Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Zwolle

  Ben je op zoek naar eens een heel andere groepsles? Eén die maakt dat je sterker wordt en een topconditie krijgt. En die er ook voor zorgt dat je snelheid en reactievermogen verbeteren? Zoek dan niet verder, wij hebben dé groepsles die jij zoekt. Doe mee met een groepsles Kickboksen bij SportCity in Zwolle en je weet dat je het gevonden hebt.

  Kickboksen bij SportCity in Zwolle

  Om mee te kunnen doen met een groepsles Kickboksen bij SportCity in Zwolle heb je geen ervaring nodig. Doe gewoon mee en ervaar het zelf. Als een oefening (nog) niet haalbaar is, krijg je een alternatief van de groepslesinstructeur.

  Tijdens de groepsles Kickboksen van SportCity is er nooit sprake van fysiek contact. Je traint samen met een trainingsbuddy, jullie houden om de beurt de speciale pads vast waarop je je trappen en stoten geeft. Als je alleen komt naar de les, betekent dat niet dat je niet mee kunt doen. De instructeur koppelt je dan aan een andere deelnemer waar je mee kunt trainen. Wedden dat je er een kick van krijgt?

  Sport wanneer je wilt

  Kom ook op een leuke en uitdagende manier werken aan je conditie en je spierkracht. doe mee met de groepsles kickboksen bij SportCity aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Onze sportschool is goed bereikbaar en heeft zeer ruime openingstijden. Doordeweeks kun je terecht van 7 uur ‘s ochtends tot 11 uur ‘s avonds.

  In onze modern ingerichte sportschool leer je de nieuwste kickbokstechnieken. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen van SportCity. Je mag ook gebruik maken van alle fitness- en cardioapparatuur in de club en je hebt toegang tot verschillende sportscholen van SportCity in heel Nederland. 

  Leef je lekker uit tijdens een groepsles kickboksen. Goed tegen de stress en je wordt er nog fit van ook. En, misschien nog wel het allerbelangrijkste: het is superleuk om te doen.

  Wat is kickboksen?

  Het woord geeft het al aan: bij kickboksen ga je kicken (schoppen) en boksen (stoten). Daarbij gebruik je je vuisten, handen, armen, benen en schenen. Je armen doen het boksgedeeltje, je benen doen de verschillende kicks. Kickboksen is een sport die is samengesteld uit onderdelen van verschillende vechtsporten. Er komen stoten uit karate en taekwondo in voor, maar ook trappen uit het Thaiboksen. 

  Hoe ziet een kickboks groepsles in Zwolle eruit?

  Een kickboks groepsles bij SportCity in Zwolle begint, net als alle andere groeplessen, met een uitgebreide warming up. Daarna ga je aan de slag met een combinatie van cardio oefeningen en kickboks technieken. Doordat de les heel afwisselend is, vliegt de tijd voorbij. Je staat weer buiten voor je er erg in hebt. 

  De les wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur, die zorgt dat je de verschillende stoot- en trapbewegingen op de goede manier uitvoert. Je oefent op speciale pads, die worden vastgehouden door je trainings buddy. Fysiek contact is er niet bij, maar het is wel de bedoeling dat je pads zo goed en zo hard mogelijk raakt. Terwijl je aan je techniek werkt, bouw je ook nog een ijzersterke conditie op. En hadden we al gezegd dat het hartstikke leuk is?

  In de groepsles Kickboksen bij SportCity richten we ons vooral op conditie- en krachttraining. Je leert niet alleen stoot- en traptechnieken, maar je doet ook bodyweight oefeningen. Met gebruikmaking van je eigen gewicht train je daarbij andere spiergroepen. Alles bij elkaar ben je 60 minuten bezig met de les.

  Onze trainers weten waar ze het over hebben. Ze vertellen hoe je met de pads om moet gaan, hoe je je techniek kunt verbeteren en wat je kunt doen om blessures te voorkomen. En ze houden je bij de les en moedigen je aan om niet op te geven.

  Na een paar groepslessen kickboksen bij SportCity in Zwolle ga je al verschil merken. Zowel je conditie als je spieropbouw neemt toe en je voelt je kiplekker. 

  Voor wie is de groepsles kickboksen geschikt?

  Kickboksen is in principe voor iedereen geschikt. Je kunt ermee afvallen en op een leuke, enerverende manier aan je conditie werken. Je spierkracht neemt toe en je evenwicht en coördinatie verbetert. De stoot- en traptechnieken gaan misschien niet meteen helemaal zoals je wilt, maar oefening baart kunst. En met hulp van de instructeur zul je zien dat het steeds een beetje beter gaat. 

  De voordelen van kickboksen

  Kickboksen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook nog allerlei positieve effecten. Ga maar na: je hartslag gaat omhoog en je ademhaling versnelt, dus je verbrandt lekker veel vet. En ook mentaal gebeurt er van alles. Door te kickboksen ga je eventuele stress te lijf. Je leert je grenzen kennen en kunt steeds beter vertrouwen op je lichaam. Dat geeft zelfvertrouwen en dat straal je uit.

  Dus of je nu jong, oud, man, vrouw, beginner of gevorderd sporter bent: ga lekker kickboksen! Je valt er van af, je verbetert je zelfvertrouwen en je wordt ook nog een stuk sterker. 

  Waarom kickboksen bij SportCity in Zwolle?

  Kickboksen bij SportCity is een leuke en afwisselende groepsles. Je doet een mix van cardio training en kickboks technieken. Je leert om hard en effectief te trappen, terwijl je ondertussen een ijzersterke conditie opbouwt. Geen les is hetzelfde, dus je zult je niet snel vervelen. Je gaat er volle bak tegenaan, dus je hartslag en ademhaling gaan flink omhoog. Goed voor de vetverbranding! Onze gecertificeerde instructeurs letten erop dat je de oefeningen veilig en verantwoord uitvoert.

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met al onze groepslessen en maak je ook onbeperkt gebruik van de fitness. Wissel je kickboks lessen bijvoorbeeld eens af met bokszaktraining of cardio boxing. 

  Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in Nederland, er is altijd wel een sportschool bij jou in de buurt. Download ook de gratis SportCity app om meer dan 200 workouts vanuit huis te volgen. 

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Zwolle

  Moet ik speciale kleding aan voor kickboksen? Bij kickboksen is het fijn als je kleding niet te strak zit. Goed passende sportkleding is prima. Bijvoorbeeld een korte of lange broek met T-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten. Binnenschoenen helpen bij je voetenwerk en om stevig te  staan tijdens de oefeningen.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen gebruik mag maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Is kickboksen voor mannen en vrouwen gemengd? Ja, de les is voor mannen en vrouwen gemengd. Tijdens de les worden groepjes gemaakt op basis van niveau. Zo is de les voor iedereen leuk en uitdagend. 

  Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les? Dat mag natuurlijk, maar het hoeft niet. Er liggen ook bokshandschoenen klaar in de zaal. Deze worden na elke les gedesinfecteerd. 

  0 clubs gevonden