Header pilates groeples

Pilates in Hilversum

  Hilversum ligt in een prachtige omgeving die erom vraagt ontdekt te worden. Ga lekker wandelen of fietsen in de bossen of op de hei en geniet van mooie vergezichten bij de vele meren in de buurt. Bij al die activiteit helpt het als je een goede lichaamshouding hebt. Daaraan kun je werken bij de groepsles Pilates bij SportCity in Hilversum. We verwelkomen je graag!

  Over Pilates in Hilversum

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. 

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen dus wanneer jij wilt afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates is voor iedereen een goede training. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen.

  Waar komt Pilates vandaan?

  Pilates is begin vorige eeuw ontwikkelde door de naamgever, Joseph Pilates. Hij geloofde dat elke beweging vanuit het centrum van je lichaam komt, je zogeheten core. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot.

  Al je spieren komen aan bod

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Sterkere spieren, minder stress 

  Tijdens de Pilates groepsles doe je low impact oefeningen waarmee je werkt aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Hoe ziet een Pilates les in Hilversum eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Gezellig samen trainen

  Je bent nooit alleen tijdens een groepsles Pilates, er doen ongeveer 25 mensen mee aan een les. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Al onze clubs werken met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Het wordt dus nooit saai. Alle materialen die je nodig hebt tijdens de les zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Waarom Pilates bij SportCity Hilversum?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, kom je zeker terug. En wil je eens wat anders? Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen, afhankelijk van je lidmaatschap. 

  Fiets je benen uit je lijf bij een les Spinning of doe een keertje mee met Yoga of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Zo kun je extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer. Mogelijkheden genoeg.

  Onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij SportCity in Hilversum. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Met de gratis SportCity app kun je makkelijk en snel online je groepslessen boeken op het moment dat jou dat uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Hilversum

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Wat trek ik aan naar de Pilates groepsles? Tijdens de les doen we verschillende grondoefeningen dus het is belangrijk dat je kleding comfortabel zit. Denk bijvoorbeeld aan een sportlegging of korte broek met een T-shirt of hemd. 

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht. Bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op het vinden van balans tussen lichaam en geest..

  Ik heb last van een blessure, kan ik dan meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  0 clubs gevonden