Fit For Free Fitness

Fitness in Apeldoorn

  Apeldoorn staat bekend als een groene stad, met vele stadsparken waar je heerlijk kunt wandelen en recreëren. Beroemd zijn natuurlijk de tuinen bij Paleis ‘t Loo. Maar in Apeldoorn kun je ook prima aan je conditie werken, met fitness bij SportCity.

  Wat is fitness en waarom is fitness goed voor je?

  Met fitness worden alle activiteiten bedoeld die zorgen voor een goede algemene conditie. Je bent op verschillende gebieden bezig: je werkt zowel aan spierkracht als aan een betere algehele conditie. Ben jij dus op zoek naar een sport die zorgt dat jij letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit en die ook wat voor je geest doet? Dan moet je zeker gaan fitnessen!

  De keuze bij fitness is reuze. Als je wilt, kun je elke dag op een andere manier aan fitness doen. Je kunt kiezen voor (een combinatie van) cardiotraining, krachttraining en circuittraining. Vanwege de vele mogelijkheden die er zijn, wordt fitness niet snel saai.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en betekent ‘voor het hart’. Met cardiotraining verbeter je dus de conditie van je hart en bloedvaten. 

  Cardiotraining is er in twee varianten: duurtraining en intervaltraining. Ook deze opties kun je weer naar hartelust afwisselen. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Intervaltraining is een afwisseling van intensieve training met rustigere periodes. Het doel is dat je conditie verbetert, waardoor je de intensieve fase steeds wat langer volhoudt en de rustperiodes korter worden. 

  Waarom is cardio goed voor je?

  Cardio draagt op verschillende manieren bij aan je fysieke welzijn. Je kunt er de volgende doelen mee bereiken:

  • verbeteren van de conditie van je hart en bloedvaten

  • verbeteren van je algehele gezondheid

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Als je wat langer regelmatig aan cardio doet, zul je zien dat je conditie erop vooruit gaat. Bijvoorbeeld als je een keer een steile trap moet beklimmen. Je uithoudingsvermogen wordt groter en je stimuleert je vetverbranding. Dat is mooi meegenomen als je wat gewicht kwijt wilt. 

  Cardio training bij SportCity Apeldoorn

  Bij SportCity Apeldoorn kun je op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Gebruik onze high tech cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar en zijn eenvoudig te bedienen. Toch hulp nodig? Onze medewerkers helpen je graag.

  • Volg ons live groepslessen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Apeldoorn.

  • Train in circuitvorm in ons Switching Circuit of doe functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining en voor wie is het bedoeld?

  Met krachttraining werk je aan je spierkracht en het vergroten van spiermassa in je hele lichaam. Om dat te bereiken doe je spierversterkende oefeningen uit. Daarvoor kun je onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal gebruiken, of je gaat los op de gewichten in de Free Weight Zone. Je kunt combineren en afwisselen zoveel je wilt. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. 

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitnesschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het raadzaam om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Waar wacht je nog op? 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining doet - net als cardio - veel goeds voor je lichaam. We zetten de voordelen op een rijtje: 

  • Je bouwt spierkracht op. Combineer je cardio met krachttraining, dan bouw je extra spieren op. Hoe meer spieren, hoe hoger de vetverbranding. Anders gezegd: hoe meer spiermassa je kweekt, hoe sneller je lichaamsvet vermindert. Super dus als je wilt afvallen of gewoon strakker in je vel wilt zitten. 

  • Je spieren worden beter zichtbaar en krijgen een mooie vorm.

  • Je traint je spieren niet alleen optisch, ze worden er ook echt sterker van.

  • Krachttraining helpt om spierverkrampingen en blessures te voorkomen (rug, core, schouders) en kan zelfs helpen bij het revalideren na een vervelende blessure.

  Krachttraining bij SportCity Apeldoorn

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Op die manier train je ook andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat..

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Apeldoorn?

  In al onze clubs staat de modernste, gebruiksvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. 

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Apeldoorn

   Moet ik altijd krachttraining doen om een gespierd lichaam te krijgen?

   Ja. Met krachttraining versterk je de spieren van je lichaam door oefeningen te doen. Bij de oefeningen gebruik je losse gewichten of maak je gebruik van onze fitness apparatuur. Je kiest zelf wat je prettig vindt. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen.

   Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen?

   Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

   Ik kan geen pasjes onthouden, kan ik dan wel meedoen met de groepslessen?

   Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. Als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes.