Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Den Bosch

  Wordt het tijd om wat aan je conditie te doen? En mag daar best een beetje actie bij? Dan is kickboksen bij SportCity in Den Bosch iets voor jou. Bij ons kun je kickboks groepslessen volgen voor een vast, laag bedrag per maand.

  Onze SportCity club zit in Den Bosch Zuid, niet ver van het bekende Zuiderpark. Daarnaast kun je komen trainen in onze clubs in Tilburg en Eindhoven. Daar hoef je geen apart lidmaatschap voor af te sluiten. Met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je namelijk toegang tot verschillende clubs.

  Wat is kickboksen?

  Kickboksen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de clubs van SportCity. En dat is logisch. Deze work-out, die oorspronkelijk begon als vechtsport in Japan en de VS, heeft veel voordelen voor je lichaam. Bij kickboksen combineer je karate- en taekwondo-trappen met de stoten van het boksen. Je gebruikt daarbij je handen, voeten, knieën en benen om stoten en trappen uit te delen. Zo krijg je een full body work-out.

  Kickboksen geeft je meer energie, conditie & kracht

  Kickboksen geeft je ontzettend veel energie Tijdens een kickboksles beweeg je veel heen en weer. Je voetenwerk is belangrijk, maar ook je houding en de manier waarop je trappen en stoten uitdeelt. Zo ontwikkel je met kickboksen je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. 

  Meer conditie met elke trap

  Kickboksen is een sport waarbij je alle spieren van je lichaam gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je armspieren, beenspieren en je rugspieren. Daardoor wordt je stofwisseling flink aan het werk gezet en verbrand je lekker veel calorieën. Wil je afvallen en op een explosieve manier aan je conditie werken? Dan is kickboksen zeker iets voor jou.

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Als je je afvraagt of kickboksen iets voor jou is, dan is het antwoord “ja”! Of je nu man, vrouw, jong, oud, beginner of een ervaren kickbokser bent, iedereen kan meedoen bij SportCity. Heb je geen ervaring? Geen probleem. Bij SportCity leer je vanaf je eerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

  Welke voordelen heeft kickboksen?

  Van kickboksen worden je spieren sterker en krijg je meer conditie. Maar kickboksen heeft nog meer voordelen. Al na een paar kickboks lessen zul je merken dat vooral de volgende dingen verbeteren: 

  Uithoudingsvermogen Bij kickboksen beweeg je best wel veel. Het is belangrijk hoe je je voeten gebruikt en net als bij Fitboxing en Bokszaktraining is een goede houding belangrijk. Een uur lang stoten, trappen en heen en weer lopen zorgt dat je een goede conditie opbouwt. Dat lukt niet meteen, maar na een paar lessen begin je het verschil wel te merken.

  Evenwicht en coördinatie Tijdens het boksen leer je goed om je lichaam te beheersen. Je deelt immers niet zomaar een klap uit, maar je doet dat heel gericht. Zo werk je meteen aan je coördinatie terwijl je bokst. En als je zo’n stoere high kick maakt met je been hoog in de lucht, dan voel je meteen waarom een goed evenwicht zo belangrijk is.

  Spierkracht Trappen en stoten kost veel kracht en dat maakt je spieren sterker. Ze worden langer en steviger en je merkt dat je steeds meer kracht en snelheid krijgt als je vaker kickbokst. Je ontwikkelt allerlei spieren in je lichaam, van je armspieren tot je buikspieren.

  Hoe ziet een kickboksles in Den Bosch eruit?

  Als je bij ons komt kickboksen in Den Bosch, dan ga je er één uur lang flink tegenaan. Je wordt daarbij begeleid door een van onze ervaren instructeurs. Tijdens de les wisselen we kickboks technieken af met cardiotraining. Je leert om hard en doeltreffend te trappen, terwijl je ondertussen een ijzersterke conditie opbouwt. De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, recreanten en gevorderden, mannen en vrouwen. 

  Kickboks groepsles

  Bij SportCity kun je komen kickboksen in een groepsles. Dat betekent dat je samen met andere kickboks liefhebbers in een aparte ruimte gaat kickboksen. Dat is goed voor je motivatie en bovendien kun je elkaar helpen als dat nodig is. Hou bijvoorbeeld de bokspad vast zodat iemand anders de kicks kan oefenen.

  Kickboksen op jouw manier

  Tijdens de lessen vindt er geen lichamelijk contact plaats. Mannen en vrouwen kunnen dus samen trainen. Je oefent de stoot- en trapbewegingen op pads. Dat wisselen we af met verschillende bodyweight oefeningen op de grond.. Of word meteen lid. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en maak je bovendien gratis gebruik van de fitnessfaciliteiten.

  Waarom kickboksen bij SportCity Den Bosch?

  Bij SportCity Den Bosch is het makkelijk om je sportroutine op te bouwen. Dankzij onze ruime openingstijden kun je zo vaak trainen als je wilt. Met onze clubs in Den Bosch, Tilburg en Eindhoven zitten we altijd bij jou in de buurt. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. 

  Kickboksen in Den Bosch

  Kickboks lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de kickboks groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Fitboxing. Met de gratis SportCity app boek je snel een groepsles;

  Kom langs bij SportCity

  Wil je graag kickboks groepslessen in Den Bosch volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daarmee kun je je voortgang bijhouden. Enthousiast geworden? Kom dan een keer trainen bij SportCity.

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Den Bosch

  Zijn de kickbokslessen gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. We maken groepjes op basis van niveau, zodat je altijd een gelijkwaardige trainingspartner tegenover je hebt. Er vindt tijdens de lessen geen lichamelijk contact plaats.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen je handen en voeten gebruikt, ipv alleen je handen. Bij kickboksen maak je gebruik maken van je handen, voeten en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Wat draag je tijdens een kickboksles? Bij kickboksen is het belangrijk dat je kleding draagt waarin je je goed kunt bewegen. Gewone sportkleding die goed past is prima. Draag een korte of lange broek met t-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten, waaraan je je kunt bezeren. Sportschoenen helpen bij je voetenwerk en zorgen dat je stevig staat als je je oefeningen doet.

  Heb ik bokshandschoenen nodig voor de kickbokslessen? Op de club liggen bokshandschoenen klaar in de zaal. Deze worden na afloop gedesinfecteerd. Als je zelf handschoenen hebt, dan mag je die meenemen en gebruiken tijdens de les.

  Ik heb geen ervaring. Kan ik meedoen met kickboksen? Nee ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een bokspad geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

  0 clubs gevonden