Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

Fitness in Alphen aan den Rijn

  Woon je in Alphen aan den Rijn en wil je graag op een prettige manier werken aan je spierkracht en uithoudingsvermogen? Kom dan lekker fitnessen bij SportCity in Alphen aan den Rijn! 

  Iedereen is van harte welkom in onze moderne sportschool met geavanceerde fitnessapparaten en de meest actuele groepslessen. Elke dag van de week, van vroeg in de ochtend tot in de avond. Nog nooit gesport? Geeft niks. Kom gewoon trainen op jouw eigen niveau en wanneer jou dat het beste uitkomt. Je kunt bij SportCity terecht voor fitness trainingen, groepslessen en trainingen in onze speciale FunXtion Zone. 

  Wat is fitness en wat doet het voor je?

  Fitness is een verzamelterm voor alle activiteiten die jou helpen een goede algemene conditie te krijgen en te houden. Met fitness werk je aan spierkracht en aan een betere algehele conditie. Dus als jij graag lekker in je vel wilt zitten en je lichaam in vorm wilt brengen, dan is fitness echt wat voor jou! 

  Fitness is heel gevarieerd. Je kunt kiezen voor (een combinatie van) cardio en krachttraining. Met elke trainingsvorm kun je een specifiek fitnessdoel bereiken. 

  Wat is cardiotraining?

  Cardiotraining, of kortweg cardio, is de manier om aan je conditie te werken en tegelijk lichaamsvet te verliezen. Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat gaat over je hart en bloedvaten. Die worden flink aan het werk gezet en daardoor verbeter je ook op dat gebied je conditie. Cardio kun je op twee manieren doen: met interval- en duurtraining.

  Als jij gaat voor een topconditie, dan kies je voor intervaltraining. Daarbij wissel je intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Na verloop van tijd houd je de intensieve periode langer vol en heb je minder rust nodig. 

  Wil je optimaal vet verbranden, dan is duurtraining jouw ding. Je voert voor een langere periode een bepaalde oefening uit  (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) bij een stabiele lage hartslag. Zo stimuleer je je vetverbranding en werk je tegelijkertijd aan je conditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Cardio heeft verschillende voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Cardiotraining bij SportCity Alphen aan den Rijn

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardiotraining. Er is altijd wel een manier die bij jou past. Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Een keer de trap oprennen gaat ineens een stuk makkelijker. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. Het kan dus ook helpen als je wilt afvallen. 

  Je kunt bij ons kiezen hoe je aan cardio wilt doen:

  • Door gebruik te maken van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt meedoen met alle groepslessen bij SportCity in Alphen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining?

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Alphen aan den Rijn

  Bij SportCity kun je op de volgende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Alphen aan den Rijn?

  In onze club in Alphen aan den Rijn staat de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur tot je beschikking. Met een lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity.  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent, of als je gewoon eens zin hebt om ergens anders te trainen.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Alphen aan den Rijn

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem?

   Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

   Kan ik een fitnessapparaat reserveren?

   Het is helaas niet mogelijk om een specifiek apparaat te reserveren. Je kunt altijd even wachten totdat een ander klaar is, alvast met een andere oefening beginnen of een vergelijkbaar apparaat pakken. 

   Ik heb een blessure / pijn / beperking, kan ik wel komen fitnessen?

   Ja, dat kan! Voor bijna elke oefening is een alternatief te bedenken waarbij je een specifiek lichaamsdeel niet belast. Sommige fitnessapparaten zijn daar zelfs speciaal voor gemaakt. Heb je een blessure en wil je een oefening vervangen? Vraag één van onze trainers met je mee te kijken. 

   Heb ik speciale kleding nodig voor fitness?

   In de fitnesszaal vragen we je indoor schoenen te dragen, verder is het aan jou. Waarschijnlijk ben je het meest comfortabel in een legging of korte broek met een T-shirt of hemdje. Tijdens je warming up en cooling down kan het fijn zijn om een joggingbroek en sweater te dragen. We zorgen ervoor dat de airco aanstaat om alles koel te houden.