Fit For Free Fitness

Fitness in Hengelo

  Hengelo is de vierde stad van Overijssel, maar zeker niet de minste! Je kunt er gezellig shoppen, lekker eten en uitgaan tot je erbij neervalt. Ook leuk: in Hengelo kun je spoorfietsen op een oud goederenspoor! Je fietst op een soort van lorrie die precies past op de rails. Zit je liever op een gewone fiets en wil je daarnaast ook nog aan je kracht werken? Kom dan fitnessen bij SportCity in Hengelo. Zien we je snel?

  Wat is fitness?

  Fitness gaat over alle activiteiten in die erop gericht zijn om je lichaam te trainen, in goede conditie te brengen en je blijvend fit en energiek te voelen. Grofweg kun je fitness verdelen in twee onderdelen: cardio en krachttraining. Hieronder leggen we het verschil uit en wat de beide soorten fitnesstraining voor je kunnen doen.

  Wat is krachttraining?

  Met krachttraining versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Dit doe je door spierversterkende oefeningen uit te voeren. Je kunt deze oefeningen doen op de gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur van SportCity, of door losse gewichten te gebruiken. Net wat jij het prettigst vindt. We raden iedereen aan om krachttraining op te nemen in het fitness schema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. 

  Hoe werkt krachttraining?

  Krachttraining is het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Daarbij maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Bouw je trainingen rustig op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  Krachttraining bij SportCity Hengelo

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Wat is cardiotraining?

  Met cardiotraining verbeter je de conditie van je hart en bloedvaten. Het zijn trainingen die erop gericht zijn je hart goed aan het werk te zetten. Je kunt cardiotraining gebruiken om af te vallen en je conditie te verbeteren. 

  Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een flinke wandeling, een sprintje om de trein te halen, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. Bij SportCity bieden we verschillende soorten cardiotraining. 

  Waarom cardiotraining? 

  Als je een poosje aan cardio doet, zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Je uithoudingsvermogen neemt toe en je stimuleert bovendien de vetverbranding. Fijn als je doel is om een beetje af te vallen. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duur- en intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo, waardoor je een basisconditie opbouwt. Intervaltraining is een afwisseling van intensieve oefeningen met rustperiodes. Hoe beter je conditie, hoe langer je de intensieve fase volhoudt. 

  Cardio training bij SportCity Hengelo

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan cardio training doen. Probeer alles eens uit, er is altijd wel een manier van trainen waar jij je prettig bij voelt. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. Maak tijdens je training gebruik van cardio apparatuur zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • In een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Hengelo.

  • Ga los op het Switching Circuit en in de  FunXtion Zone: Doe je trainingen in circuitvorm of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat zijn de voordelen van fitness?

  Fitness heeft verschillende voordelen. Door de combinatie van kracht- en cardiotraining werk je aan een zo sterk en gezond mogelijk lichaam. Je spierkracht, uithoudingsvermogen, conditie en zelfs je mentale gezondheid gaan erop vooruit. En dat zul je merken. Aan de buitenkant aan een strakker lichaam en gezondere huid. De kwaliteit van je slaap kan er ook op vooruit gaan, waardoor je beter uitgerust aan je dag begint. En een betere conditie is natuurlijk altijd prettig, als je bijvoorbeeld regelmatig een eind moet fietsen. 

  Je kunt op beginnen met fitness wanneer je maar wilt. Ervaring of een bepaald niveau is niet nodig: jij bepaalt het tempo. Rustig opbouwen is beter dan veel te zwaar van start gaan. Onze gecertificeerde instructeurs staan klaar om je te helpen de oefeningen goed en zorgvuldig uit te voeren. 

  Waarom fitness bij SportCity Hengelo?

  Bij SportCity kun je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt je gang gaan op alle apparaten die we aanbieden. Neem je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je daarnaast ook onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Zo kun je ook je energie kwijt als je eens een keertje niet in Hengelo wilt of kunt sporten.

  Boek je training met de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  en je lidmaatschap boek gemakkelijk een tijdslot voor een vrije training of een live groepsles. Met de SportCity app is het zo geregeld.

  Veelgestelde vragen over fitness in Hengelo

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness kun je met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen zijn een goede combinatie, zo werk je aan je spieren en aan je conditie. Probeer bijvoorbeeld eens een les BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Wat voor kleding moet ik aan bij fitness? Kleding die lekker zit is het fijnst om in te trainen. Je kunt een t-shirt met een (korte) joggingsbroek aantrekken, maar als een aansluitende legging met een topje kan ook. Zorg wel voor stevige schoenen, zodat je stevig staat en geen blessures op kunt lopen aan je voeten. Zo’n los gewicht kan hard aankomen als je het per ongeluk laat vallen.

  Ik heb een blessure, kan ik wel komen fitnessen? Ja, dat kan. Voor bijna elke oefening is een alternatief te bedenken waarbij je een specifiek lichaamsdeel niet belast. Sommige fitnessapparaten zijn daar zelfs speciaal voor gemaakt. Heb je een blessure en wil je een oefening vervangen? Vraag één van onze trainers met je mee te kijken. 

  Ik wil als vrouw geen grote spieren, kan ik wel fitnessen? Jazeker. Als vrouw wordt je niet zomaar heel gespierd door te trainen met gewichten. Dat heeft te maken met de hoeveelheid testosteron in je lichaam. Je kunt dus prima regelmatig zware gewichten tillen zonder grote spierballen te krijgen. Combineer je gewichtstraining ook met cardio, dan werk je niet alleen aan je spierkracht maar ook aan je uithoudingsvermogen! 

  0 clubs gevonden