Kom eens squashen bij SportCity

Wat is squash?

Squash is een racketspel, waarbij twee mensen op een squashbaan met een squashracket een zachte bal tegen de overliggende wand spelen. Het is een snelle technische ‘doe-sport’ met een hoog sociaal gehalte en is de ideale manier om actief te zijn en fit te worden. Daarnaast is squash een explosieve sport, waarbij spieren en gewrichten intensief worden belast. Een goede warming-up is daarom ontzettend belangrijk. Met squashen werk je aan het verbeteren van jouw conditie en kracht. Squashen is bevorderlijk voor jouw coördinatie, stabiliteit en reactievermogen. Je bent continu in beweging en verbrandt daardoor veel calorieën. Squash is daarom ook geschikt voor als je een paar kilo wil afvallen. SportCity is met 42 beschikbare squashbanen de grootste exploitant op het gebied van squash in Nederland! De squashbanen zijn verdeeld over acht clubs: Den Haag, Dordrecht, Echt, Gouda, Leiden Anthony Fokkerweg, Leiderdorp, Leidsche Rijn en Woerden.

Spelregels squash

Spelregels? Natuurlijk kan je voor de gezelligheid met jouw sportpartner squashen zonder je al te druk te maken om de spelregels. Maar daarnaast zijn er altijd fanatiekelingen die alles uit het spel willen halen. Dan is het belangrijk om de spelregels van squash goed te weten. Op de clubs hangen informatieborden met alle spelregels van squash. Uiteraard is het altijd mogelijk de sportinstructeurs van SportCity om uitleg te vragen.

Squashbaan reserveren als lid van SportCity

Ben je lid van SportCity, dan kan je altijd gebruikmaken van één van de 42 beschikbare squashbanen. Via het online squashrooster kan je heel eenvoudig reserveren door eerst jouw gewenste vestiging te selecteren. Vervolgens selecteer je de baan, datum en tijd. Het systeem vraagt automatisch om jouw kaartnummer en postcode. Nadat je bent ingelogd, kan je jouw reservering voltooien. Je bent ready to squash! Beschik je niet over jouw eigen squashracket, squashbal of squashschoenen? Wij verhuren diverse squashmaterialen, vraag hiernaar op jouw club! In alle clubs zijn sportinstructeurs aanwezig om de spelregels uit te leggen en je waar nodig te begeleiden.

Squashbaan reserveren als je geen lid bent van SportCity

Bij SportCity is iedereen welkom, dus ook mensen die (nog) geen lid zijn van SportCity. Je kan samen met een SportCity-lid squashen voor een klein bedrag per keer. Mocht je met andere vrienden, familie of collega’s willen squashen dan kan dit uiteraard ook. Je betaalt per keer per persoon een klein bedrag. Uiteraard zijn squashrackets, squashballen en squashschoenen te huur bij de clubs. je kan telefonisch of in de club zelf jouw squashbaan reserveren.

Squashcompetitie

In alle SportCity-clubs (met uitzondering van SportCity Echt) is het mogelijk om een interne competitie “Connect & Play” te spelen. Bijna alle SportCity-clubs doen mee in de SBN Landelijke Competitie met uitzondering van SportCity Echt en SportCity Leidsche Rijn. In totaal doen er zestien teams mee, waarvan een in de Eredivisie. In iedere club is een squashtrainer aanwezig die lessen kan verzorgen en die een clubavond organiseert. In de meeste clubs wordt de clubavond gepland op de vrijdag tijdens de landelijke competitie. Sinds 3 jaar is het ook mogelijk om je in te schrijven voor Jeugdsquash bij SportCity Woerden en SportCity Leiderdorp. Leden kunnen in alle clubs eenmalig een gratis introductieles volgen. Meer informatie kan je opvragen bij jouw club.