Header yoga groepsles

Yoga in Hengelo

  In Hengelo vind je het beste van twee werelden. De gemoedelijke gezelligheid van een dorp, maar met alle faciliteiten die een stad te bieden heeft. Hengelo is van oudsher een industriestad, wat je terugziet in de vele industriële panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Als innovatief stadsdeel bijvoorbeeld, of als hotel of historische bezienswaardigheid. Wist je trouwens dat je in Hengelo ook heel leuk kunt shoppen?

  Zoek je naar een mogelijkheid om weer even helemaal tot jezelf te komen en op een actieve manier te ontspannen? Ook dan zit je goed in Hengelo, bij de groepsles yoga van SportCity!

  Over yoga in Hengelo

  Als je nog nooit van yoga hebt gehoord, dan heb je even niet op zitten letten. Want yoga is helemaal hip en trendy. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van yoga en maken er ook volop reclame voor. En dat is niet voor niets. Yoga is namelijk ook gewoon heel goed voor je! Niet alleen krijg je er een sterk en lenig lijf en een flinke dosis energie van, het is ook een fantastische manier om je hoofd leeg te maken en even helemaal uit de stress te komen. 

  Je kunt yoga ook zien als een soort meditatie. Alleen zit je er niet stil bij op een kussen, maar ga je actief aan de slag. Wel breng je telkens je aandacht terug naar je lichaam, met een speciale focus op je ademhaling. Hierdoor merk je dat je je steeds beter kunt concentreren en dat je hoofd lekker leeg wordt. Heel fijn als je de neiging hebt om te piekeren. 

  Bij SportCity in Hengelo bieden we groepslessen yoga aan. Maar als het vanwege werk of school handiger is om bijvoorbeeld in Enschede of Zwolle je yogamat uit te rollen, dan kan dat ook. Met een lidmaatschap ben je namelijk welkom bij verschillende sportscholen van SportCity in Nederland. In de SportCity app kun je zien voor welke SportCity clubs jij toegang hebt met jouw lidmaatschap. Dus je hoeft je yoga groepsles nooit te missen. 

  Yoga groepslessen bij SportCity

  Een sterk en lenig lijf, een mooiere lichaamshouding en als bonus ook nog een betere ademhaling, dat wil jij toch ook? Probeer dan eens een groepsles yoga bij SportCity in Hengelo. Ga aan de gang met de verschillende houdingen en oefeningen die bij yoga horen, natuurlijk altijd onder toeziend oog onze gecertificeerde groepsles instructeur.

  Het maakt bij SportCity niet uit wat je niveau, leeftijd of geslacht is. Je bent van harte welkom om mee te doen met de groepsles yoga in Hengelo. Je kunt altijd instromen en doet mee op je eigen niveau. Neem een Fitness & Groepslessen lidmaatschap en doe mee wanneer je maar wilt. 

  Waarom een groepsles yoga?

  Vraag aan mensen die al wat langer aan yoga doen wat het effect is, en ze blijven voordelen opnoemen. Het vermindert namelijk stress, je kunt beter ontspannen en je wordt er sterk en lenig van. Je lichaamshouding wordt mooier en je ademhaling verbetert. Yoga is voor iedereen geschikt, leeftijd, geslacht, gewicht of ervaring doen er allemaal niet toe. Je kunt zelfs vaak aan yoga doen als je een blessure hebt. Doordat de oefeningen een lage impact hebben, kun je op een verantwoorde manier toch je spieren blijven trainen.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Lijkt het je fijn om op een actieve manier te ontspannen, dan moet je echt eens meedoen met de groepsles yoga bij SportCity. Je neem in een groepsles yoga verschillende posities aan en doet gevarieerde oefeningen. Hoe vaker je aan yoga doet, hoe meer resultaat je zult merken. Je lichaam wordt sterker en flexibeler, je concentratievermogen verbetert en je bent beter in balans. Ook de kwaliteit van je ademhaling wordt beter. Je kunt bij SportCity uit verschillende soorten yoga kiezen. Het aanbod verschilt per vestiging, dus kijk even bij de sportschool van jouw keuze welke les je daar kunt volgen. 

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  De groepsles yoga is wat voor jou, als je graag yoga wilt beoefenen maar dat niet in je eentje wilt doen. Aan de groepsles yoga bij SportCity doen zo’n 25 mensen mee, dus het is altijd gezellig. Bovendien werkt samen sporten heel motiverend. Bij ons kun je het hele jaar door instromen in onze bestaande yogalessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen.

  SportCity biedt verschillende vormen van yoga aan. Je kunt instromen wanneer je wilt, je niveau maakt niets uit. Je sport bij ons altijd op het niveau dat jij aankan.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Hengelo eruit?

  Je kunt groepslessen volgen bij verschillende sportscholen van SportCity in Nederland. We hebben speciaal voor de groepslessen aparte zalen ingericht, waar je ongestoord je oefeningen kunt doen. Je neemt tijdens de groepsles yoga verschillende houdingen aan en je doet diverse oefeningen. Dit doe je staand, zittend of liggend op een yogamat. 

  De groepsles yoga neemt ongeveer een uur in beslag. We starten altijd met een goede warming up, om je spieren voor te bereiden op de oefeningen. Tijdens de les word je begeleid door een gecertificeerde instructeur, die ervoor zorgt dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Jij houdt ondertussen ook goed je ademhaling in de gaten. Na afloop van de les ben je weer helemaal opgeladen, maar ook totaal ontspannen.

  De sportscholen van SportCity zijn zeven dagen per week geopend, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond.

  Waarom yoga bij SportCity Hengelo?

  Bij verschillende sportscholen van SportCity kun je live groepslessen volgen. Je bent van harte welkom bij SportCity in Hengelo, of in een van de andere sportscholen van SportCity in Nederland. Met je lidmaatschap mag je namelijk trainen bij andere sportscholen. Kijk goed naar je lidmaatschap, om te zien bij welke clubs jij toegang krijgt. We zitten altijd in de buurt van waar jij bent. Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven. 

  Je bent bij SportCity het hele jaar door welkom om te beginnen met trainen. Bij ons train je altijd op je eigen niveau. Als het nodig is passen we de oefeningen aan. Onze gediplomeerde medewerkers houden in de gaten of je op de juiste manier traint.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Hengelo

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Hengelo? Tijdens een groepsles yoga werken we aan ontspanning, lenigheid, ademhaling en sterkere spieren. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Met yoga breng je lichaam en geest in balans.

  Werkt yoga stressverlagend?  Ja. De ademhaling is een van de belangrijkste onderdelen van yoga. Een diepe en kalme ademhaling helpt je lichaam om rustig te worden. Tijdens de yogales besteden we veel aandacht aan de ademhaling. Als je vaker aan yoga doet, dan ga je automatisch dieper ademhalen via je buik. Deze buikademhaling helpt je lichaam om tot rust te komen. Je ervaart op deze manier minder stress in je dagelijks leven.

  Wat voor kleding moet ik aan bij een groepsles yoga? Je hoeft voor yoga geen speciale outfit aan te schaffen. Zolang je kleding maar lekker zit en niet te los of te strak zit is het prima. Een legging en een t-shirt zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Schoenen zijn niet nodig.

  0 clubs gevonden