Header Mind Us

SportCity supports MIND Us

  Bewegen geeft een UP als je je even down voelt. Daarom doneerden SportCity in januari en februari 2023 voor elk nieuw lid een lidmaatschap aan stichting MIND Us. MIND Us zet zich in voor het bevorderen van de mentale gezondheid van jongeren van 12 tot en met 27 jaar. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

  MIND Us boulderen

  SportCity x MIND Us

  Onze januari '23 campagne was een groot succes: afgelopen jaar hebben ruim duizend jongeren via MIND Us een gratis SportCity lidmaatschap ontvangen. Mede dankzij jou! 

  Vanwege het belang van mentale gezondheid, zetten we onze samenwerking met MIND Us voort. In 2024 zullen we opnieuw lidmaatschappen beschikbaar stellen (via MIND Us) om jongeren te helpen die een boost kunnen gebruiken. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een (mentaal en fysiek) gezonde toekomst!

  Rug skaten MIND Us

  Over MIND Us

  MIND Us is een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van de jeugd. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat jongeren niet snel over hun problemen praten. 75% van de psychische klachten ontstaan vóór het 25e levensjaar. Stichting MIND Us bundelt krachten, stimuleert initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting MIND Us.

  Meer informatie over MIND Us.

  Freerunner 1200x900

  Lekker in je vel door bewegen

  We zijn erg blij met de samenwerking met SportCity. Als we echt verschil willen maken voor de mentale gezondheid van jongeren is het belangrijk dat we krachten bundelen. Alleen samen kunnen we een vuist maken. Met behulp van de lidmaatschappen van SportCity hebben we juist die jongeren, voor wie sport een belangrijk middel is om mentaal gezond te blijven en worden, letterlijk in beweging gekregen”, Frederieke Vriends, directeur van MIND Us.

  “We zijn onwijs blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om juist voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze zin hebben. Een fijne ongedwongen plek waar ze zich thuis voelen. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!”, Rohit Gulati, directeur SportCity.

  MIND Us voetballende meiden juichend

  Sport vermindert stress

  Sinds de oprichting van Stichting MIND Us is SportCity fan én partner. Helaas hebben meer jongeren dan ooit (35%) last van mentale klachten. Stichting MIND Us zet zich in voor het bevorderen van de mentale gezondheid van jongeren. En SportCity draagt daar graag een steentje aan bij. Het is wetenschappelijk bewezen dat sport en beweging een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Sport vermindert stress en vergroot het zelfvertrouwen en de veerkracht.

  Blue Monday masterclass van Remy Bonjaski

  Kun je zelf wel een UP gebruiken? 

  Hoe groot of klein je probleem ook is, bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen. Je kunt hier snel, anoniem en gratis terecht voor betrouwbare en professionele ondersteuning. Via chat, telefoon of email. 

  Ook kan je terecht bij MIND Korrelatie wanneer je mentale problemen hebt of je je zorgen maakt om iemand anders.

  Heb je een code van MIND Us ontvangen?

  Je kunt je persoonlijke code gebruiken om je gratis SportCity-lidmaatschap af te sluiten.