Kom eens squashen bij SportCity

Wat is squash?

Squash is een racketspel, waarbij twee mensen op een squashbaan met een squashracket een zachte bal tegen de overliggende wand spelen. Het is een snelle technische ‘doe-sport’ met een hoog sociaal gehalte en is de ideale manier om actief te zijn en fit te worden.Daarnaast is squash een explosieve sport, waarbij spieren en gewrichten intensief worden belast. Een goede warming-up is daarom ontzettend belangrijk. Met squashen werkt u aan het verbeteren van uw conditie en kracht. Squashen is bevorderlijk voor uw coördinatie, stabiliteit en reactievermogen. U bent continu in beweging en verbrandt daardoor veel calorieën. Squash is daarom ook geschikt voor als u een paar kilo wil afvallen. SportCity is met 42 beschikbare squashbanen de grootste exploitant op het gebied van squash in Nederland! De squashbanen zijn verdeeld over acht clubs: Den Haag, Dordrecht, Echt, Gouda, Leiden Anthony Fokkerweg, Leiderdorp, Leidsche Rijn en Woerden.

Spelregels squash

Spelregels? Natuurlijk kunt u voor de gezelligheid met uw sportpartner squashen zonder u al te druk te maken om de spelregels. Maar daarnaast zijn er altijd fanatiekelingen die alles uit het spel willen halen. Dan is het belangrijk om de spelregels van squash goed te weten. Op de clubs hangen informatieborden met alle spelregels van squash. Uiteraard is het altijd mogelijk de sportinstructeurs van SportCity om uitleg te vragen.

Squashbaan reserveren als lid van SportCity

Bent u lid van SportCity, dan kunt u altijd gebruikmaken van één van de 42 beschikbare squashbanen. Via het online squashrooster kunt u heel eenvoudig reserveren door eerst uw gewenste vestiging te selecteren. Vervolgens selecteert u de baan, datum en tijd. Het systeem vraagt automatisch om uw kaartnummer en postcode. Nadat u bent ingelogd, kunt u uw reservering voltooien. U bent ready to squash! Beschikt u niet over uw eigen squashracket, squashbal of squashschoenen? Wij verhuren diverse squashmaterialen, vraag hiernaar op uw club! In alle clubs zijn sportinstructeurs aanwezig om de spelregels uit te leggen en u waar nodig te begeleiden.

Squashbaan reserveren als u geen lid bent van SportCity

Bij SportCity is iedereen welkom, dus ook mensen die (nog) geen lid zijn van SportCity. U kunt samen met een SportCity-lid squashen voor een klein bedrag per keer. Mocht u met andere vrienden, familie of collega’s willen squashen dan kan dit uiteraard ook. U betaalt per keer per persoon een klein bedrag. Uiteraard zijn squashrackets, squashballen en squashschoenen te huur bij de clubs. U kunt telefonisch of in de club zelf uw squashbaan reserveren.

Squashcompetitie

In alle SportCity-clubs (met uitzondering van SportCity Echt) is het mogelijk om een interne competitie “Connect & Play” te spelen. Bijna alle SportCity-clubs doen mee in de SBN Landelijke Competitie met uitzondering van SportCity Echt en SportCity Leidsche Rijn. In totaal doen er zestien teams mee, waarvan een in de Eredivisie. In iedere club is een squashtrainer aanwezig die lessen kan verzorgen en die een clubavond organiseert. In de meeste clubs wordt de clubavond gepland op de vrijdag tijdens de landelijke competitie. Sinds 3 jaar is het ook mogelijk om u in te schrijven voor Jeugdsquash bij SportCity Woerden en SportCity Leiderdorp. Leden kunnen in alle clubs eenmalig een gratis introductieles volgen. Meer informatie kunt u opvragen bij uw club.