Header pilates groeples

Pilates in Alphen aan den Rijn

  Middenin het Groene Hart, met Leiden, Amsterdam, Utrecht en Den Haag in de buurt, heeft Alphen aan de Rijn niets te klagen over de ligging. Maar de stad heeft zelf ook meer dan genoeg te bieden. Wat dacht je van vogelpark Avifauna en het Archeon, waar de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot leven komen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je er ook nog werken aan sterke spieren en een goede lichaamshouding. Daarvoor doe je mee aan de groepsles Pilates bij SportCity in Alphen aan den Rijn.

  Over Pilates in Alphen aan den Rijn

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Je hebt geen ervaring of basisconditie nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. 

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Dus als je eens zin hebt in één van onze andere groepslessen, of aan je kracht wilt werken in de fitness, dan kan dat. 

  Waar komt Pilates vandaan?

  In het begin van de vorige eeuw werd Pilates ontwikkeld door de naamgever, Joseph Pilates. Zijn theorie was, dat elke beweging die je maakt vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Door de spieren van je centrum goed aan te spannen, ontlast je je gewrichten en krijg je minder last van slijtage. De oefeningen zorgen ook voor een betere lichaamshouding, sterkere spieren en een groter uithoudingsvermogen. Het is dus een heel complete training!

  Voor wie is Pilates geschikt?

  Iedereen kan aan Pilates doen. Je leeftijd, geslacht, gewicht of ervaring maakt daarbij niets uit. Jij bepaalt zelf hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dan ook op elk gewenst moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan soms helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan is de Pilates groepsles echt iets voor jou. 

  Complete training

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Hoe ziet een Pilates les in Alphen aan den Rijn eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Er doen ongeveer 25 deelnemers mee aan een groepsles. Zo hoef je nooit in je eentje de Pilates oefeningen te doen. Dit werkt motiverend waardoor je net dat stapje extra zet. 

  Na een warming up werk je aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur train je je lichaam met precisie, controle en concentratie. Op een matje op de grond voer je oefeningen uit voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Sterkere spieren, minder stress 

  De oefeningen tijdens de Pilates groepsles hebben een lage impact, dus je belast je gewrichten niet. Je werkt vooral aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Gezellig samen trainen

  Je bent nooit alleen tijdens een groepsles Pilates, er doen ongeveer 25 mensen mee aan een les. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Bij al onze clubs werken gediplomeerde en enthousiaste instructeurs. Zij passen de regelmatig aan, waardoor de lessen leuk en interessant blijven. Het wordt dus nooit saai. Alle materialen die je nodig hebt tijdens de les zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Waarom Pilates bij SportCity Alphen aan den Rijn?

  Na één keer een groepsles Pilates, kom je zeker terug. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen in Nederland. Dus als je eens een andere les of club wilt uitproberen, dan kan dat.(Afhankelijk van jouw lidmaatschap kan jij bij verschillende clubs terecht) Werk aan je kracht bij de groepsles BodyPump of doe een keertje mee met yoga of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Zo kun je extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer. Mogelijkheden genoeg.

  In al onze clubs zijn gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen beschikbaar. Elke club is uniek. Kom gerust een keer de sfeer proeven bij een van de SportCity clubs. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Wil je zeker zijn van een plek bij de groepsles Pilates? Reserveer met de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Alphen aan den Rijn

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen.Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Ben ik te oud voor Pilates? Voor Pilates ben je nooit te oud. De oefeningen hebben een lage impact en je houdt steeds de controle over je spieren. Je evenwicht verbetert en je houding wordt rechter. Dat is positief voor elke leeftijd.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht. Bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op het vinden van balans tussen lichaam en geest..

  Ik ben niet lenig, kan ik dan toch een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat hoe vaker je meedoet, hoe leniger je wordt. 

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  0 clubs gevonden