Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Apeldoorn

  Apeldoorn heeft voor elk wat wils. Met een gezellige binnenstad waar je goed kunt shoppen ben je natuurlijk al een heel eind. Tel daarbij de mooie omgeving op en de talloze mogelijkheden om jezelf te vermaken en je wilt nooit meer weg. 

  Houd je ervan om actief bezig te zijn? Ook dan zit je goed in en rond Apeldoorn. Ga op avontuur tussen de boomtoppen in Klimbos Veluwe, of ga glow in the dark golfen bij GlowGolf Apeldoorn. Nog meer actie nodig? Kom dan bootcampen bij SportCity in Apeldoorn! Met deze pittige training zet je elke spier in je lichaam aan het werk. 

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Met een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt zoveel mogelijk spieren.

  Oorspronkelijk is Bootcamp ontwikkeld voor het leger. Het  is een pittige training voor het hele lichaam die militairen klaarstoomt voor hun taken in het leger. Denk aan dagelijks push ups, gewichtheffen en cardiotraining. De Bootcamp training bij SportCity is afgeleid van dit trainingsprogramma.

  Bootcamp is nooit saai 

  Onze Bootcamp training is behoorlijk pittig, maar saai is het nooit. Elke training is weer anders, door de grote variatie in oefeningen. Intervaltraining en hardlopen zijn onderdelen van een Bootcamp training, maar je doet ook verschillende fitnessoefeningen. Zo kunnen squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees deel uitmaken van een Bootcamp training. Elke training opnieuw werk je aan aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Indoor & Outdoor Bootcamp bij SportCity

  Het fijne van Bootcamp is dat je het overal kunt doen, zowel binnen in de groepsleszaal als in de buitenlucht. Na een lange dag werken kan het heerlijk zijn om buiten in de frisse lucht een Bootcamp sessie te doen. Al het materiaal dat we onderweg tegenkomen is geschikt om mee te trainen: klimrekken, bankjes, boomstammen, trappen, noem maar op. Bij SportCity bieden we indoor en outdoor trainingen aan.  

  Full body workout 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining en is altijd leuk ter afwisseling. Als je specifieke spiergroepen trainen, is het wel aan te raden om naast Bootcamp ook fitness te (blijven) doen. Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness, voor een complete training. Je mag onbeperkt deelnemen aan alle lessen die jij leuk vindt.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp bij onze SportCity clubs in Apeldoorn is een prima training als jij graag samen met anderen flink wilt werken aan je conditie en kracht. Kan jouw conditie wel een boost gebruiken? Kom dan een keertje Bootcampen bij een van de SportCity clubs in Apeldoorn.

  De voordelen van een Bootcamp groepsles

  Bij SportCity bieden we groepslessen Bootcamp aan. In een groepsles helpt je instructeur je met de oefeningen en motiveer je elkaar. De voordelen van Bootcamp:

  • Bootcamp is geschikt voor elk niveau

  • Je verbrandt veel calorieën (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • De trainingen zijn afwisselend

  • Je conditie gaat vooruit en je wordt sterker

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. Hoe ziet een Bootcamp les in Apeldoorn eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van het weer kunnen de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven worden. Neem dus altijd passende kleding mee. Tijdens de Bootcamp les doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Ook hardlopen is vaak onderdeel van het programma. Je doet in een hoog tempo push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Je hoeft je geen moment te vervelen!

  Bootcamp is altijd anders

  Bij Bootcamp zijn de mogelijkheden eindeloos, je zult je dus niet snel gaan vervelen. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. Tijdens een outdoor Bootcamp zijn ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-Bootcampers geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde instructeur begeleid je bij de oefeningen en zorgt dat de les altijd interessant blijft.

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Apeldoorn?

  Bij SportCity volg je de Bootcamp groepslessen samen met ongeveer 24 andere deelnemers. Iedereen is welkom, onafhankelijk van niveau, ervaring, geslacht, gewicht of leeftijd. Je kunt het hele jaar door instromen en lekker op je eigen niveau helemaal los gaan met Bootcamp. Er zit altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen.

  Je kunt de training kiezen die bij jou past, met lidmaatschappen voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen, zoals bijvoorbeeld BodyPump, BBB of Spinning. 

  Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem. Onze clubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt.

  Onbeperkt toegang tot de SportCity clubs

  Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je altijd toegang tot andere clubs in Nederland. Ook daar volg je onbeperkt groepslessen met dit lidmaatschap. Je hoeft je groepsles Bootcamp dus niet over te slaan als je een weekje op vakantie gaat. 

  Reserveer thuis alvast je groepsles Bootcamp met de gratis SportCity app. Daarin vind je  ook talloze work-outs die je thuis kunt doen, voor als je nog meer wilt! 

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Apeldoorn

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les?

  Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als je kunt. Na een paar lessen zul je merken dat je jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Dat verschilt per oefening. Meestal maak je tijdens de trainingen gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De instructeur kan ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Als je buiten gaat bootcampen, dan gebruik je tijdens de oefeningen alles wat je onderweg tegenkomt. Denk aan zaken als picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Is een Bootcamp training alleen geschikt voor mannen?

  Zeker niet. Zowel beginners als gevorderde sporters zijn van harte welkom, ongeacht geslacht, leeftijd of gewicht.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts?

  Je kunt Bootcamp uitstekend combineren met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of krachttraining bij.

  Welke kleding is geschikt voor Bootcamp?

  Gewone sportkleding is prima geschikt voor de indoor lessen. Bij een outdoor Bootcamp raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig voor als het weer omslaat. 

  0 clubs gevonden