in Enschede? Bekijk dan ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap waarmee je onbeperkt meedoet met diverse yoga lessen in Enschede.

  Wat is yoga?

  Van yoga krijg je meer energie en je coördinatie verbetert. Het helpt ook om mentaal te ontspannen. Daarom is het zo lekker om een yogales te volgen als je een drukke dag hebt gehad. Tijdens een yogales wissel je verschillende oefeningen en houdingen af, waardoor je weer helemaal in balans komt.

  Yoga is ook geschikt als aanvulling op krachttraining. Bij yoga worden je spieren namelijk op een gecontroleerde manier gespannen en weer ontspannen. Dat helpt tegen spierpijn en zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren.

  Welke yogavorm kies jij?

  SportCity biedt verschillende soorten yoga aan. Je kunt meedoen met een rustige vorm van yoga, waarbij de oefeningen elkaar langzaam afwisselen en je de poses langer vasthoudt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Flow yoga

  • Hatha yoga

  • Yin yoga

  Mag het van jou wel wat pittiger? Dan kun je ook groepslessen yoga volgen waarbij het tempo hoger ligt en de oefeningen elkaar sneller afwisselen. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende yoga varianten: 

  • Power yoga

  • Vinyasa yoga

  • Ashtanga yoga

  Bij SportCity kun je altijd instromen en meedoen aan onze groepslessen. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt - of je nu net begint met yoga, of het al jaren doet. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je bovendien toegang tot alle groepslessen en maak je onbeperkt gebruik van onze fitnessfaciliteiten.

  Wanneer is yoga geschikt voor jou?

  Yoga is geschikt voor jou als je aan je lichaam en geest wilt werken. Van yoga word je leniger, je coördinatie verbetert en je spieren worden sterker. Yoga zorgt ook dat je een betere houding krijgt. 

  Yoga bestaat uit asana’s (houdingen) en oefeningen waarbij je je spieren aanspant en weer ontspant. Ondertussen let je goed op je ademhaling, zodat je geconcentreerd bezig bent. Naast inspanning krijg je met yoga ook een portie mentale ontspanning. Je focust helemaal op de oefeningen en je ademhaling, en je komt weer helemaal tot jezelf.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Yoga kan heel intensief zijn, maar je kunt ook kiezen voor wat minder intensieve vormen. Bij SportCity heb je keuze uit verschillende soorten yoga. Je kunt dus altijd kiezen voor een vorm van yoga die goed bij jou past. Je niveau maakt daarbij niet uit. Van de instructeur krijg je gepaste oefeningen zodat je gewoon mee kunt doen.

  Probeer het zelf ook eens! Kom een keertje meedoen met een yogales bij een van onze clubs in Enschede. Zo ervaar je zelf wat yoga voor jouw lichaam doet. Bovendien train je samen met anderen en dat is goed voor je motivatie. 

  Hoe ziet een yogales in Enschede eruit?

  Als je meedoet met een yogales bij SportCity, dan doe je je oefeningen in één van onze zalen voor groepslessen. Je mag je eigen yogamat meenemen, of je gebruikt er eentje van de club. De lessen duren 60 -75 minuten en worden gegeven door een gecertificeerde instructeur. Tijdens de les neem je meerdere yoga houdingen aan. Het tempo is afhankelijk van de yogavorm.

  Yoga voor elk niveau

  Tijdens de les wissel je op aanwijzingen van je instructeur de verschillende houdingen en bewegingen af. Zo verbeter je je lenigheid, balans en concentratie. De instructeur doet de oefeningen voor en helpt je bij het aannemen van de juiste houding. Als je net begint met yoga, dan krijg je een aangepaste oefening zodat je gewoon mee kunt doen met de groep. Aan het einde van de les sluiten we af met een ontspannende cooling-down.

  Waarom yoga bij SportCity Enschede?

  In de SportCity clubs in Enschede worden verschillende groepslessen yoga aangeboden. Onze clubs zitten altijd bij jou in de buurt, zodat je makkelijk een sportroutine opbouwt. Als je voor het eerst op de club komt, dan krijg je een persoonlijke introductie. Zo kun je meteen zien wat je allemaal kunt doen in onze club en welke groepslessen je kunt volgen.

  Volg onbeperkt yogalessen

  Je kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten yoga, van intensief tot ontspannend. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die onze clubs te bieden hebben. Yoga is een perfecte aanvulling op andere sporten. Met een lidmaatschap combineer je de yogalessen met bijvoorbeeld fitness of Zumba. 

  SportCity heeft meerdere vestigingen in Enschede en omgeving. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt groepslessen yoga volgen. Lijkt het je wat om yogales te volgen? Download dan onze gratis SportCity app. Daarin vind je een leuke online yoga work-out waarmee je zelf kunt uittesten of het wat voor je is.

  Veelgestelde vragen over yoga in Enschede

  Ik heb veel last van spanningen en stress. Welke vorm van yoga is het meest geschikt? Begin eens met Yin yoga. Hierbij werk je in een rustig tempo aan je lichaam, ademhaling en geest. In de lessen besteden we ook aandacht aan je ademhaling met pranayama oefeningen. Naast inspanning is er dus ook veel aandacht voor de mentale ontspanning en dat heeft een gunstig effect op stress.

  Kan ik bij SportCity in Enschede ook een paar groepslessen yoga volgen? Dat kan. Als je nog niet zeker weet of groepslessen yoga echt iets voor jou zijn, dan kun je een flexibel lidmaatschap afsluiten dat per 4-weken opzegbaar is. Daarmee volg je 4 weken lang groepslessen yoga. Of doe een aantal lessen via de gratis SportCity app die je downloadt in de App Store of via Google Play.

  Wat doet Power Yoga voor je lichaam? Bij Power yoga wissel je snel opvolgend krachtige oefeningen af met ademhalingstechnieken. De asana’s zijn krachtig en statisch. Daarmee versterk je vooral je (diepe) rompspieren, schouders en beenspieren. 

  Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van SportCity. Wil je graag beginnen met een vorm van yoga waar de bewegingen elkaar in een rustig tempo opvolgen? Dan raden we Flow Yoga of Yin yoga aan.

  0 clubs gevonden