Header MIND Us grijs

Kom sporten en geef een UP

Kom sporten bij SportCity en geef een UP aan iemand die zich even DOWN voelt. SportCity doneert nu voor elk nieuw lid een lidmaatschap aan stichting MIND Us.

MIND Us jongeren image section rechts

Van DOWN naar UP

Bewegen geeft een UP als je je even down voelt. Daarom doneert SportCity nu voor elk nieuw lid een lidmaatschap aan stichting MIND Us. MIND Us zet zich in voor het bevorderen van de mentale gezondheid van jongeren van 12 tot en met 27 jaar. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Dus schrijf je in en support iemand die wel een boost kan gebruiken.

< WORD LID EN SUPPORT NU >

Rug skaten MIND Us

Over MIND Us

MIND Us is een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van de jeugd. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat jongeren niet snel over hun problemen praten. 75% van de psychische klachten ontstaan vóór het 25e levensjaar. Stichting MIND Us bundelt krachten, stimuleert initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting MIND Us.

Meer informatie over MIND Us.

Freerunner 1200x900

Lekker in je vel door bewegen

“We weten uit onderzoek dat sporten kan bijdragen aan een goede mentale gezondheid en het is dan ook heel mooi en bijzonder dat SportCity jongeren die het momenteel zwaar hebben, actief wil helpen door hen via onze samenwerkingspartners een sportlidmaatschap aan te bieden”, Frederieke Vriends, directeur van MIND Us.

“We zijn onwijs blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om juist voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze zin hebben. Een fijne ongedwongen plek waar ze zich thuis voelen. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!”, Rohit Gulati, directeur SportCity

Blue Monday masterclass van Remy Bonjaski

Hoe werkt deze actie? 

Voor iedereen die tijdens de actieperiode lid wordt bij SportCity, doneren wij een maand lidmaatschap aan stichting MIND Us. MIND Us bundelt deze tot een 6 maanden lidmaatschap en zorgt ervoor dat de lidmaatschappen bij de juiste mensen terecht komen, zodat die lekker kunnen bewegen. Samen voor een gezonde toekomst. Je betaalt dus helemaal niets extra, maar helpt op deze manier wel iemand die wel een boost kan gebruiken! 

Kun je zelf wel een UP gebruiken? 

Hoe groot of klein je probleem ook is, bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen. Je kunt hier snel, anoniem en gratis terecht voor betrouwbare en professionele ondersteuning. Via chat, telefoon of email. 

Ook kan je terecht bij MIND Korrelatie wanneer je mentale problemen hebt of je je zorgen maakt om iemand anders.

Heb je een code van MIND Us ontvangen?

Je kunt je persoonlijke code gebruiken om je gratis SportCity-lidmaatschap af te sluiten.