Header Zumba groepsles

Zumba in Apeldoorn

  Apeldoorn is prachtig gelegen, midden op de Veluwe. Lekker struinen door de bossen, op bezoek bij de aapjes in de Apenheul of wandelen door de prachtige tuinen van Paleis ‘t Loo. Veel mooier wordt het niet. Maar wist je al dat je in Apeldoorn ook flink je heupen los kunt gooien tijdens een Zumba groepsles bij SportCity? Waar wacht je nog op? Kom gauw langs en doe een keer mee.

  Waarom een Zumba Groepsles?

  Houd je van dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Apeldoorn echt wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is exact wat de les inhoudt. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je je laat meevoeren door je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat nog niet zo lang maar is sinds het begin een ware hype. En dat is niet voor niets. Het is alsof je een avondje uit bent, maar dan in de sportschool. Tijdens de Zumba les oefen je verschillende pasjes. Je maakt je lichaam bijna ongemerkt sterker en fitter. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Voor wie is de Zumba Groepsles geschikt?

  Ben je geen type om aan de apparaten te hangen of om uren cardio te doen? Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus, maar wil je wel graag serieus aan je conditie werken? Dan moet je zeker de Zumba groepsles een keer proberen. En denk maar niet dat je er makkelijk vanaf komt: Zumba is namelijk best hard werken. Je verbrandt tot wel 900 calorieën per uur. Maar omdat het zo leuk is, zal dat je geen enkele moeite kosten. 

  Dus wil je fitter, sterker en vrolijker een groepsles uit komen, dan is Zumba helemaal jouw ding. Dankzij het lage instapniveau zijn de Zumba groepslessen geschikt voor alle leeftijden en voor elk niveau. Tijdens de les doen we geen oefeningen die belastend zijn voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training waar je flinke spieren mee opbouwt. Als dat je doel is, kun je beter gaan fitnessen of meedoen met de groepsles BodyPump. Maar Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Andere voordelen van Zumba zijn:

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Train je hele lichaam met Zumba

  Ook al word je dan niet gespierd van een Zumba groepsles, je spieren worden wel degelijk getraind. Bij het dansen maak je uiteraard veel gebruik van je onderlichaam. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Daarnaast verbetert Zumba je houding en laat het je armen en benen er strakker uitzien.

  Een complete workout

  Zumba beperkt zich niet tot het trainen van een paar spiergroepen, je zet verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk. Je rug- en corespieren span je flink aan terwijl je de dansbewegingen maakt. Ook je armen bewegen flink mee, dus die train je ook meteen. 

  Hoe ziet een Zumba les in Apeldoorn eruit?

  Iedereen die weleens beelden heeft gezien van het carnaval in Rio de Janeiro of in een dampende tent op een festival heeft gestaan weet: van dansen wordt je vrolijk. En als je het op de goede manier doet, word je er nog fit van ook. Tijdens een Zumba groepsles volg je als groep de choreografie van de instructeur. Het is geweldig om iedereen tegelijk te zien bewegen op de klanken van de opzwepende muziek. 

  Zie je het al voor je? Ook jij kunt Zumba lessen volgen in de SportCity clubs in Apeldoorn en omgeving. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! Geen les is hetzelfde, elke les zit boordevol afwisseling. Je gecertificeerde instructeur wisselt low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les niet alleen een dansfeest, maar ook een interval-training. Beter kan niet.

  Feestje? Nee, Zumba!

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor het eerste een sportschool binnenstapt of al jaren kind aan huis bent. De lessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het perfectioneren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  Welke kleding draag je tijdens een Zumba les?

  Je hebt voor een Zumba groepsles geen speciale outfit nodig. In makkelijk zittende sportkleding met een paar goede sneakers kun je lekker helemaal los gaan.

  Elke dag Zumba? Dat kan.

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt Zumba lessen volgen. En heb je een keer zin in een van de andere groepslessen die SportCity aanbiedt? Dan ga je die gewoon doen. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. Alles is mogelijk

  Sporten bij SportCity in heel Nederland

  Wil je graag Zumba groepslessen in Apeldoorn volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je ook verschillende workouts die je zelf thuis kunt doen. Met een lidmaatschap mag je trouwens sporten in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Goed om te weten als je eens een weekendje weg bent en toch graag wilt swingen in de Zumba groepsles.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Apeldoorn

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Je mag ook aan alle andere groepslessen meedoen die SportCity aanbiedt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   Jazeker. De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk gewenst moment instromen en meedoen.

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Maakt niet uit hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. En als een pasje of beweging echt niet lukt, dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En je zult zien: hoe meer je meedoet, hoe makkelijker het gaat.