Fit For Free Fitness

Fitness in Hilversum

  Denk je aan Hilversum, dan denk je al snel aan radio en televisie. Maar Hilversum is meer dan de mediastad van Nederland. Het is prachtig gelegen in het bosrijke Gooi en daar is genoeg te doen. In de bosrijke omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen en met het Naardermeer en de Loosdrechtse plassen is recreatie op het water ook binnen handbereik. Wil je tussendoor ook graag aan je algehele conditie werken? Kom dan fitnessen bij SportCity in Hilversum! Zien we je binnenkort?

  Wat is fitness en waarom is het goed voor je?

  Onder fitness vallen alle activiteiten die bijdragen aan een goede algemene conditie. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen. Wil jij graag lekker in je vel zitten en je lichaam in vorm brengen? Dan is fitness geschikt voor jou! 

  Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. Kom gewoon een keer meedoen! En als je daarna nog energie over hebt kun je ook meteen een van de supermotiverende groepslessen volgen. 

  Fitness bestaat uit twee onderdelen: krachttraining en cardiotraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt.

  Wat is krachttraining?

  De naam zegt het natuurlijk al: met krachttraining werk je aan het vergroten van je kracht. Je bouwt spiermassa op en kan steeds wat meer gewicht aan. Je voert spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Je kunt met krachttraining echte spierballen kweken. En omdat sterkere en dikkere spieren je stofwisseling een boost geven, val je extra af. Zelfs in rust! 

  Maar ook als je doel niet is om heel gespierd te worden, raden we aan om aan krachttraining te doen. Je spiermassa neemt snel af naarmate je ouder wordt, dus het is zaak om je lichaam goed te onderhouden.

  Met krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining heeft verschillende voordelen:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden en kan dus helpen bij afvallen

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity 

  Bij onze club in Hilversum werk je aan je spieropbouw met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je gaandeweg op, zodat je steeds vooruitgang blijft boeken.

  De FunXtion Zone is voor jou ingericht om extra spierversterkende oefeningen doen. Je komt al een heel eind met je eigen lichaamsgewicht om talloze oefeningen voor je spieren te doen. Maar je kunt ook gebruik maken van de speciale fitness krachttraining attributen die in onze club aanwezig zijn. Wissel de krachtapparatuur ook eens af met de losse gewichten in onze Free Weight Zone. Je werkt hier nog eens heel specifiek aan de spieren die bij de fitnessapparaten niet aan bod komen. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat: je spieren moeten zelf iedere kleine beweging corrigeren.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is kort voor ‘cardiovasculair’ en dat heeft te maken met je hart en je bloedvaten. Cardiotraining geeft je hartslag een boost, waardoor je bloed sneller gaat stromen en de conditie van je hart en je bloedvaten verbetert. 

  Met cardio kun je optimaal aan je conditie werken en ondertussen lichaamsvet verliezen. Je kunt kiezen uit twee soorten cardiotraining. Houd je van variatie, dan kies je voor intervaltraining. Daarbij wissel je intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Na verloop van tijd houd je de intensieve periode langer vol en heb je minder rust nodig. 

  Is jouw doel om zoveel mogelijk vet te verbranden, dan is duurtraining jouw ding. Daarbij voer je voor een langere periode een bepaalde oefening (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) uit bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

  Cardio bij SportCity

  Bij SportCity Hilversum kun je op jouw favoriete manier aan cardio doen. Met een Fitness lidmaatschap mag je onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardioapparaten in de zaal. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bovendien onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. In een live groepsles doe je de oefeningen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp.

  Circuit training

  Op zoek naar nog meer variatie? Hebben we voor je. Er is namelijk nóg een manier om aan je fitheid te werken, namelijk door middel van circuittraining. Hierbij leg je een circuit af, waarbij je verschillende soorten oefeningen in een rap tempo achter elkaar uitvoert. Denk aan weerstandsoefeningen, aerobics en conditietraining in één ronde. Kun je niet zo vaak komen sporten, maar wil je toch in één keer je hele lichaam trainen? Dan is circuit training echt iets voor jou. 

  Waarom fitness bij SportCity Hilversum?

  In al onze SportCity clubs kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle cardio groepslessen, zoals BodyStep, Bootcamp, Spinning en HIIT-trainingen. Groepslessen die meer focussen op kracht zijn er ook, zoals bijvoorbeeld BodyPump en BBB. En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles. 

  Download gratis de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  heb je nog meer plezier van je lidmaatschap. Je kunt in de app een trainingsschema downloaden als hulp om jouw persoonlijke fitnessdoelen te behalen. Je boekt er je trainingen en groepslessen mee en vindt er ook videolessen en oefeningen voor thuis.

  Veelgestelde vragen over Fitness in Hilversum

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Waar kan ik een fitness trainingsschema vinden? Download onze gratis SportCity app en neem een lidmaatschap Zodra je lidmaatschap actief is, kan je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Daarmee geef je meer structuur aan je training en blijf je langer gemotiveerd om je trainingsdoelen te halen.

  Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, is een groepsles dan wat voor mij? Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. En als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes.

  0 clubs gevonden