Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Hengelo

  Houd je van actieve uitjes, dan ben je in Hengelo op de juiste plek. Je kunt er golfen, schaatsen, wandelen, mountainbiken, bootje varen en nog veel meer. Is dat voor jou nog niet genoeg actie en wil je graag op een leuke, uitdagende manier aan je conditie en kracht werken? Zoek dan niet verder, maar kom meedoen met een groepsles Bootcamp bij SportCity in Hengelo!

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is ooit ontstaan als spierversterkende training voor Amerikaanse soldaten in bezette gebieden. Zij moesten zich, zonder professionele apparatuur, in korte tijd lichamelijk voorbereiden op hun taak. Als alternatief gebruikten ze de dingen die wel beschikbaar waren, zoals zakken met zand en andere zware voorwerpen. Om de conditie op te schroeven, werden intervaltraining en cardio aan het programma toegevoegd. De Bootcamp trainingen bij SportCity zijn een variant op deze pittige trainingen.

  Voor wie zijn de Bootcamp groepslessen in Hengelo geschikt?

  Iedereen kan meedoen met Bootcamp. Man, vrouw, oud, jong, beginner of getraind: onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Waar wacht je nog op?

  Bootcamp is nooit hetzelfde 

  Het grote voordeel van de Bootcamp training: elke les is anders. De instructeur kan eindeloos variëren met alle verschillende oefeningen. Het blijft dus elke les een verrassing wat je nu weer gaat doen. Dat houdt het interessant! Min of meer vaste onderdelen zijn intervaltraining en hardlopen, maar je doet ook diverse fitnessoefeningen. Bijvoorbeeld squats, push ups, lunges, planken, sit ups en burpees. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je werkt aan je kracht, conditie en explosiviteit. Na de les ben je compleet versleten, maar enorm tevreden. Het is je toch maar weer gelukt!

  Welke effecten heeft de Bootcamp les?

  Het zal je al na een paar lessen Bootcamp opvallen dat je conditie vooruit gaat. Ook je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. Ook mentaal zul je verschil merken: doordat je intensief beweegt, maak je endorfine aan. Dat wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd en zorgt dat je je prettiger voelt.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om in een groep te werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Leeftijd, geslacht of ervaring is niet belangrijk. Je bepaalt zelf hoe lang en hoe intensief je meedoet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je op elk moment beginnen met Bootcamp bij SportCity in Hengelo. Onze gecertificeerde instructeurs en je mede-bootcampers zorgen voor de extra motivatie tijdens de oefeningen.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar binnen kun je ook prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Hengelo eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity in Hengelo duurt ongeveer een uur. Tijdens dat uur training doe je, na een uitgebreide warming up, onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Afhankelijk van het weer worden de lessen in de buitenlucht of in de club gegeven. Je doet in een hoog tempo burpees, push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Hardlopen is ook vaak onderdeel van de training. Het uur vliegt voorbij!

  Tijdens een Bootcamp training is van alles mogelijk. Behoefte aan extra krachttraining? Maak dan gebruik van kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook je eigen lichaamsgewicht of een andere bootcamper zijn prima geschikt als trainingsmateriaal. En wil je lekker buiten spelen? Dan is het hopen op goed weer, want dan is er kans op een outdoor Bootcamp les. Daar kijken we welke bruikbare materialen we onderweg tegenkomen, zoals banken, picknicktafels of een ouderwets klimrek.

  De motivatie komt vanzelf

  Houd jij niet van krachttraining in de fitness? En zijn groepslessen met pasjes ook niks voor jou? Probeer dan een keer Bootcamp! Elke les is anders, je hoeft geen choreografie te onthouden en het is  goed voor je hele lichaam. De enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur sleept je er doorheen en extra motivatie haal je uit je medesporters. De training is voor alle niveaus, dus de les is geschikt voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Hengelo?

  Dus kom uit je luie stoel en ga lekker Bootcampen bij SportCity Hengelo! Je zult zien hoe leuk het is. Daag jezelf steeds weer uit en merk dat je spierkracht en conditie toenemen. 

  Kom wanneer jij wilt 

  Vanwege de ruime openingstijden van onze clubs, is er altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Of je nu een ochtend- of juist een avondmens bent. En heb je eens zin in een andere omgeving? Dan ben je van harte welkom bij 1 van onze andere clubs. SportCity heeft 93 vestigingen, keus genoeg dus.

  Boek alvast je groepslessen met de SportCity app

  Heb je graag je agenda op orde? Neem ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, download de gratis SportCity app en boek snel en simpel je Bootcamp lessen bij SportCity Hengelo. En heb eens zin in een andere groepsles? Kan ook. Train waar en wanneer het jou uitkomt.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Hengelo

  Wat kan ik verwachten als ik ga beginnen met Bootcamp?

  Houd er rekening mee dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Ga niet meteen helemaal tot je grens, maar probeer de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Na een paar lessen zul je merken dat je steeds beter mee kunt doen. Je krijgt uiteraard last van spierpijn, maar dat betekent ook dat je spieren aan het werk zijn!

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  0 clubs gevonden