Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Zwolle

  Als actieveling hoef je in Zwolle niet lang te zoeken naar een leuke bezigheid. Je kunt er indoor skieën, binnen en buiten zwemmen, verschillende escaperooms zien te ontvluchten of leren koken als een chef bij het atelier van sterrenrestaurant De Librije. Heb je daarna nog energie over? Dan kun je gezellig meedoen met een groepsles Bootcamp bij SportCity.

  We hebben ruime openingstijden, dus er is altijd wel een moment te vinden dat voor jou uitkomt. Lekker na je werk of school even je hoofd leegmaken met een pittige Bootcamp sessie, waarna je er weer helemaal tegenaan kunt. Al je spieren krijgen een boost en je vetverbranding ook.  Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer langs SportCity Zwolle en doe vrijblijvend een groepsles Bootcamp mee. Daarna wil je nooit meer wat anders. En als dat toch zo is, dan kun je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap meedoen met elke groepsles die je maar wilt.

  Wat is Bootcamp?

  Oorspronkelijk is Bootcamp ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Het is een zware training die soldaten in het buitenland voorbereidt op hun taken, met de middelen die ter plekke beschikbaar zijn. Onze Bootcamp groepsles is hiervan afgeleid en werkt ongeveer hetzelfde: bij een outdoor Bootcamp les is alles geschikt als trainingsmateriaal. Klimrekken, bankjes, trappen, je mede-bootcampers, het is allemaal prima te gebruiken. Bootcamp  is een pittige training voor het hele lichaam, maar wel één waar je graag voor terugkomt!

  Voor wie is Bootcamp geschikt?

  Bij SportCity vinden we dat iedereen samen moet kunnen sporten, ongeacht of je beginner of gevorderd bent. Bootcamp is bij ons voor iedereen. Of je nu man of vrouw, jong of oud, beginner of fanatiek sporter bent. Je doet wat je kunt en traint dus altijd op je eigen niveau. Kom het gewoon een keer proberen! 

  Veel variatie met Bootcamp

  Alles is mogelijk tijdens een Bootcamp training. Wil je je spieren extra trainen? Dan gebruik je kettlebells, corebags en medicine balls. Maar je kunt ook je mede-bootcampers inzetten als  trainingsmateriaal. En tijdens een outdoor Bootcamp kun je lekker buiten spelen: daar maken we gebruik van alles wat we onderweg tegenkomen, zoals bijvoorbeeld boomstammen en klimrekken.

  Full body workout 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining. Tijdens een Bootcamp groepsles werk je aan je uithoudingsvermogen en versterk je je spieren. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp ook fitness doen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness en eventueel andere groepslessen, voor een complete training.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp bij onze SportCity club in Zwolle is een prima training als jij samen met anderen flink wilt werken aan je conditie en kracht. Moet je nodig weer eens wat aan sport gaan doen of ben je toe aan iets nieuws? Kom dan een keertje Bootcampen en merk zelf hoe leuk het is.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau, leeftijd of geslacht

  • Elke Bootcamp groepsles is weer anders

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Zwolle eruit?

  Na een uitgebreide warming up ga je tijdens een Bootcamp les onder andere hardlopen, oefeningen doen om je kracht te vergroten, afgewisseld door intervaltrainingen. Zo doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtjespringen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Bootcamp is altijd anders

  Bij Bootcamp zijn de variatiemogelijkheden eindeloos, daarom is het ook zo’n leuke les. Je kunt trainen met uiteenlopende materialen, zoals kettlebells, corebags en medicine balls. En bij een outdoor Bootcamp is nog veel meer mogelijk. Elk stuk straatmeubilair is geschikt om mee te trainen. Ook je mede-Bootcampers zijn perfect trainingsmateriaal! Onze enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt je bij de oefeningen en zorgt voor de nodige motivatie.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Zwolle?

  Bij SportCity volg je Bootcamp groepslessen van ongeveer 1 uur in groepen van zo’n 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. Er zit altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen. Wat je ritme ook is, met onze ruime openingstijden kan je komen sporten wanneer het jou uitkomt. 

  Bootcampen op jouw manier

  Bij SportCity Zwolle train je op jouw manier, met lidmaatschap voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook alle andere groepslessen volgen die we bij SportCity aanbieden. 

  Nog meer in de gratis SportCity app

  Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity in Zwolle. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen. In de app vind je ook talloze oefeningen en trainingsvideo’s, waarmee je thuis aan de slag kunt. Voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Zwolle

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten?

  Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training?

  Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Kan ik afvallen door Bootcamp trainingen?

  Ja. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën  Als je elke week 1 of 2x een bootcamp training doet en op je voeding let, dan zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  0 clubs gevonden