Fit For Free Fitness

Fitness in Zwolle

  Zwolle is de prachtige hoofdstad van de provincie Overijssel. Je kijkt er je ogen uit in de historische binnenstad met de eeuwenoude gevels, de stadsmuur en de 600 jaar oude Sassenpoort. Slenter langs de stervormige stadsgracht en vergaap je aan de indrukwekkende herenhuizen en bomen die daar te vinden zijn. En tussendoor werk je natuurlijk aan je conditie met fitness bij SportCity.

  Wat is fitness?

  Fitness is een verzamelnaam voor alle activiteiten in die erop gericht zijn om je lichaam te trainen, in goede conditie te brengen en je blijvend fit en energiek te voelen. Je kunt op verschillende manieren aan fitness doen: door cardio en/of krachttraining. 

  Wat zijn de voordelen van fitness?

  Gerichte kracht- en cardiotraining is een supercombinatie als je aan een sterk en fit lijf wilt werken. Goed gevormde spieren, een beter uithoudingsvermogens en een topconditie. 

  Fitness is voor iedereen, leeftijd, geslacht of ervaring maakt daarbij niet uit. Jij bepaalt je eigen tempo. Luister goed naar je lichaam en je zult zien dat je vooruitgang boekt. We zien we graag verschijnen voor fitness bij SportCity Zwolle!

  Wat is cardio?

  Cardiotraining of kortweg cardio verbetert de conditie van je hart en bloedvaten. Je kunt kiezen uit duurtraining of intervaltraining. Bij duurtraining voer je de oefening in hetzelfde tempo voor een bepaalde tijd (duur) uit. Intervaltraining varieert tussen intensieve oefening en rustige periodes. 

  Bij SportCity Zwolle kun je deelnemen aan verschillende soorten cardiotraining: in je eentje op de cardio apparaten in de zaal, of door mee te doen met onze cardio groepslessen als Bodystep of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt gebruik maken van het volledige aanbod van SportCity. 

  Waarom cardiotraining? 

  Als je regelmatig aan cardiotraining doet, merk je al snel dat je conditie verbetert: je rent moeiteloos de trap op en een flink stuk fietsen kost je geen enkele moeite meer.

  Cardiotraining is een uitstekende basis om je blijvend fitter te voelen. Als je regelmatig aan cardio doet: 

  • verbetert je uithoudingsvermogen

  • val je af doordat je je vetverbranding een boost krijgt

  • gaat je hart- en longconditie vooruit

  • voel je je fitter en energieker

  • maakt je lichaam dopamine, endorfine en serotonine aan, allemaal stofjes die je een geluksgevoel bezorgen. Reden te meer om extra vaak aan cardio te doen!

  Cardio training bij SportCity Zwolle

  Je kunt bij SportCity op je eigen manier aan cardio doen. Probeer alle vormen eens uit en kijk wat het beste bij jou past. Combineren kan natuurlijk ook. De opties:

  • Train individueel met ons ruime aanbod aan high tech cardio apparatuur. Leef je uit op loopband, fiets, stepapparaat, roeimachine of de crosstrainer. Waar jij zin in hebt.

  • Volg een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Dit zijn gezellige en motiverende groepslessen met cardiotrainingen zoals BodyStep, BRN, Spinning, Fat Attack, of Bootcamp. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen aan alle groepslessen) die SportCity Utrecht. Daarnaast kun je ook zo vaak je wilt los op de fitnessapparaten.

  • Ben je meer een solo sporter? Leef je dan uit in de FunXion Zone of probeer het Switching Circuit uit. Hier vind je apparaten en props waarmee je afwisselend en super effectief al je spieren kunt gebruiken.

  Wat is krachttraining?

  Naast cardio valt ook krachttraining onder de verzamelnaam fitness. Met krachttraining vergroot en versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Bij SportCity kun je hiervoor onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur gebruiken of heel specifiek trainen met losse gewichten. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Als je houdt van afwisseling is fitness heel geschikt. Je kunt telkens andere oefeningen doen en je kunt je krachttraining ook prima combineren met cardio en/of één van onze groepslessn.

  Met behulp van krachttraining houd je je spieren sterk. Spieren zijn perfecte vetverbranders, dus hoe meer spiermassa, hoe hoger de vetverbranding. Je kunt er ook lichamelijk klachten mee verminderen of voorkomen (denk aan pijn in je lage rug). Fitness is geschikt voor iedereen en op elke leeftijd! Voeg dus zeker een paar oefeningen voor krachttraining toe aan je fitnessprogramma. 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining heeft verschillende voordelen voor je lichaam en conditie:

  • Je bouwt spierkracht op. Combineer je cardio met krachttraining, dan bouw je extra spieren op. Hoe meer spieren, hoe hoger de vetverbranding. Anders gezegd: hoe meer spiermassa je kweekt, hoe sneller je lichaamsvet vermindert. Super dus als je wilt afvallen of gewoon strakker in je vel wilt zitten. 

  • Je spieren worden beter zichtbaar en krijgen een mooie vorm.

  • Je gaat je spieren niet alleen beter zien, ze worden ook echt sterker.

  • In sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Hoe bouw je spiermassa op?

  Bij krachttraining maak je korte, herhalende en explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen elke keer een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels groeit. Hoe groter je spieren worden, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt en hoe langer je ermee kunt trainen. 

  Let er wel op dat je niet meteen te zwaar begint: bouw de krachttraining rustig op in zwaarte en herhalingen. Je spieren hebben tijd nodig om sterker te worden en te groeien, dus je zult wat geduld moeten hebben. Een blessure kun je daarbij niet gebruiken. Maar als je verantwoord en regelmatig krachttraining doet, ga je zeker resultaat zien!

  Krachttraining bij SportCity Zwolle

  Bij SportCity Zwolle kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je ook andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met gebruikmaking van je eigen lichaamsgewicht of met de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Ben je benieuwd hoe het werkt en of het wat voor je is? Je bent van harte welkom bij SportCity Zwolle. Als je een lidmaatschap neemt, mag je komen trainen bij verschillende vestiging in heel Nederland. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je ook nog onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Zwolle

   Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen?

   Ja. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap hebt, krijg je via de gratis SportCity app toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

   Ik wil graag afvallen. Is fitness daarvoor geschikt?

   Een combinatie van cardiotraining en krachttraining kan goed helpen om af te vallen. Geef je persoonlijke fitnessdoelen op in de SportCity app en ga aan de slag met je persoonlijke trainingsschema.

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld Spinning, BodyStep, BRN, Fat Attack of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en maak je onbeperkt gebruik van de fitnessfaciliteiten.