Header Zumba groepsles

Zumba in Zwolle

  Als je in Zwolle woont, heb je alle reden om dansend door het leven te gaan. In deze prachtige stad kom je ogen tekort, zoveel is er te zien. Museum De Fundatie natuurlijk, alleen vanwege het gebouw al een bezoekje waard. De prachtige Sassenpoort en de stadsmuur met 23 poorten, de St. Michaëlskerk en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wil je je dancemoves nog verder verbeteren? Doe dan mee met de Zumba groepsles bij SportCity Zwolle.

  Wat is Zumba?

  Bij Zumba doe je aerobics oefeningen op Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. Het woord Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is dan ook precies wat er gebeurt tijdens een Zumba les. 

  De vrolijke en opzwepende muziek, de makkelijk uit te voeren bewegingen en de vrolijke gezichten om je heen zorgen ervoor dat je elke week weer met plezier naar je Zumba groepsles gaat. Spelenderwijs werk je aan je conditie en verbrand je massa’s calorieën. Zo leuk kan trainen zijn!

  Hoe is Zumba ontstaan?

  Zumba is eigenlijk puur toevallig ontstaan. Ergens in de jaren ’90 kwam de Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez erachter dat hij thuis zijn cassettebandje met fitness muziek was vergeten. Gelukkig had hij wel een tape in zijn walkman zitten, dus zette hij die maar op. Vervolgens liet hij zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

  Waarom een Zumba Groepsles?

  Doe je niets liever dan dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Zwolle de perfecte training voor jou. Terwijl je oefeningen uitvoert die zijn gebaseerd op aerobics, geniet je van de aanstekelijke Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Ben je geen type om aan de apparaten te hangen of om uren cardio te doen? Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus, maar wil je wel graag serieus aan je conditie werken? Dan moet je zeker de Zumba groepsles een keer proberen. En denk maar niet dat het niks voorstelt, bij  Zumba moet je namelijk flink aan de bak. Je verbrandt tot wel 900 calorieën per uur. Maar omdat het zo leuk is, zal dat je waarschijnlijk geen enkele moeite kosten. Sterker nog: de les is voorbij voor je het weet.

  Dus wil je fitter, sterker en vrolijker een groepsles uit komen, dan is Zumba helemaal jouw ding. Dankzij het lage instapniveau zijn de Zumba groepslessen geschikt voor alle leeftijden en voor elk niveau. Tijdens de les doen we geen oefeningen die belastend zijn voor je gewrichten. Dus als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je toch gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Meedoen met de Zumba groepslessen bij SportCity heeft veel voordelen voor je lichaam en je gezondheid. Je wordt natuurlijk lekker fit als je regelmatig sport, maar Zumba heeft nog veel meer voordelen.

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Nog meer voordelen van Zumba

  • je geeft je vetverbranding een boost

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Hoe ziet een Zumba les in Zwolle eruit?

  Als je weleens beelden hebt gezien van het carnaval in Rio de Janeiro of in een dampende tent op een festival hebt gestaan, dan weet je het allang: van dansen wordt je vrolijk. En als je het goed aanpakt, word je er nog fit van ook. Tijdens een Zumba groepsles volg je als groep de choreografie van de instructeur. Iedereen tegelijk zien bewegen op de klanken van de opzwepende muziek werkt ook nog eens heel aanstekelijk. 

  Kom een keer meedoen met de Zumba Groepsles bij SportCity Zwolle en ervaar het zelf. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! Geen les is hetzelfde, elke les zit boordevol afwisseling. Je gecertificeerde instructeur wisselt low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les niet alleen een dansfeest, maar ook een interval-training. Beter kan niet.

  Verander je workout in een feestje

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau, je kunt dus meteen meedoen. Jij bepaalt wat je aankunt. Tijdens de les word je door een enthousiaste en gecertificeerde instructeur begeleid bij je moves. In de les komen veel verschillende dansstijlen voorbij, dat maakt het lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je hebt het gevoel of je op een dansfeest bent in plaats van in de sportschool. En samen met anderen bewegen is ook nog eens ontzettend leuk. Kortom: waar wacht je nog op? 

  Waarom Zumba bij SportCity Zwolle?

  De clubs van SportCity zijn comfortabel en laagdrempelig. Door de ruime openingstijden is er altijd wel een moment te vinden waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland.De toegang is afhankelijk van jouw lidmatschap. Dus als een keer niet thuis bent of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, hoef je je Zumba groepsles niet te missen.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Zwolle volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je ook verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Zwolle

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht ervaring, leeftijd, geslacht of gewicht.. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur je graag een andere optie. 

   Ik heb geen ritmegevoel, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je lekker blijft bewegen! En hoe vaker je komt, hoe beter het zal lukken. 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

   Wat moet ik aan tijdens een Zumba les?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om lekker te kunnen dansen.