Header yoga groepsles

Yoga in Alphen aan den Rijn

  Houd je van natuur en geschiedenis, dan moet je echt eens naar Alphen aan den Rijn. Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit in vogelpark Avifauna of het Schildpaddencentrum. En ben je geïnteresseerd in de prehistorie en de Romeinse tijd? Dan mag je het Archeon niet missen. Hier beleef je de geschiedenis in het echt, in nagebouwde dorpen en met activiteiten zoals ze in verschillende periodes van de geschiedenis werden uitgevoerd. Maar je kunt in Alphen aan den Rijn ook even helemaal tot jezelf komen. Daarvoor doe je mee met de groepsles yoga bij SportCity Alphen aan den Rijn.

  Over yoga in Alphen aan den Rijn

  Je hebt het vast weleens gelezen: yoga is heel goed voor lichaam en geest. Je maakt je hoofd leeg en laadt tegelijkertijd je energie weer op. Bij SportCity in Alphen aan den Rijn kun je meedoen met de yoga, maar in de regio kun je ook terecht bij onze sportscholen in Leiden, Leiderdorp en Zoetermeer. Kijk dus even bij welke sportschool van SportCity jouw favoriete yogales op het programma staat! 

  Yoga bij SportCity

  Lijkt het jou wel wat om tegelijkertijd aan je mentale en aan je fysieke gezondheid te werken? Dan moet je echt eens een groepsles yoga bij SportCity proberen. Helemaal een goed idee als je ook een betere houding wilt, sterker en leniger wilt worden en beter wilt leren ademhalen. De groepsles wordt goed begeleid door een professionele yoga instructeur, die zorgt dat je de houdingen op de juiste manier uitvoert.

  Kom naar de yoga groepsles bij SportCity in Alphen aan den Rijn. Iedereen kan meedoen met onze groepsles yoga, je traint bij ons altijd op je eigen niveau. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen met de les yoga zoveel je maar wilt.

  Waarom een groepsles yoga?

  Yoga is geen nieuwe sport, het bestaat al eeuwen. Maar het is pas sinds halverwege de vorige eeuw ontdekt door de westerse wereld. In India wisten ze al veel langer wat de voordelen zijn van regelmatig aan yoga doen. Yoga werkt stressverlagend en helpt om spieren en gewrichten soepel te houden. Iedereen kan aan yoga doen, van jong tot oud, ervaren of niet. Yoga heeft vooral veel effect als je te maken hebt met:

  • schouder-, nek- of rugklachten

  • stijve gewrichten en spieren

  • een verkeerde houding

  • stress of burnout klachten

  • een sportblessure

  Probeer ook eens één van de yogalessen bij SportCity, je zult zien dat je ervan opknapt.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Yoga is een perfecte manier om je op een ontspannen manier in te spannen. Je neemt tijdens de groepsles yoga verschillende houdingen (asana’s) aan. Het ligt aan de vorm van yoga of het tempo sneller of langzamer is. Door vaker aan yoga te doen, wordt je lichaam sterker en verbeter je je lenigheid, concentratie en balans. Bij SportCity kun je kiezen uit verschillende soorten yoga. Kijk per vestiging welke les daar wordt aangeboden. We hebben:

  • Ashtanga yoga

  • Power yoga

  • Yin Yang yoga

  • Hatha yoga

  • Yin yoga

  • Flow yoga

  • Vinyasa yoga.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  SportCity heeft verschillende soorten groepslessen yoga. Niet elke vorm van yoga wordt bij alle vestigingen gegevens, dus als je op zoek bent naar een specifieke les: check even waar die wordt aangeboden. 

  Wil je meer uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en lenigheid? Dan past een van de intensievere vormen van yoga bij jou, zoals Ashtanga yoga, Power yoga of Vinyasa yoga. In deze lessen ligt het tempo wat hoger. 

  Rustiger vormen van yoga zijn Yin yoga, Hatha yoga of Flow yoga. Het tempo ligt lager en de yogahoudingen wisselen elkaar minder snel af. 

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Lijkt het je leuk om wat vaker yoga te beoefenen, maar vind je het niet leuk om thuis in je eentje op een yogamat te gaan liggen? Kom dan naar de groepsles yoga bij SportCity. Bij ons kun je het hele jaar door instromen in onze bestaande yogalessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen.

  Bij SportCity kun je kiezen uit veel verschillende vormen van yoga. Instromen is altijd mogelijk, je niveau is daarbij niet van belang. Je sport bij ons altijd op het niveau dat jij aankan.  

  Hoe ziet een groepsles yoga in Alphen aan den Rijn eruit?

  Je kunt bij verschillende clubs terecht voor ons groot aanbod aan groepslessen. We hebben speciaal ingerichte zalen waar de lessen worden gegeven. Bij yoga doe je de verschillende oefeningen staand, zittend of liggend op een yogamat. Afhankelijk van de soort yoga ligt het tempo hoger of lager.

  De groepsles yoga duurt ongeveer 1 uur. We beginnen altijd met een uitgebreide warming up, om de spieren goed los te maken. De les wordt begeleid door een gecertificeerde instructeur, die zorgt dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Ondertussen let je goed op je ademhaling. Na de les kom je ontspannen naar buiten en heb je tegelijkertijd weer nieuwe energie.

  Waarom yoga bij SportCity Alphen aan den Rijn?

  Bij de sportscholen van SportCity kun je terecht voor live groepslessen. Je kunt komen trainen in Alphen aan den Rijn, maar je mag met je Fitness lidmaatschap komen sporten bij verschillende clubs van SportCity in Nederland. Geen sportschool is hetzelfde bij SportCity, kom dus even kijken waar jij je thuisvoelt. 

  Je kunt bij ons het hele jaar door beginnen met sporten, je doet altijd mee op je eigen niveau. De gecertificeerde instructeurs letten erop dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. En als het even niet lukt, dan krijg je een alternatieve oefening.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Alphen aan den Rijn

  Kun je fit blijven als je alleen maar aan yoga doet? Ja, dat is zeker mogelijk. Yogahoudingen rekken je spieren en maken je sterk en soepel. Yoga is misschien niet hetzelfde als cardio, maar van de intensieve vormen, zoals power yoga, gaat je hartslag flink omhoog. Yoga heeft altijd een positief effect op je gezondheid.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je ademhaling, kracht, balans en uithoudingsvermogen.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Alphen aan den Rijn? Tijdens een groepsles yoga werken we aan ontspanning, lenigheid, ademhaling en sterkere spieren. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Met yoga breng je lichaam en geest in balans.

  Is yoga geschikt als je rugpijn hebt? Jazeker, het kan er zelfs minder van worden. Yoga oefeningen versterken de rugspieren, rekken deze uit en laten ze ontspannen. Yoga verbetert ook je bloedsomloop. Dit alles bij elkaar heeft een gunstig effect op rugklachten .

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met yoga? Als je voor het eerst meedoet met een groepsles yoga, bereid je dan voor op spierpijn. Afhankelijk van je conditie kun je daar veel of weinig last van hebben. Het vasthouden van de yogahoudingen laat je spieren samentrekken. Dit kan achteraf spierpijn geven.

  0 clubs gevonden