Header yoga groepsles

Yoga in Den Bosch

  In Den Bosch hoef je je werkelijk geen seconde te vervelen. Bezoek de imposante Sint Janskathedraal, vaar onder de stad door over de Binnendieze of ga lekker winkelen in de gezellige binnenstad. Vergeet niet onderweg zo’n overheerlijke Bossche Bol te eten bij één van de vele leuke restaurantjes in de stad. Na een dag vol indrukken is het goed ontspannen bij een Yoga groepsles van SportCity Den Bosch.

  Over yogales in Den Bosch

  Vind je het fijn om niet alleen met je lichaam bezig te zijn, maar ook aan je geestelijke welzijn te werken? Dan is een yoga groepsles in Den Bosch echt iets voor jou. Yoga brengt je weer in contact met jezelf en ontspant je lichaam en geest, waardoor je weer helemaal oplaadt. Daarnaast is het de perfecte manier om soepel te blijven en je ademhaling te verbeteren. Als je nog andere sporten beoefent, zul je merken dat je prestaties ook daar vooruit gaan.

  SportCity biedt betaalbare yoga groepslessen in moderne en goed uitgeruste sportzalen. De perfecte locatie voor inspirerende yogalessen in groepsverband om lekker aan je spieren, balans en ontspanning te werken. Je kunt op elk gewenst moment instappen, je doet altijd mee op je eigen niveau. Kom een keer meedoen en ervaar zelf de voordelen van yoga.

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  Tijdens onze yoga groepslessen word je begeleid door een enthousiaste en gecertificeerde yoga instructeur of instructrice. Hij of zij helpt je om de yogahoudingen (asana’s) goed uit te voeren. In de les worden dynamische en statische houdingen afgewisseld. Yoga wordt al beoefend sinds de vijfde eeuw voor Christus en komt uit het Indiase hindoeïsme. Het is een manier van leven, maar tijdens de lessen beperken we ons tot de oefeningen.

  Yoga helpt om je ademhaling, concentratie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Het maakt je merkbaar leniger en al na een paar lessen zul je verschil merken. Je voelt je beter in balans en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dus wil je elke spier in je lichaam trainen en beter in balans raken? Dan is yoga iets voor jou.

  Waarom een yoga groepsles bij SportCity Den Bosch?

  Onze yoga groepslessen zijn niet alleen goed voor lichaam en geest, ze zijn ook nog eens gezellig. Ideaal als je graag yoga wilt doen, maar liever niet in je eentje wilt sporten. Onze groepslessen yoga bestaan uit ongeveer 25 deelnemers per keer. Samen maken we er een inspirerende les van. 

  Voor wie is een yogales in Den Bosch geschikt?

  Iedereen kan meedoen aan de yoga groepslessen bij SportCity Den Bosch. Het maakt bij yoga niet uit hoe jong, oud of fit je bent. Of je nog nooit een les hebt gevolgd of juist al  jarenlang op de yogamat staat: doe gewoon lekker mee. De bewegingen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Ook fijn: het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat yoga stress vermindert, de conditie van je hart conditie verbetert en kan bijdragen aan een betere nachtrust. 

  Ook als je last hebt van gewrichts- of spierklachten kun je meedoen met de yogales. Al na een paar lessen zul je zien dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Onze instructeurs hebben veel kennis van het lichaam en kunnen je goed begeleiden als je door een blessure een beweging of houding niet goed kunt uitvoeren. Laat het de instructeur wel even weten als je klachten hebt.

  Welke yogalessen kan ik volgen?

  Bij SportCity Den Bosch kun je terecht voor de groepsles Power Yoga. Dit is een intensieve, dynamische les. Je werkt aan kracht, lenigheid en conditie. Na afloop ben je lichamelijk moe, maar je voelt je ook vol energie.

  Onze yoga groepslessen in Den Bosch zijn bijzonder laagdrempelig. Iedereen is van harte welkom. De groepen zijn gemengd en alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen en je kunt het hele jaar door instromen. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert zodat je fysiek en mentaal volledig in balans komt. En natuurlijk is het gezellig om samen aan je fitheid en conditie te werken! 

  Met eenFitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen zo vaak als je wilt. Zo kun je alle soorten yoga uitproberen en ontdekken welke vorm het beste bij jou past.

  Hoe ziet een yoga les in Den Bosch eruit?

  Een yoga groepsles bij SportCity in Den Bosch duurt zo’n 60 tot 75 minuten. Zoals elke groepsles beginnen we altijd met een warming-up om je spieren goed los te maken.Tijdens de les begeleidt de gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van alle yoga posities. De oefeningen worden staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. Denk aan comfortabele, loszittende kleding die niet knelt, maar wel aansluit op je lichaam. Je kunt natuurlijk speciale yoga kleding aanschaffen, maar een gewone legging met een tanktop of shirt kan ook prima. Elke yoga groepsles wordt afgerond af met een diep ontspannende cooling-down. Daarna ben je weer vol energie en tegelijkertijd heerlijk ontspannen.

  Wil je meer? Dan kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt meedoen met alle yogalessen. En trouwens ook met alle andere groepslessen van SportCity. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of juist na een drukke werkdag je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Den Bosch

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik meedoen met de yoga groepslessen? Dat kan zeker. Er zijn verschillende houdingen die het gebied rond je heupen en onderrug soepeler maken waardoor de klachten verminderen. Yoga kan daardoor een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Neem bij bekkenklachten wel altijd eerst contact op met je specialist om te overleggen of het verstandig is dat je aan yoga gaat doen.

  Is yoga te combineren met intensief sporten? Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling. Daar heb je alleen maar voordeel van bij het beoefenen van andere sporten.

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning en spierversterking. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Ik heb nog nooit een sportschool of fitness club van binnen gezien, is dat een probleem? Zeker niet. Je bent van harte welkom! SportCity biedt fitness, groepslessen en trainingen  voor iedereen. Het maakt daarbij echt niet uit of je beginner of gevorderd bent, kom lekker trainen of een groepsles volgen. Je zult zien hoe leuk het is. In onze zalen staat gebruiksvriendelijke fitness- en cardio-apparatuur van topmerken. Als je de eerste keer komt trainen, kun je een afspraak maken met een instructeur. Die helpt je graag op weg en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. 

  0 clubs gevonden