Header pilates groeples

Pilates in Apeldoorn

  Woon je in Apeldoorn, dan heb je weinig te klagen. Met zoveel natuur in de omgeving en ontelbare bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen, hoef je je geen moment te vervelen. Ga lekker mountainbiken of wandelen in het Park Hoge Veluwe, met het fantastische Kröller Möllermuseum. Of vergaap je aan de pracht van de tuinen van Paleis ‘t Loo. Wist je dat je in Apeldoorn ook prima kunt werken aan een sterk lichaam en een goede houding? Daarvoor kun je meedoen met de Pilates groepsles van SportCity Apeldoorn.

  Over Pilates in Apeldoorn

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity combineer je in een lidmaatschap fitness en groepslessen. Zo kun je je groepsles Pilates eens afwisselen met bijvoorbeeld fitness of yoga. Eerst een keer uitproberen? 

  Bij onze clubs werken uitsluitend enthousiaste, gediplomeerde instructeurs. Zij passen de oefeningen regelmatig aan, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Je komt graag elke week weer terug voor een nieuwe les. Alle materialen die nodig zijn tijdens de les, zijn in de club aanwezig. Als je liever je eigen spullen meeneemt, mag dat natuurlijk ook.

  Waar komt Pilates vandaan?

  Pilates werd begin vorige eeuw ontwikkeld door de naamgever, de Duitser Joseph Pilates. Zijn overtuiging was dat elke beweging die je maakt komt vanuit een centraal punt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen.

  Sterkere spieren, minder stress 

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, dan wordt je buik strakker. Je krijgt ook een betere houding omdat je rug en wervelkolom stabieler worden. De focus op je oefeningen zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen op een laag tempo. Je kunt dus ook aan Pilates doen als je last hebt van gewrichtsklachten. Ook als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling zit je goed bij Pilates. 

  Pak al je spieren aan

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Groepsles Pilates bij SportCity 

  De Pilates groepslessen bij SportCity zijn geschikt voor iedereen, van elk niveau, geslacht, leeftijd of gewicht. Het maakt niet uit of je net begint of dat je al meerdere lessen hebt gevolgd. Je kunt bovendien op elk moment van het jaar instromen. Onze clubs hebben ruime openingstijden, zodat er altijd wel een Pilates les is die past in jouw agenda.

  Old school Pilates

  Bij SportCity volg je old school Pilates. Dat betekent dat je de oefeningen uitvoert op een matje op de grond. We gebruiken geen apparaten, zoals bijvoorbeeld bij reformer Pilates wel het geval is. Op de vloer leer je de oefeningen snel en op een goede manier. 

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Apeldoorn eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit!

  Waarom Pilates bij SportCity Apeldoorn?

  Om te beginnen zijn onze groepslessen super motiverend en lekker actief. De instructeur begeleid je door de les, je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet. Je doet gewoon mee met de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en ademhaling.

  Er is er vast wel één bij jou in de buurt. Met de gratis SportCity app en je Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je thuis alvast je lessen. In de app vind je ook videolessen en work-outs, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Probeer ook een groepsles Pilates!

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen met alle groepslessen in onze clubs. Doe ook eens mee met een groepsles bij een andere club, afhankelijk van jouw lidmaatschap! Met dit lidmaatschap kun je meedoen met fitness, live groepslessen (binnen en buiten), Small Group trainingen en Virtual lessen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Amsterdam

  Is Pilates intensief? Ja. Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Hoe vaak moet je per week aan Pilates doen? Voor een effectieve workout raden we aan om 2x per week aan Pilates te doen.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en Pilates is dat yoga kan worden gebruikt om je lichaam flexibeler te maken. Yoga maakt ook geleidelijk je gewrichten soepeler. Bij Pilates proberen we vooral de core spieren te ontwikkelen en je houding te verbeteren. Yoga draait dus om flexibiliteit en stabiliteit. Pilates draait meer om kracht en evenwicht.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Helpt Pilates ook tegen stress? Ja. Pilates heeft een positief effect op stress. Concentratie en coördinatie zijn van belang bij Pilates. Dit helpt je je hoofd leeg te maken en zorgen opzij te zetten.

  Welke kleding moet ik aan tijdens een les Pilates? Je hebt geen speciale kleding nodig. Makkelijk zittende kleding die nergens knelt is het prettigst om te dragen tijdens Pilates. Schoenen zijn niet nodig.

  0 clubs gevonden