Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Alphen aan den Rijn

  Bootcamp in Alphen aan den Rijn

  Gunstig gelegen in het Groene Hart kun je alle kanten op vanuit Alphen aan den Rijn. Eindeloze fietstochten door de polder, bootje varen op één van de vele plassen of gewoon lekker wandelen in de vrije natuur. Woon je in Alphen aan den Rijn en ben je op zoek naar een nieuwe manier om zowel indoor als outdoor aan je kracht en conditie te werken? Kom dan naar de groepsles Bootcamp bij SportCity in Alphen aan den Rijn.  

  Over Bootcamp in Alphen aan den Rijn

  Op een leuke en uitdagende manier fit worden en blijven, dat wil toch iedereen. Ben jij geen type voor de fitness en moet je er niet aan denken pasjes uit je hoofd te moeten leren? Kom dan eens een Bootcamp les proberen bij SportCity in Alphen aan den Rijn. Elke les is anders, je hoeft geen choreografie te leren en bij goed weer sport je lekker in de frisse buitenlucht. Dus waar wacht je nog op! 

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een pittige fysieke training die oorspronkelijk is bedacht voor militairen op missie. Bij gebrek aan apparatuur maken zij daarbij gebruik van hun eigen lichaamsgewicht en van materialen die toevallig voorhanden zijn. Push ups, gewichtheffen en cardiotraining zijn dagelijkse kost voor de bootcampers in het leger. De Bootcamp groepsles die we bij SportCity aanbieden is afgeleid van dit programma. Het is nog steeds een pittige training, maar wel een leuke training waar je graag elke week voor terugkomt.

  Samenwerking staat centraal

  Plezier en samenwerken staan centraal bij de groepslessen van SportCity. Dus ook bij de Bootcamp groepsles in Alphen aan den Rijn. Elke training verbeter je jezelf en samen met de andere deelnemers overwin je allerlei obstakels. Met spierversterkende oefeningen en cardio werk je elke training opnieuw aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Als je een paar lessen Bootcamp hebt gedaan, dan zul je merken dat je meer conditie krijgt en dat je spierkracht toeneemt. Je wordt sterker, fitter en strakker. Het kan zelfs gebeuren dat rugklachten verminderen. Dit effect kun je al bereiken met 1 á 2 Bootcamp groepslessen per week.

  Bootcamp is voor iedereen!

  Iedereen kan meedoen aan onze Bootcamp trainingen! Man of vrouw, jong of oud(er), beginner of gevorderd: onze trainingen zijn uitdagend voor elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! 

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp is geschikt voor iedereen. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je wanneer jij wilt beginnen met Bootcamp bij SportCity in Alphen aan den Rijn. Onze instructeurs en de andere deelnemers motiveren je tijdens de oefeningen.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. Vind je het leuk om samen met anderen te werken aan je conditie en kracht? Dan is Bootcamp bij SportCity zeker geschikt voor jou. 

  Bootcamp maakt je sterker

  Tijdens een Bootcamp training doe je oefeningen zoals planken, sprintjes trekken, squats, opdrukken, tijgeren en high knees. Bootcamp is een intensieve training die zorgt voor het afterburn effect. Daardoor blijft je lichaam nog uren na afloop van de training vet verbranden. Ook geestelijk knap je er van op. Je lichaam maakt tijdens de training namelijk stofjes aan waar je een gelukkig gevoel van krijgt. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Alphen aan den Rijn eruit?

  De Bootcamp lessen van SportCity duren ongeveer een uur. De lessen kunnen zowel in de buitenlucht als binnen in de club worden gegeven. Zorg dus dat je altijd passende kleding bij je hebt. Een Bootcamp les bestaat onder andere uit fitness oefeningen, hardlopen en intervaltrainingen. Zet je spieren aan het werk met push ups en squats die je in een hoog tempo uitvoert. Touwtje springen kan ook onderdeel zijn van de training. 

  Bootcamp trainingen zijn afwisselend

  Het leuke van een Bootcamp training is dat alles mogelijk is.Train je spieren bijvoorbeeld extra door kettlebells, corebags en medicine balls te gebruiken. Ook je mede-bootcampers zijn dankbaar trainingsmateriaal. Tijdens een outdoor Bootcamp maken we gebruik van bijvoorbeeld boomstammen en klimrekken.

  Vind het lastig om jezelf te motiveren? Dan is Bootcamp iets voor jou. De oefeningen worden begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Je sport in een team, dus je motiveert elkaar. Het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur zorgen dat je niet opgeeft als het even wat pittiger wordt. Je traint altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Alphen aan den Rijn?

  Kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Alphen aan den Rijn! Onze gediplomeerde instructeurs motiveren je om net dat stapje extra te zetten. Zo blijf je jezelf uitdagen en zul je snel merken dat je spierkracht en conditie toenemen.

  Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. 

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Drukke agenda? Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity Alphen aan den Rijn. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Alphen aan den Rijn

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten?

  Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training?

  Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  0 clubs gevonden