Header Zumba groepsles

Zumba in Den Bosch

  In Den Bosch kun je prima uitgaan, leuke kleine kroegjes en gezellige pleinen genoeg. Maar als je lekker wilt dansen, moet je al snel uitwijken naar studentensteden als Eindhoven en Tilburg. Of je komt meedoen met de Zumba groepsles bij SportCity Den Bosch natuurlijk! Daar kun je zo vaak je heupen losgooien als jij maar wilt. En je krijgt er nog conditie van ook. 

  Over de Zumba Groepsles in Den Bosch

  Ben je gek op dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Den Bosch echt wat voor jou. Het woord ‘zumba’ betekent ‘snel bewegen’ en dat is dan ook precies wat de les inhoudt. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar dan uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat nog niet zo heel lang, maar is sinds het begin een ware hype. En dat is niet zomaar. Het voelt als een avondje stappen, maar dan in de sportschool. Tijdens de Zumba les doe je allerlei verschillende pasjes en ondertussen maak je je lichaam bijna ongemerkt sterker en fitter. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Misschien ben je geen type voor de fitness en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de crosstrainer. Maar je wilt wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier. Dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. 

  Dus als je op zoek bent naar een groepsles waar je fitter, sterker en vrolijker uitkomt dan je binnenkwam, dan moet je echt meedoen met de Zumba groepsles. Het lage instapniveau maakt dat de Zumba groepslessen geschikt zijn voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training waar je enorm gespierd van wordt. Als je dat graag wilt, kun je beter gaan fitnessen of regelmatig meedoen met de groepsles BodyPump. Maar Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Nog andere voordelen van Zumba:

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Zet je spieren aan het werk met Zumba

  Ook al word je dan niet gespierd van een Zumba groepsles, je spieren worden wel degelijk getraind. Bij het dansen maak je uiteraard veel gebruik van je onderlichaam. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Daarnaast verbetert Zumba je houding en laat het je armen en benen er strakker uitzien.

  Bij Zumba ben je niet bezig met het trainen van een paar specifieke spiergroepen, je zet verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk. Als je de dansbewegingen maakt, span je je rug- en corespieren ondertussen flink aan. Doordat je armen flink meebewegen, train je die ook in een moeite door. 

  Hoe ziet een Zumba les in Den Bosch eruit?

  Je kunt de Zumba groepslessen volgen bij SportCity in Den Bosch. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je al gauw tot wel 900 calorieën! De lessen zullen niet snel gaan vervelen: je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds iets makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Zumba is voor iedereen

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor het eerste een sportschool binnenstapt of al jaren kind aan huis bent. De lessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het perfectioneren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  Elke dag Zumba? Ja hoor.

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt Zumba lessen volgen. En heb je een keer zin in een van de andere groepslessen die SportCity aanbiedt? Dan ga je die gewoon doen. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. Alles is mogelijk. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de kracht- en cardio-apparatuur in de fitness. Kan je ook nog aan je spierballen werken.

  Sporten bij SportCity in heel Nederland

  Wil je graag Zumba groepslessen in Den Bosch volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daarmee kun je thuis alvast je favoriete groepsles reserveren. En je vindt er verschillende workouts die je gewoon thuis kunt doen. Met een lidmaatschap mag je trouwens sporten in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Goed om te weten als je eens een weekendje weg bent en toch graag wilt swingen in de Zumba groepsles.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Den Bosch

   Wat moet je meenemen voor een Zumba groepsles?

   Tijdens Zumba kun je gewone sportkleding dragen. Het is belangrijk dat je kleding lekker comfortabel zit. Neem je zaalsport- of aerobic schoenen mee, of kom dansen op jazzsneakers. Vergeet niet om ook een handdoek en een flesje water mee te nemen, je gaat namelijk flink zweten! 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Je mag ook aan alle andere groepslessen meedoen die SportCity aanbiedt.

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja. Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Maakt niet uit hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. En als een pasje of beweging echt niet lukt, dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En je zult zien: hoe meer je meedoet, hoe makkelijker het gaat.