Header MIND Us grijs

SportCity supports MIND Us

Bewegen geeft een UP als je je even down voelt. Daarom doneerde SportCity in januari en februari 2023 bij ieder nieuw lid een lidmaatschap aan stichting MIND Us.

  MIND Us jongeren image section rechts

  Van DOWN naar UP

  Bewegen geeft een UP als je je even down voelt. Daarom doneerde SportCity in januari en februari 2023 voor elk nieuw lid een lidmaatschap aan stichting MIND Us. MIND Us zet zich in voor het bevorderen van de mentale gezondheid van jongeren van 12 tot en met 27 jaar. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

  Rug skaten MIND Us

  Over MIND Us

  MIND Us is een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van de jeugd. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat jongeren niet snel over hun problemen praten. 75% van de psychische klachten ontstaan vóór het 25e levensjaar. Stichting MIND Us bundelt krachten, stimuleert initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting MIND Us.

  Meer informatie over MIND Us.

  Freerunner 1200x900

  Lekker in je vel door bewegen

  “We weten uit onderzoek dat sporten kan bijdragen aan een goede mentale gezondheid en het is dan ook heel mooi en bijzonder dat SportCity jongeren die het momenteel zwaar hebben, actief wil helpen door hen via onze samenwerkingspartners een sportlidmaatschap aan te bieden”, Frederieke Vriends, directeur van MIND Us.

  “We zijn onwijs blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om juist voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze zin hebben. Een fijne ongedwongen plek waar ze zich thuis voelen. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!”, Rohit Gulati, directeur SportCity

  Blue Monday masterclass van Remy Bonjaski

  Hoe werkte deze actie? 

  Voor iedereen die tijdens de actieperiode lid werd bij SportCity, doneerde wij een maand lidmaatschap aan stichting MIND Us. MIND Us bundelde deze tot een 6 maanden lidmaatschap en zorgde ervoor dat de lidmaatschappen bij de juiste mensen terecht kwamen, zodat die lekker konden bewegen. Samen voor een gezonde toekomst. Onze nieuwe leden betaalden dus helemaal niets extra, maar hielpen op deze manier wel iemand die wel een boost kan gebruiken! 

  Kun je zelf wel een UP gebruiken? 

  Hoe groot of klein je probleem ook is, bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen. Je kunt hier snel, anoniem en gratis terecht voor betrouwbare en professionele ondersteuning. Via chat, telefoon of email. 

  Ook kan je terecht bij MIND Korrelatie wanneer je mentale problemen hebt of je je zorgen maakt om iemand anders.

  Heb je een code van MIND Us ontvangen?

  Je kunt je persoonlijke code gebruiken om je gratis SportCity-lidmaatschap af te sluiten.