Header yoga groepsles

Yoga in Hilversum

  Hilversum is natuurlijk de mediastad van Nederland. Vanuit de studio’s wordt radio en televisie uitgezonden en in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vind je een uitgebreide verzameling historisch beeld- en geluidsmateriaal. Maar Hilversum ligt ook in het Gooi, een mooie, bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt ontspannen. Geen tijd voor een boswandeling? Kom dan voor je broodnodige ontspanning een groepsles yoga volgen bij SportCity in Hilversum.

  Wat houdt een groepsles yoga in?

  Tijdens een groepsles yoga ga je aan de slag met verschillende houdingen (asana’s). Dit zijn afwisselend statische houdingen en meer dynamische bewegingen. Hiermee werk je aan een sterk en gezond lichaam. Yoga heeft veel voordelen: je ademhaling verbetert, je kunt je beter concentreren en je wordt leniger. Ook je kracht, uithoudingsvermoging en balans verbeteren met yoga.  

  Lijkt het je wel wat om yoga te oefenen, maar vind je het niet leuk om in je eentje op een matje te liggen? Als je je oefeningen het liefst niet in je eentje doet, is een yoga groepsles bij SportCity in Hilversum bij uitstek geschikt voor jou. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee. Je motiveert elkaar en maakt er samen een leuke les van.

  Voor wie is yoga geschikt?

  Iedereen kan meedoen met de yoga groepsles bij SportCity. Of je nu voor het eerst een voet over de drempel van een yogazaal zet, of alles weet van elke mogelijke vorm van yoga. Het maakt niet uit, kom gewoon lekker meedoen! Yoga is geschikt voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen en tot diepe ontspanning wil komen. Ook als je last hebt van gewrichts- of spierklachten kun je meedoen met de yogales. Al na een paar lessen zul je zien dat klachten verminderen of misschien wel verdwijnen. 

  Onze yoga lessen zijn laagdrempelig en je bent van harte welkom. De groepen zijn gemengd en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s. Als je beginner bent, kun je elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Bovendien kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt yogalessen volgen.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Hilversum eruit?

  Tijdens een groepsles yoga in Hilversum werk je aan het krijgen en behouden van een sterk en soepel lichaam. Een groepsles yoga is heel geschikt als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar ook je lichaam en geest wilt laten ontspannen. Een les duurt ongeveer 60 tot 75 minuten. Zoals elke groepsles beginnen we met een gezamenlijke warming-up. Daarna neem je meerdere yoga houdingen aan. Je bepaalt zelf hoe lang je het volhoudt, je doet alles op je eigen niveau. Het tempo van de oefeningen is afhankelijk van de yogavorm.

  Je wisselt verschillende houdingen en bewegingen af tijdens de les, zodat jij je lenigheid, concentratie en balans verbetert. Een gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt de groep en leert je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Hij of zij kan je ook alternatieve oefeningen geven als een houding echt niet lukt, of als je last hebt van een blessure. 

  De oefeningen worden staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. Je draagt het liefst comfortabele, loszittende kleding die niet knelt, maar wel aansluit op je lichaam. 

  We sluiten de les altijd af met een ontspannende cooling-down. Je gaat volledige ontspannen en toch vol energie weer naar huis. 

  Wat zijn de voordelige effecten van yoga?

  Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van yoga en intussen staat wetenschappelijk vast dat yoga stress vermindert, een gunstige invloed heeft op je slaappatroon en je flexibeler maakt. Zelfs de gezondheid van je hart kan erdoor verbeteren en ontstekingen kunnen minder worden. Reden genoeg om meteen te beginnen. 

  Yoga is ook geschikt voor jou als je te maken hebt met de volgende klachten:

  • rugklachten

  • onrustig gevoel

  • hoofdpijn

  • hyperventilatie

  • sportblessures

  Door de regelmatige beoefening van yoga houdingen (asana’s) werk je aan soepelere spieren en bindweefsel. Deze worden zonder iets te forceren opgerekt en sterker gemaakt. Het is niet voor niets dat steeds meer (prof)sporters hun sport combineren met yoga.

  Overdag zit je vaak onbewust voorovergebogen of ingezakt. Achter de computer, in de auto, aan tafel en op bank voor de tv. Dat is niet goed voor je wervelkolom en je lichaamshouding. Met yoga werk je aan een goede en gezonde lichaamshouding.

  Werk aan lichaam en geest

  Van yoga krijg je niet alleen een sterk en soepel lichaam, het doet ook mentaal iets met je. Doordat je met aandacht je oefeningen doet, wordt je focus beter en verbetert je ademhaling. Dat heeft een gunstig effect op je geestelijke gezondheid. Je kunt beter omgaan met stress en tegenslagen en merkt dat je meer aankunt dan je denkt. 

  Waarom kiezen voor de yoga groepsles bij SportCity Hilversum?

  Wil je graag bewegen, maar liever niet alleen? Bij de SportCity yoga groepslessen kun je samen met anderen in een gezellige sfeer aan je conditie werken en ontspannen. 

  SportCity Hilversum biedt diverse groepslessen yoga aan. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je deelnemen aan alle groepslessen die er gegeven worden. Zo kun je ook eens een les BodyPump of BBB proberen. En wil je jezelf een keer afbeulen in de fitness? Ook dat kan. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van alle hightech fitness- en cardio apparatuur van SportCity.

  Installeer onze gratis SportCity app om je lessen te reserveren. Hier vind je ook work-outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over yoga in Hilversum

  Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van SportCity. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan kun je in overleg met de instructeur yoga oefeningen doen die aangepast zijn aan jouw niveau. Als je meer lessen hebt gevolgd, dan zul je ook de moeilijkere yogahoudingen onder de knie krijgen.

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik dan wel yoga groepslessen volgen? Ja. Yoga kan een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende asana’s die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken, zodat de klachten verminderen. Overleg bij bekkenklachten wel altijd eerst met je specialist of het verstandig is om yoga te gaan doen.

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning en spierversterking. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  0 clubs gevonden