Header yoga groepsles

Yoga in Zwolle

  Het bekendste gebouw van Hanzestad Zwolle is ongetwijfeld de Peperbus, gevolgd door Museum de Fundatie met de bekende koepel op het dak. Maar Zwolle is ook een drukke stad waar hard wordt gewerkt. En waar kun je dan het beste ontspannen? Juist, bij SportCity. Onze vestiging in Zwolle biedt namelijk groepslessen yoga aan waarmee je door inspanning tot ontspanning kunt komen.

  Wat is yoga?

  Yoga is een filosofie, een levenswijze en een oefenmethode om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Alles wat je nodig hebt is een matje en een goede yoga instructeur. Met yoga verbeter je je lenigheid, concentratie en balans zodat je je na een yogales helemaal Zen voelt.

  Beter in balans met yoga

  Bij yoga neem je verschillende houdingen aan die je kortere of langere tijd vasthoudt. Door het vasthouden worden je spieren op een rustige manier gestretcht. Als je langere tijd aan yoga doet, zul je merken dat je lichaam soepeler wordt. Je wordt sterker en je balans verbetert.

  Yoga heeft dynamische en rustige stijlen. Bij de dynamische yogastijlen volgen de houdingen elkaar in een hoog tempo op, waardoor je flink gaat zweten. Bij de rustige vormen ligt de nadruk meer op het lang vasthouden van de yogaposities, je ademhaling en het lichaamsbewustzijn.

  De voordelen van yoga bij SportCity

  Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt meedoen aan (yoga) groepslessen en fitness. Heb je bijvoorbeeld een sportblessure opgelopen, dan kun je yoga doen om je spieren in vorm te houden en soepel te blijven. Wil je naast yoga extra aan je conditie werken? Dan kun je met je lidmaatschap gratis een cardiotraining doen in de fitnessruimte.

  Wanneer is yoga geschikt voor jou?

  Iedereen kan aan yoga doen. Yoga brengt je lichaam en geest in balans. Het is dus bijzonder geschikt als je in je leven veel stress ervaart door bijvoorbeeld een veeleisende baan. Yoga kan ook verlichting geven als je nek- of rugklachten hebt. De yoga oefeningen helpen om je spieren langer en soepeler te maken zodat pijnklachten kunnen verminderen. 

  Yoga is ook geschikt voor jou als je te maken hebt met de volgende klachten:

  • bekkeninstabiliteit

  • onrustig gevoel

  • hoofdpijn

  • hyperventilatie

  • sportblessures

  Kom lekker in beweging

  Met een yoga groepsles van SportCity zet je je lichaam in beweging. Je voert oefeningen uit die je houding verbeteren en die je bloed laten stromen. Terwijl je op je matje ligt, zorgt je instructeur dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Het maakt dus niet uit of je de oefeningen al kent of dat je ze nog nooit hebt gedaan. Onze yoga lessen zijn geschikt voor elk niveau. Kom dus gerust een keertje meedoen!

  In een groepsles train je samen

  Tijdens onze groepslessen motiveert de gediplomeerde instructeur om het beste uit jezelf te halen. Sommige oefeningen zijn namelijk best inspannend! Maar dat is meteen het leuke van groepsles: je doet het nooit alleen. Ken je niemand die aan yoga doet? Tijdens onze groepslessen ontmoet je zeker andere yoga fans, waarmee je samen je oefeningen doet.

  Hoe ziet een yogales in Zwolle eruit?

  Na een drukke dag op je werk kun je met yoga prima in beweging komen en mentaal ontspannen. Tijdens een groepsles yoga in Zwolle voer je één uur lang onder begeleiding van een ervaren instructeur de yoga oefeningen uit op je matje. We beginnen altijd met een warming up om je spieren voor te bereiden. 

  Soepel en in balans met yoga

  In deze les worden statische houdingen afgewisseld met bewegingen die je op een laag tempo uitvoert. Door de afwisseling van deze verschillende houdingen en bewegingen word je soepel en lenig. Je zult ook merken dat na een paar yogalessen je concentratie en balans beter worden.

  Groepsles yoga in Zwolle

  Bij SportCity Zwolle volg je yogales in groepen met maximaal 25 deelnemers. Matjes zijn op de club aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen yogamat meenemen. Onze yogalessen zijn geschikt voor alle niveaus. Het maakt dus niet uit of je net begint of al eerder aan yoga hebt gedaan.

  Waarom yogales bij SportCity?

  Bij onze SportCity club in Zwolle volg je onbeperkt yoga groepslessen met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Met dit lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland .Volg live groepslessen en werk je in het zweet op onze fitness apparaten. Zo bouw je extra kracht op en verbeter je je conditie. Dankzij de ruime openingstijden kun je gerust voor of na je werk komen trainen en even lekker je hoofd leeg maken.

  Boek snel en eenvoudig je groepslessen met de app

  Weinig tijd? Gebruik dan de gratis SportCity app! Met deze app en je Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je snel online je yogalessen of één van de andere groepslessen. Wissel bijvoorbeeld een yogales af met een uurtje Bodypump en breng je lichaam en geest weer in balans.

  Veelgestelde vragen over yoga in Zwolle

  Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van SportCity. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan kun je in overleg met de instructeur yoga oefeningen doen die aangepast zijn aan jouw niveau. Als je meer lessen hebt gevolgd, dan zul je ook de moeilijkere yogahoudingen onder de knie krijgen.

  Wat doet yoga voor je lichaam? Yoga heeft allerlei positieve effecten op je lichaam. Yoga maakt je lichaam flexibeler, waardoor je makkelijker beweegt. Het voordeel van yoga is dat je spieren ook sterker worden, zonder dat het ten koste gaat van lenigheid. Andere positieve effecten zijn: een betere doorbloeding, beter slapen, meer energie, een beter concentratie en minder stress.

  Ik heb rug- en bekkenklachten. Kan ik dan yoga groepslessen volgen? Ja. Yoga heeft namelijk een positief effect op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende asana’s die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken zodat de klachten verminderen. Als je regelmatig yoga doet, dan kunnen de klachten sterk verminderen.

  Werkt yoga stressverlagend?  Ja. De ademhaling is een van de belangrijkste onderdelen van yoga. Een diepe en kalme ademhaling helpt je lichaam om rustig te worden. Tijdens de yogales besteden we veel aandacht aan de ademhaling. Als je vaker aan yoga doet, dan ga je automatisch dieper ademhalen via je buik. Deze buikademhaling helpt je lichaam om tot rust te komen. Je ervaart op deze manier minder stress in je dagelijks leven.

  0 clubs gevonden