Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Hilversum

  Houd je van outdoor activiteiten, dan zit je in Hilversum helemaal goed. Prachtig gelegen in het Gooi, met volop bos, heide en weilanden in de wijde omgeving. Ideaal om te mountainbiken, hardlopen of skaten. En met de Gooise meren vlak in de buurt, kun je je ook uitleven met watersporten. Wil je het hele jaar door zowel outdoor als indoor aan je conditie en kracht werken? Doe dan mee met de groepsles Bootcamp bij SportCity in Hilversum!

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Met een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt bijna al je spieren.

  Als je op zoek bent naar een beetje afwisseling, dan kan bootcamp een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining. Je traint je uithoudingsvermogen en versterkt je spieren als je een pittige Bootcamp workout doet. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp natuurlijk ook fitness doen. Met een FFitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness, voor een complete training.

  Van leger workout naar de fitnessclubs

  Bootcamp is ooit ontstaan als spierversterkende training voor Amerikaanse soldaten in bezette gebieden. Zonder professionele apparatuur moesten zij in korte tijd lichamelijk worden voorbereid op hun taak. Als alternatief maakten ze gebruik van dingen die er wel waren, zoals zakken met zand en andere zware voorwerpen. Om de conditie op te schroeven, werden intervaltraining en cardio aan het programma toegevoegd. De Bootcamp trainingen bij SportCity zijn een variant op deze pittige trainingen.

  Elke les is anders

  Het grote voordeel van de Bootcamp training: elke les is anders. De instructeur kan eindeloos variëren met alle verschillende oefeningen. Het blijft dus elke les een verrassing wat je nu weer gaat doen. Daarom kom je elke keer weer met plezier terug voor de Bootcamp groepsles. Min of meer vaste onderdelen zijn intervaltraining en hardlopen, maar je doet ook diverse fitnessoefeningen. Bijvoorbeeld squats, push ups, lunges, planken, sit ups en burpees. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je werkt aan je kracht, conditie en explosiviteit. Na de les ben je helemaal kapot, maar enorm tevreden. Je hebt het toch maar weer gedaan!

  De voordelen van een Bootcamp groepsles

  Bij SportCity bieden we groepslessen Bootcamp aan. In een groepsles helpt je instructeur je met de oefeningen en motiveer je elkaar. De voordelen van Bootcamp zijn:

  • Bootcamp is geschikt voor elk niveau

  • je verbrandt veel calorieën (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • de trainingen zijn afwisselend

  • je conditie gaat vooruit en je wordt sterker

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp bij SportCity in Hilversum is een prima training als jij samen met anderen flink wilt werken aan je conditie en kracht. Heb jij ook wat te lang op de bank gezeten en wordt het weer tijd om fitter te worden? Kom dan een keertje Bootcampen! 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Hilversum eruit?

  Een Bootcamp les bij SportCity bestaat onder andere uit hardlopen, kracht oefeningen en intervaltrainingen. Tijdens de training doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtje springen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. De groepsles duurt ongeveer een uur en je traint in een groep van ongeveer 25 mensen. Het is dus ook nog gezellig!

  Indoor & Outdoor Bootcamp bij SportCity

  Bootcamp kun je zowel binnen als buiten doen. Het kan soms heel fijn zijn om na een lange dag op kantoor lekker buiten in de frisse lucht een Bootcamp sessie te doen. Daarbij gebruik je alles wat je onderweg tegenkomt: bankjes, boomstammen, trappen…...Bij SportCity bieden we indoor en outdoor trainingen aan.  

  Bootcamp betekent: afwisseling

  Bij Bootcamp heb je veel mogelijkheden en dat maakt het leuk. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. Tijdens een outdoor Bootcamp zijn ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-Bootcampers geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur leidt je door de oefeningen heen. 

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Hilversum?

  Bij SportCity volg je Bootcamp groepslessen van ongeveer 1 uur in groepen van zo’n 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. Er zit altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen.

  Bootcampen op jouw manier

  Bij SportCity train je op jouw manier, met lidmaatschappen voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen. 

  Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je altijd toegang tot alle 94 clubs in Nederland. Ook daar volg je onbeperkt groepslessen met dit lidmaatschap. Je hoeft je groepsles Bootcamp dus niet over te slaan als je een weekje op vakantie gaat. 

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij de SportCity club van jouw keuze. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Hilversum

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les? Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten? Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Krijg je van Bootcamp een mooi lichaam? Dat kan zeker. Met Bootcamp train je namelijk je hele lichaam, dus bijvoorbeeld ook je core en je beenspieren. Bovendien verbrand je tijdens een training veel calorieën.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb? Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  Is een Bootcamp training alleen geschikt voor mannen? Zeker niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen met de Bootcamp groepslessen in onze clubs. Zowel beginners als gevorderde sporters zijn van harte welkom.

  Ik ga een Bootcamp les volgen, maar wat trek ik aan? Voor de indoor lessen is gewone sportkleding de beste outfit. Ga je een outdoor Bootcamp doen, dan raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig als het weer omslaat. 

  0 clubs gevonden